Miért akar valaki otthon szülni?
Hollandiaban a korhaz es a korzeti szulesznoseg szorossan egyutt dolgozik kozos protokollal
ezen kivul minden korzetnek van egy kore ami havi szinten osszeul szulesznok orvosok gyerekorvosok psyhologus soc munkasok stb.
ezen kivul a regio osszes szulesznoje negyedevente ertekezik
erre ra meg van egy perinatal audit is ahol az elmult 3 honap orvosi szulesznoi hibait beszeljuk at es tanulunk belole.
Tulhordas protokol szerint
41.4 hetig szuleszno aztan UH es vizsgalat es CTG
ha minden oke akkor 42.0 a korhazban inditanak misoprostol tablettaval ballonal zselevel kinek mivel a legjobb.ezt is szuleszno vegzi a korhazi szuleszno
a szuleszno a 41. heten meglazitja a burkot a mehszajtol ket naponta majd ricinussal segiti a szules beindulasat Erett mehszajnal ez siman elinditja 48 oran belul a szulest.
Hat az orvosok sem mindig okosak.. Egyik no irta, hogy gatvedelemmel szult. Beert a doki, egybol belekonyokolt a hasaba a nonek hogy gyorsan megszulessen a gyerek a munkaido vegeig, de szolt a szuleszno hogy ne tegye. Eredmeny. Szana szejjel szakadt no... Na itt ugy gondolom tobb esze volt a szulesznonek aki nen arra ment hogy minel elobb meglegyen a gyerek.
En az otthoni orvosokat nem tartom semmire.. egy ugyeletes az anyukat csak ugy csaszarozta meg ha 30 ezret adtak neki... megmondta a ferjnek hogy vagy penz vagy 10 percem belul agyverzest kap az anyuka de akkor o nem foglalkozik vele...
evidens base medicin
ezt azt jelenti a tud kutatasok es tapasztalat alapjan dontunk es cselekszunk a szuleszetben.
Na most sieto orvos tervezett programozott szulesek vakaciok stb nem evidens base medicin inkabb szakbarbarkodast szo illene ra.
ha kell 14/18 orat ulok a szulo no mellett hagyom vajudni nem sietunk nem surgetunk nem konyoklunk.
Nem borotvalunk nem beontesezunk nem haton fekve vajudunk nem nyomunk vagunk surgetunk kiabalunk
varunk es turelmessen kiserjuk a kismamat figyelunk es szeretettel tamogatunk.
Ha kell otthon ha szugseges korhazban.
Ha valami gond van jon az orvos es segit de a fonok a kismama marad es a szuleszno az orvos vendeg a szobaban csondben vegzi a dolgat.
Nincs halapenz nincs lefizetes ami van az kulonleges baratsag es koszonom.
Utlsó: na, most azért kicsit irigykedek.. :))
Magyarország, 2014: nem volt fogadott szülésznőm. Amikor már sok órája vajúdtam, telenyomva oxitocinnal, egybefüggő fájásokkal, könyörögtem a fájdalomcsillapításért. A szülésznő válasza: nincs. A szülés fáj és még jobban is fog! 7 órát töltöttem a szülőszobán, több durva megnyilvánulása és tette is volt. Sajnos egy életre kiábrándultam a szülésznőkből. De nem akarok ennyire elkanyarodni a témától, mert ennek semmi köze a kórházi vs otthoni szüléshez. Csak arra példa, hogy sajnos itthon még mindig meg kell venni a tiszteletet és az odafigyelést. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!