Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek mennyire fájt a szülés?

ReniAdam kérdése:

Kinek mennyire fájt a szülés?

Figyelt kérdés
33 hetes kismama vagyok. Első babámat várom, így nem tudom mire számítsak. Szeretnék felkészülni mindenre. Arra lennék kíváncsi hogy kinek melyik szakasz volt a legrosszabb? Nagyon fáj a szülés?

2014. jún. 30. 15:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem fájt! De szerintem ezzel egyedül vagyok. Csak azért írtam, hogy lásd van ilyen is.

Szintén első baba. 5 óra alatt meglett. 3300 g és 55cm volt.

Szóval inkább készülj a legrosszabbra, legfeljebb kellemesen csalódsz! :)

2014. jún. 30. 19:02
 12/24 anonim ***** válasza:
3 eve szültem, toxemia... Burokrepesztes...9 ora vajudas amiböl az utolso 3 ora perces fajasokkal volt...sajnos a tolofajasoknal megakadtunk gyors csaszar lett, de az a 9 ora ugy hogy parom is benn volt, hamar eltelt es engem a mensis görcsökre emlekeztetett a fajas. A perces fajasok is erös mensi görcsök "csak", ahogy en megéltem, sajnos a kitolasi szak nem jött össze de nem hinnem hogy rosszabb lett volna mint a csaszar utani elsö 24 ora...:S
2014. jún. 30. 19:32
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Császárra voltam kiírva, az előző császár miatt, így én nem készültem annyira, nem agyaltam, hogy mennyire fog fájni. (Bár fejben azért gondoltam rá, hogy gyors, könnyű szülésem lesz...

Beindult itthon a szülés, úgy ahogy meg van írva. 10 perces enyhe fájásokkal kezdődött. Befeküdtem egy kád meleg vízbe lazulni, mert hát vajúdni akartam császár előtt. Olyan jól telt az idő, hogy mire kikászálódtam, meg tettem vettem, 5 percesek lettek. NEM FÁJT!!! Érezni éreztem, de nem volt az az iszonyú fájdalom, mint amit itt is leírtak sokan. Út közben 2 percesek lettek, de még mindig nem volt az iszonytató fájdalom... Beértünk 20:30kor a kórházba, megvizsgáltak, felvettek az osztályra, stb. Akkor már 4 ujjnyira voltam nyitva. 21kor bekötöttek egy infúziót, megrepesztették a burkot, és jöttek a tolófájások... Még mindig nem volt az a kibírhatatlan fájdalom... 2 fájást el kellett sóhajtani, mert még volt egy kis pereme a méhszájnak. Mikor lehetett nyomni, akkor már jó volt, a 3. nyomásra kint volt a kicsi. Nekem nem fájt annyira. Nyilván éreztem, de nem volt az a borzalmas, üvöltős fájdalom... Még a szülőágyon azt mondtam, ha csak ennyi egy gyerek szülése, most rögtön szülök 2-3 gyereket. A varrás fájt rohadtul, esküszöm, az egészben az volt a legfájdalmasabb. :)Nekem a varrás volt a legrosszabb, minden más egy álom volt! :)

2014. jún. 30. 21:51
 14/24 anonim ***** válasza:
Nekem a vajùdàs utolsò szakasza fàjt ùgy igazàn, amikor màr 2-3 percesek lettek, megfordult a fejemben hogy kèrek egy epiduràlt, de viszont, akkor meg màr nem volt èrtelme, mert mehettem a szülöszobàra ès lehetett nyomni. Ez viszont szuperjò volt, mert amikor belenyomsz a fàjàsba, az àtsegít a fàjàson. A szülès maga nekem nem volt belehalòs, hidd el, hogy a fàjàs segít, hogy minél erösebben tudj nyomni. Mègegyszer szeretném àtèlni az egèszet, pozitív èlmèny volt!
2014. júl. 1. 11:28
 15/24 A kérdező kommentje:
És az mit jelez, hogy ma reggelre Leszállt a hasam?
2014. júl. 1. 11:58
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Annyit, hogy mostantól majd jobban kapsz levegőt, könnyebben ülsz be a volán mögé, viszont nehezebben megy majd a járás, mert nyomni fogja a medencédet. :)

Semmit nem jelent amúgy, ha arra akart vonatkozni a kérdés, hogy megszülsz-e korábban a kelleténél.

a harmadikat váró kismama vagyok.

2014. júl. 1. 16:28
 17/24 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy ez általában xhéttel a szülés előtt következik be, vagy nincs átlag, hogy mikor.
2014. júl. 1. 23:03
 18/24 anonim ***** válasza:
Nekem az első szülésemnél a belső varrás sokkal rosszabb élmény volt fájdalom szempontjából mint a vajúdás, meg a kitolás, mert szanaszét repedtem.
2014. júl. 2. 13:42
 19/24 anonim válasza:
Az utolsó 1-2 óra ami valóban fájás, és fájdalom. Ne hidd el a sok rosszat! Nekem kérdéses volt, hogy átjön-e a feje a medencémen, és el kellett lihegnem a tolófájásokat 30-40 percen keresztül. Az nehéz volt, de! Én kislány korom óta rettegtem, de most bármikor visszamennék! De nekem a mensi görcseim is erősek voltak mindig, szóval én nem éreztem erősnek, csak a vége volt húzósabb. Szerintem ne parázz rá, a természet teszi a dolgát, te meg hagyd! Tudsz könnyíteni és gyorsítani pl ha állsz (amíg tudsz), vagy a labda nekem nagyon jó volt! Nyugi! :)
2014. júl. 7. 11:17
 20/24 A kérdező kommentje:
Nekem olyan mensi görcseim voltak, hogy fetrengtem tőlük. Egyszer mentőt is hívott rám az édesanyám olyan durva volt, de túlélhető.
2014. júl. 9. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!