Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sajnos császárral kell szülnöm...

Sajnos császárral kell szülnöm de nem tudom hogy altatásba vagy érzéstelenítéssel kérjem, minden esetben katétereznek is?

Figyelt kérdés
2010. jan. 9. 20:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Szerintem mindkét megoldás jó! Ki hogy szeretné, ezt tényleg neked kell eldöntened.

Nálam spinális érzéstelenítést alkalmaztak, nem is tudom mikor szúrták belém a tűt:) (egyébként lázas voltam közben és remegtem, mint egy kocsonya, mégis ügyesen meg tudtak szúrni) Kb. 2 perc múlva nem is éreztem semmit. Utána bedugják a katétert, de azt már nem érzed. Aztán jön a metszés, aztán egy kis huza-vona, míg kiszedik a babát és néhány perc múlva már láthatod is a babádat. Hallod ahogy felsír, láthatod a köldökzsinórt, a kis magzatmázos-véres testecskéjét, amit sajnos altatásnál nem láthatod. Viszont altatás után egyből felkelhetsz, ha tudsz. Az érzéstelenítés után 6 óráig feküdnöd kell (közben alhatsz egyet), utána meg ha felébredsz, kiszedik a katétert és "rábeszélnek" hogy menj, indulj el és próbálj meg pisilni:)

2010. jan. 13. 18:14
 22/28 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem az első babámnál altatással császároztak. Mindent éreztem, nem hatott az altató valami oknál fogva. Ráadásul utána egész nap kába voltam, azt se tudtam, hol vagyok. A gyerekbe is átment, adaptációs gondjai lettek, az intenzíven volt infúziókkal a fejében 1 hétig. Most a 31. hétben vagyok a második babámmal, biztos, hogy EDA-t fogok kérni. A katéter a legkevesebb, de az mindenképp kell, mert különben magad alá pisilsz.
2010. jan. 13. 18:47
 23/28 anonim ***** válasza:
45%

szia! nekem annak idején szólt a doki, hogy "hát, kisleányom, alighanem császározunk" erre mondtam neki, hogy tévedés, a DOKTOR ÚR császároz, én addig alszok egyet. mire ő: nem fog aludni, csak érzéstelenítünk...én: dehogynem, jó munkát...és úgy is lett, úgy elaludtam az érzéstelenítőtől, mint a sicc! (mondjuk ehhez hozzá tartozik, hogy rám az aspirin is úgy hat, mintha altatót vennék be)

szóval különbözőek vagyunk...de jó dolog aludni, amíg más melózik az tény :D:D:D

2010. jan. 14. 00:13
 24/28 anonim ***** válasza:
Azt tény hogy altatás után nem kell szenvedni 6 órát fekve egyhuzamban.
2010. jan. 14. 07:15
 25/28 anonim ***** válasza:
Utolsó! Én altatás után csak másnap reggel kelhettem fel. Reggel 9-kor császároztak, másnap reggel 8-ig nem szabadott felkelni.
2010. jan. 14. 11:44
 26/28 A kérdező kommentje:
Azért írtam hogy sajnos,mert komoly oka van hogy császárral kell szülnöm,simán szerettem volna de az a legfontosabb hogy minden rendben legyen a babával is meg velem is.
2010. jan. 14. 13:42
 27/28 anonim ***** válasza:
Én is császárral fogok szülni, ne parázz, nem lesz semmi baj:) A sima szülés előtte rossz, a császár meg utána, de ez természetes, bármelyiket is választod, a lényeg ugyanaz:)
2010. jan. 14. 16:10
 28/28 anonim ***** válasza:
Ha nem irtad volna oda a sajnos szot nem kaptal volna ennyi valaszt.En az elso gyermekemet termeszetes uton szultem,a masodikat csaszarral.(nem volt befordulva).Titokban orultem hogy legalabb nem fog fajni,hiszen egyebkent divat is manapsag csaszarral szulni keresre is,ugye?De aki nem elte at a szules mindket modjat az nem vonhat le kovetkeztetest.Sokkal szornyubb mint termeszetes uton.Marmint maga a felepules.Ugyhogy mindegy hogy altatas vagy nem ,a labadozas egyforma *ar lesz.
2010. jan. 14. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!