Normális az, hogy spinális érzéstelenítéssel iszonyatosan fájdalmas volt a császármetszés?
Na ezért nem fogom hagyni magam, ha császár lesz, engem tuti altatni fognak, kísérletezgessenek az anyjukon.
Szegény kérdező, ez iszonyat lehetett. Minden jót.
kedves kérdező,
mikor olvastam a kérdésed, mintha a sajátomat olvastam volna...engem szintén 6szor szúrtak meg(vagyis addig számoltam) de nem érzéstelenedtem le egyáltalán, de én semennyire és seholsem. belémvágott a doki és állítólag sikítozni kedtem h ez nagyon fáj..akkor nekem hozták is az altatóscuccot, de közben nekem nem hagyta abba a doki a műtétet, mert veszélyben volt a baba...addig éreztem mig kiemelte, utána aludtam be, mert először rossz maszkot kaptam abból nem jött semmi....
nagyon durva volt, elképeztő fájdalmakat éltem meg, állítólag sokkot kaptam, megfeszült mindenem..ezt a szülésznőm mesélte.azt mondta ilyet még pályafutása során soha nem látott, ő majdnem elájult!
mai napig ezzel álmodom, sajnos...valószínű szakemberhez kell fordulnom, pedig amúgy nem vagyok egy gyenge nő..de ez tényleg durva volt. már csak azért is szeretném kérni szakember segítségét, mert szeretnék még legalább egy babát, nekem ez volt az első szülésem, és borzalmas élmények maradtak meg bennem....
Szia!
Az altatóorvos az érzéstelenítővel nem szúrt el semmit, sajnos előfordul, hogy nem "száll fel"" eléggé a spinal, olyan is előfordul, hogy az érzéskiesés csak "foltokban" jelenik meg. Ha rossz helyre adta volna az injekciót, akkor egyáltalán semmid nem zsibbadt volna el.
Ami gáz az az, hogy nem altattak el azon nyomban mikor jelezted hogy fáj.
Kedves harmadik válaszoló!
Nem véletlen hogy a császármetszéshez elsősorban az érzéstelenítést (EDA/spinal)szokták ajánlani, illetve inkább azt erőltetik. Az altatószerek ugyanis átmennek a babába, tehát akár az is előfordulhat, hogy emiatt lélegeztetni kell születés után (mert nem vesz levegőt). A másdik dolog pedig az, hogy egy terhes asszony bármilyen régen evett utoljára, akkor is telt gyomrúnak számít, így előfordulhat, hogy a bealtatásnál a gyomortartalom a légutakba kerül és akár azonnali fulladást okozhat, illetve nagyon súlyos, akár életveszélyes tüdőgyulladást is.
Kedves kérdező és 18.07-as válaszoló.
Ezek melyik kórházban történtek? 38 hetesek vagyunk, és nem szeretném ezt átélni.
Kedves 18:55 ös!
Inkább élje át mindenki ezt amit szegény kérdező írt?
Na azt nem, semmi baja nem lesz az altatástól, nem kell mártírkodni.
Én nem fogok hagyni, a gerincbe szúrt érzéstelenítést, és ezt el is mondtam a dokimnak, mivel lassan nálunk is aktuális lesz.
Megkérdezhetem, hogy ezek az esetek melyik kórházban történtek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!