Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mivel győzzem meg a páromat,...

Mivel győzzem meg a páromat, hogy ne legyen ott a kórházban?

Figyelt kérdés
Párom ma felhozta, hogy amikor szülni fogok akkor ő is ott lesz majd a kórházban. (nem lesz bent a szülőszobán) Szerintem felesleges ott várakoznia ki tudja mikorra lesz meg a baba és majd inkább telefonálok neki, ha megszültem. Mit tegyek? Ezt nem akarja megérteni.
2014. júl. 30. 23:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak semmire rábeszélni, úgy gondolom ez a kettőtök dolga, nektek kell megbeszélni, mi vad idegenek sajna nem tudunk sem helyettetek dönteni, sem igazságot szolgáltatni, hogy melyikőtöknek van igaza.

Csak azért írok, hogy olvass ilyet is: Egy tökéletes, teljesen probléma mentes terhesség végén, a fájások kellős közepén derült ki, hogy a babám nyakára rátekeredett a köldökzsinór, irány a császár... - tudom, erre mindenki azt mondja (én is), hogy jó van ilyen, de miért pont velem történne... - lényeg a lényeg, engem telenyomtak érzéstelenítővel, összevarrtak, stb-stb... legalább egy óra volt mire megláthattam a babámat... A szülés utáni első órát, ami igenis nagyon fontos a baba életében nélkülem kellett töltenie.

Nna ezt az órát az apukájával töltötte, aki szerencsére ott volt... Rettenetesen érezte volta magát mindkettőnk, ha egyikünk se tud vele lenni, amikor megszületik, hogy nem hallja a szülei hangját, nem érzi a szivdobogásukat, ahogy magukhoz ölelik, stb-stb...

Bocs, hosszú lett és eléggé "offtopic" is, csak ilyen dolgokkal is számolj, ha a férjedet hazaküldöd.

2014. júl. 31. 10:14
 22/26 anonim ***** válasza:
16%

Nem igaz, hogy nem lehet a kérdezőt értelmes felnőtt embernek tekinteni. Valószínűleg átgondolta a dolog előnyeit és hátrányait is, és erre a következtetésre jutott. Pont. Miért nem lehet ezt elfogadni? Nem az volt a kérdés, hogy kinek mi a véleménye, hanem az, hogy hogyan tudná meggyőzni az apát, hogy ne legyen bent.

A másik: Mi ez a szöveg, hogy bent KELL lennie, JOGA van hozzá, stb. Ez nem szentírás vagy törvény, mindenki eldönti, hogy neki hogy a legjobb. És ha másképpen dönt, mint ahogy mi csinálnánk, akkor sem hurcoljuk meg. Szerintem ez alapvető empátia és érett gondolkodás kérdése.

2014. júl. 31. 14:39
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokmindenki és többek között én is arra válaszoltam, hogy miért is lenne baj, ha a folyosón ott lenne. Eldöntötték, hogy nem lesz bent a szülőszobán, de gondolom a párja szeretne legalább a folyosón ott lenni, de a kérdező még azt sem szeretné. Itt jön az, hogy ha a párja tiszteletben tartotta, hogy nem megy be a szülésre, akkor a kérdező is tartsa tiszteletben, hogy a folyosón szeretne várakozni.
2014. júl. 31. 14:44
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Engem a helyében meg nem győznél.

Szerinted mennyivel jobb neki otthon tipródni, mint a kórházban várni? Az apukáknak óriási élmény szokott lenni, amikor meglátják az újszülött gyermeküket, ha nincsenek is benn a szülőszobán, nem véletlenül szokták kivinni nekik megmutatni. Azt még meg tudom érteni, hogy nem szeretnéd, hogy a szülőszobán benn legyen, de hogy milyen logika mentén jutottál oda, hogy a kórházban se várjon? Őt akarod védeni? Neki nem szeretnél kellemetlenséget? Hadd döntsön maga, elvégre felnőtt ember. Neked meg aztán a szülőszobán úgyis marha mindegy lesz, hogy a párod hol van, örülsz ha magadnál leszel fájások alatt.

Az hogy ki tudja, mikor lesz meg, bemegy veled az elején, esetleg hazaküldik, hogy még legalább x óra, szólnak neki mondjuk 3-4 ujjnyinál, hogy lassan baba lesz, aztán kész.

2014. júl. 31. 15:08
 25/26 anonim ***** válasza:
Sehogy. Az orvosok úgy is tudni fogják mennyi időd van még kb, mikor bementek. Majd megkérdezitek, ő meg eldönti, hogy vár-e. Ha sokat kell várni és marad, az is az ő baja, neked nem tök mindegy? Gondolom rögtön látni akarja, ahogy lehet, nem pedig kivárni míg felhívod, utána meg esetleg épp dugóban menni befelé, hogy végre ránézhessen már a gyerekére.
2014. júl. 31. 15:30
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek..

Az én párom hajnali 4től délután fél 1ig kint volt a folyosón. (Fél 11kor szültem, egyből megnézte a babánkat, de fél 1kor toltak ki a szülőszobából)

Igaz, hogy kifosztotta a kávéautomatát ez idő alatt, de ott volt és ez a lényeg!!!

Az lett volna a fura, ha nem jön a kórház közelébe se...

2014. júl. 31. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!