Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés a párotok nélkül?

Szülés a párotok nélkül?

Figyelt kérdés
A párom nem tud elkísérni a szülésre, mást meg nem szeretnék elhívni, mire lehet így számítani? Nagyon nehéz így a szülés?
2014. aug. 2. 20:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
54%

Csakis a párom nélkül!!!

elsönél az akkori párom bent volt(nem én eröltettem) és ettöl tönkrement a kapcsolatunk,nem tudott nőként nézni rám többet,pedig nem is volt bent végig mert császár lett...

2014. aug. 3. 08:00
 12/20 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz,ha egyedül mensz szülni.Ez kb 30 éve divat hogy apuka,nagymama,barátnő stb bent van a szülő nővel.Addig be sem lehetett menni!Mégis túlélték a szülést.
2014. aug. 3. 08:19
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

12-es 30 éve? Á dehogy. 30 éve még csak csempészték a nézőket inkább...

Én nem is akarom, hogy jöjjön, max. ha császár lesz, de akkor is csak azért, hogy legyen kinek odaadni a gyereket. Én nem akarom, hogy lássa, hallja stb. Meg ismerem és nem akarom, hogy mondogassa, pedig tuti az menne, hogy jól csinálod, büszke vagyok rád, gyerünk szívem, bírod még, kevésbé intenzív szakaszban meg tuti azt kérdezgetné, hogy mit ehet meg, nekem kell-e belőle, de biztos, de adok, de nem eszem meg, ha neked kell. Stb. Abban az állapotban biztos nem erre vágynék majd. Kb. ki nem szarja le, hogy megeszed-e van elég bajom!!! És majd én tudom, hogy bírom-e ne magyarázz basszus, csináltál már ilyet??? Ú csak rágondoltam, de már felbosszantott! :D

2014. aug. 3. 10:49
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én párom nem is akarnak bejönni, de nálunk nem is lehet. Én nem Magyarországon élek, és itt nem is jöhet be senki! Apuka se, barátnő se, de még ég dúla sem, mert nálunk a dúlákat nem ismerik el itt a kórházak. Vagyis bejöhet az apuka, ha előtte elvégeztet kenetvételt, vizelet és székletvizsgálatot magánlaborban, és annak az eredménnyel talán beengedik, de akkor is csak a kitolási szakaszra, a vajúdás idején nem lehet ott igy sem senki. Egymás hegyén hátán vajudnak a nők. Sőt, a folyosón sem várakozhatnak az apukák, ugyanis a kórházi szabályzat szerint 10 perc után miután bevitték a kismamát szülni, az apukák nak el kell hagyniuk a kórház területét.

A kisbabákat pedig jóval a szülés után nézhetik meg az apukák, van, hogy csak egészen másnap, akkor is csak úgy, hogy a folyosón várakoznak és a nővérke kihozza az apukának megmutatni a bbaát, de a kezükbe nem adja.

No, és igy is szülnek itt nők, igy is születnek egészséges babák. Nem kell megijedned. Ha van fogadott orvosod (nálunk még az sem nagyon lehet), akkor az már eleve biztonságot ad.

(És egy történet: az egyik ismerősöm magánban szült rengeteg pénzért, hogy vele legyen a párja meg a barátnője. bő 18-20 órát vajudott, több mint 3 órás kitolási szakasszal, úgyhogy a végén már a férje lett rosszul, nem is birt bent lenni vele végig, mert végül a férjét kellett ellátni. a barátnője meg ugyancsak elunta már a dolgot, ő sem birta már olyan aktivan tartani a szülő nőben a lelket.)

