Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni depresszió?...

Szülés utáni depresszió? Szerintetek ez tényleg létezik?

Figyelt kérdés

Nekem mikor megszületett a gyerekem, akkor olyan örömet éreztem, hogy eszembe se jutott, hogy van ilyen. Időm se lett volna rá.

És azt gondolom, hegy ez is csak egyfajta hiszti és két nagy pofonnal meg lehetne oldani ezeket a gondokat.

Szerintetek?

2010. jan. 12. 10:05
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
82%
Pedig van. Bár nem mindenkinél jön elő, attól még létezik. Még ugyanaz az anyuka sem éli meg kétszer ugyanúgy a szülést és a babája megszületését. Ne hidd, hogy ha egyszer elkerült, biztos, hogy legközelebb Neked nem lehet!
2010. jan. 12. 10:09
 2/25 anonim ***** válasza:
77%

Én átéltem és azt mondom bárcsak két pofon megoldotta volna!

Nekem nagyon nehéz időszak volt,fájt a császár helye,nem ment a szoptatás,az egyik percben sírtam,a másikban már vihogtam és úgy éreztem képtelen vagyok mit kezdeni a gyerekemmel.

Ne ítélkezz olyanról,amit nem ismersz,mert fogalmad sincs milyen rossz!

Örülj magadnak "szuperanyu!!

2010. jan. 12. 10:14
 3/25 anonim ***** válasza:
65%

hú, b.zmeg, az ilyenektől kinyílik a bicska a zsebemben.

neked kéne 2 jó nagy pofon, vagy több. meg egy továbbképzés toleranciából meg empátiából.

te agyatlan, beszűkült .....áááá

2010. jan. 12. 10:17
 4/25 A kérdező kommentje:

utsónak, na látod itt kezdődnek a bajok, hogy te máris nekiesel az embernek.:-))

Nem vagyok "szuperanya", csak másképp fogom fel az életet.Nem rágódok a problémákon. Ha esz a fene, attól a probléma nem oldódik meg.

2010. jan. 12. 10:21
 5/25 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem Te úgy el vagy szállva magadtól, hogy eszedbe se jut, hogy esetleg valaki másként éli meg ezt a hatalmas változást és a vele járó problémákat. A te jósorsod csakis a szerencsédnek köszönhető, jó lenne egy kis alázatot tanulnod, és nem ítélkezned mások felett! És annyi időt csak nem vesz el tőled a gyerek, ha ilyen idióta és felesleges kérdést kiírni jut időd...
2010. jan. 12. 10:23
 6/25 anonim ***** válasza:
85%
Bocs, őket nem a "fene" eszi! Nekem is volt. Szerencsére csak 1 napig tartott, a második gyerkőcnél. Egész napra (és még éjszakára is) elvitték, mert besárgult. Még szopizni se hozták ki!!!! (pedig épp arra lett volna szüksége) Most képzelj bele egy ilyen helyzetbe! A szobatársaimnál egész nap kint a gyerek, szoptathatnak..nekem meg dől a tejem, a babámat meg nem adják.. pedig tudod, hogy kellene neki az anyatej. Azt hittem megőrülök, aztán reggelre (semmit sem aludtam!) teljesen lezsibbadtam, kedvetlenné váltam, már semmi se érdekelt..a lázam meg felszökött, rázott a hideg. Szerencsére, akkor visszahozták a picit és rendbe jöttem. Tudod, mások vagyunk, ki így, ki úgy. Remélem, Te sosem fogod ezt a helyzetet átélni! De ez sohasem biztos! Tehát ne ítélkezz mások felett, amíg nem voltál hasonló helyzetben! Első voltam
2010. jan. 12. 10:27
 7/25 A kérdező kommentje:

Szerintem a te eseted kicsit más, ez talán nem is depi volt, hanem egy kis kedvetlenség.

De mikor hazamennek és nem nyúlnak a gyerekhez hetekig, az apka fürdeti meg és pelenkázza. pffff na ez a szánalmas.

2010. jan. 12. 10:37
 8/25 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is volt, az elso gyereknel. Sokat gondolkoztam, hogy mi valthatta ki, de nem talaltam ra magyarazatot. Talan a sokminden egyutt. 2 nap vajudas utan szuletett meg a babam, a kitolasi szakasz elejen nem volt a babamnak szivhangja, a szuleszno ram se bagozott, ha megis odajott hozzam, csak ordibalt velem. A fogadott dokim volt az ugyeletes, meleg front volt, 9 szulono kozott rohangalt. A vegen vakummal lett meg a babam, nyakara, torzsere is ra volt csavarodva a koldokzsinor. Borzalmas elmeny volt, honapokig remalmaim voltak. Amikor hazamentunk, csak folytatodtak a rossz dolgok. Nem volt tejem, ehezett a babam, mert hiaba szoltam az orvosnak, hogy 3 ora alatt csak 10 ml tejem van, irjon fel tapszert, nem volt hajlando. 3 nap alatt 200 g-ot visszaesett a babam sulya. (2700 g-mal szuletett) Es meg sorolhatnam... Szoval amikor ugy erzed, hogy hiaba probalsz meg mindent, nem megy, es segitseget se kapsz, bizony osszecsapnak az ember feje folott a hullamok. Ne itelkezz! Bevallaltam volna a 2 pofont, ha azzal elertem volna, hogy etetni tudjam a babamat. Orulj neki, hogy Te nem tapasztaltad meg, de nem tudhatod, hogy nem kovetkezik-e be a kovetkezo szulesed utan.
2010. jan. 12. 10:47
 9/25 anonim ***** válasza:
76%

KÉRDEZŐ!

NEKED KELLENE NEM KETTŐ, HANEM TÖBB NAGY POFON!!!!!Miért is kellene egy nemrég szült nőt pofozgatni,á, nagy annak a bizononyosnak az állatkertje tényleg!Ennyi.

2010. jan. 12. 11:20
 10/25 anonim ***** válasza:
87%
Ja-ja létezik bizony! Olyan mintha egy végeláthatatlan csőbe szorulnál,amiből kijönnél, de nem tudsz! Közben ott a bébi akiről azt gondolod,hogy az ellenséged és minden nyikkanására gőrcsbe rándul a gyomrod,hogy Úristen már megint mi sz.r baja lehet,mit csinálok rosszul! A háztartás meg vándorútra indul Retekfalvára,Te meg ideges vagy ha valaki csenget mert dzsuva van,szoptatsz,fejsz és külömbven is pizsiben vagy amikor már du.4 is elmult és épp fürdővizet engedsz.... Én igy éltem meg az első 2 hónapot,nem kívánom senkinek. A sírások napi renderességgel jöttek,min. 3x. Arról nem is beszélve hogy a fiam hasfájós volt/este 7 és 11 között fülrepesztő üvöltés/.
2010. jan. 12. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!