Második gyermeknél is előfordulhat szülés utáni depresszió?
szia
nekem rosszabb volt a másodikkal, mint az elsővel. sokkal rosszabb és tovább tartott. nem tudom miért, sokkal több dolgom volt, és nem is voltam annyira kimerülve, mint az elsővel, és mégis....
szerintem a rutin nem számít...
de ne keseredj el, lehet, hogy nálad pont nem így lesz.
Eslő után 2hétig tartott, második baba után 1hónapig. Rosszabb volt, de egyébként ez nem törvényszerű!
Egyébként nekem nem szülés utáni depresszióm volt, hanem csak ez a "kéthetes baby-blues" ami állítólag teljesen normális, ha ez tovább romlik- ebből lesz a depi.
Az óriási hormonváltozás a szervezetben és a sok újdonság kihozza az anyukákból ezt, de elmúlik.
Nekem a második babával volt kis gond az eslő hetekben-és túlaggódtam magam, magamara vettem, hogy miattam lett baja, biztos én szúrtam el valamit a terhesség közben- nem ettem elég vitamint, vagy rossz oldalamon feküdtem... vagy valami- de végül a baba nagyon szépen fejlődött, tökegészséges, és ahogy ő egyre jobban lett én is rendbejöttem. Így visszagondolva én voltam a hibás ebben- de persze ezt akkor nem hittem volna el senkinek! :-) De már minden rendben.
:-)
Egyébként minden kezdet nehéz, erre az új helyzetre is ez vonatkozik, de meg fogjátok oldani és lehet lesz pár nehéz napotok, de elmúlik, belejöttök és nagyon boldogok lesztek- az tuti!!!
:-)
Soksikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!