2014. aug. 3. 12:49
 15/20 anonim ***** válasza:
1éve szültem,koraszülés miatt nem is abban a korházban szültem ahol kellett volna,SENKIT nem ismertem,a szülésznőt,doktornőt akkor láttam életemben elősször,nállunk nincs sajnos apás szülés (nem m.ország) de amugy sem hinném hogy vele szültem volna,fájdalomcsillapitás nélkül szültem és ezek ellenére sem mondanám hogy vészes volt,3100gramm lett végülis a babám 36héten
2014. aug. 3. 13:02
 16/20 anonim ***** válasza:
14es te hová valosi vagy?
2014. aug. 3. 13:04
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
14-es vagyok. nem az a lényeg, hogy hová valósi vagyok, csak azt próbáltam szemlélteni, hogy a mi helyzetünkhöz képest a magyar terhesgondozás igenis jó. Mert sokan panaszkodnak rá itt is, pedig mit syólnátaok ahhoy, ha elmondom, hogy nálunk az első UH a 12. heti, utána a 22. heti (ez a genatikai), egyetlen vérkép és viyeletviyzgálat van, amit nekem a 24. héten csináltak és utána semmi. a végén van a heti nst ayt hiszem (még nem tartok ott) nincs védőnő(ők csak a babához jönnek ki születés után házhoz), így nincs olyan, hogy a védőnő néz pl. szivhangot, nincs belgyógyászati vizsgálat, nincs EKG, nincs fogorvosi vizsgálat, nincs méhszájvizsgálat sem. (persze ez az állami, magánorvosnál más a helyzet) Ezt már több kérdésnél leirtam megnyugtatásképp, azért, hogy lássátok, hogy a sokat szidott magyar rendszer mégis mennyivel juobb terhesgondozást jelent mint itt. :-)
2014. aug. 3. 13:42
 18/20 anonim ***** válasza:
1985-ben kezdett elterjedni ez a hóbort...
2014. aug. 3. 14:14
 19/20 anonim ***** válasza:
52%

Nehogy egyedül menjél be szülni,mert ott nagy részbe magadra hagynak,amíg nem történik valami,egyedül kínlódsz,feléd se néznek!!!

Jobb,ha van melletted valaki,aki közbe bíztat,nyugtat.

Velem se jött be a párom,mert irtózik az ilyentől,úgyhogy anyu jött be velem,vég ott volt,fogta a kezemet,nyugtatott,nedves rongyal törölte a homlokom,simogatta a hátamat,segített felkelni-sétálni.

Ezt neked az orvos nem fogja csinálni,ha nem lett volna ott anyu mellettem,egyedül kínlódtam volna órákig!!!

Most novemberbe szülöm a másodikat,most is anyu jön be velem.

Csak jó tanács ám.

Ha a párod nem megy be veled,akkor kérj meg mást,anyukádat,vagy akár a barátnődet,bárkit...

Nyugi,nem fog olyat látni,a fejednél lesz melletted,aki bemegy,csak a babát látja majd,mikor szülés után a mellkasodra teszik.

Ja,és nem utolsó dolog az se,hogy tud képeket csinálni a babáról,mikor megszületett,amíg téged elrendeznek.:)

Ezek megfizethetetlen fotók,az első pillanatok.:)

26hkm

2014. aug. 5. 22:46
 20/20 anonim ***** válasza:
49%
Azert ez a "hobort"-dolog nem egeszen igy van... Amiota civilizaciorol beszelunk, sosem hagytak magukra a szulo noket!!! Olyan csak a korhazban van, hogy egy vajudo anyuka hatat senki sem masszirozza, pedig neki jolesne. Igenis legtobbunknek fontos, hogy legyen ott VALAKI. De szerintem sem baj, ha nem a parod az. Nekem speciel a ferjem segitett: tartott, amikor allva esett jol vajudni, orakon keresztul locsolta a derekamat forro vizzel minden fajas alatt (enelkul pl belepusztultam volna - iszonyat komoly fajdalomcsillapito hatasa volt!), kisergetett a klotyora, amikor kellett stb. Egyedul csak fekudtem volna, max negykezlab birtam volna odebbmaszni. De ha o nem akart volna bejonni, biztos megkerek egy dulat. A fogadott szulesznom pont ugyeletben volt, igy az epp folyo masik 3 szulessel volt elfoglalva. Latta, hogy mi boldogulunk, igy csak az utolso 15 percre jott be. Nekem ez igy nagyon szep elmeny maradt, pedig pokolian fajt.
2014. aug. 6. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!