Miért akar valaki otthon szülni?
Gondolom a "nyugodt körülmény", "csalédias hangulat"... blabala.
oké szép és jó persze de én biztos nem szülnék otthon mi van ha komplikáció lép fel? Meg szülés után nekiállok takarítani? ááá. kizárt.
De nem ítélem el akik otthon szülnek az az ő dolguk.
Kórházban szültem, olyan testhelyzetben, ahogy akartam. Gátmetszést is mondta a doki, hogy a kitolási szakaszban meglátjuk, ha nem muszáj, nem lesz. (Amúgy nem viccből csinálják, ha indokolt esetben nem történik meg, méhsüllyedést is okozhat)
Tankönyvi terhesség és problémamentes kezdetű szülés közben, a kitolási szakasznál derült ki, hogy forgási rendellenesség miatt elakadt a baba a szülőcsatornában. Hirtelen 5-6 ember jött be, látszott a pánik a dokin is. Vákuum, hasba könyöklés.
Utána kiderült, hogy nem vált a le a méhlepény. Műtő foglalt, a doki tépkedte le (zárul a méhszáj, gyorsan kell csinálni), pedig elvileg csak altatásban lehetne. Amikor felszabadult, toltak is a műtőbe.
8 deci vért vesztettem.
Ha otthon történik mindez, valószínűleg se én, se a baba nem éli túl. Ő elakad és megfullad a szülőcsatornában, én meg rá egy órára, vérveszteségben halok meg.
Én köszönöm, de jobb volt kórházban. Így mindketten jól vagyunk, én is szövődmény nélkül gyógyultam (repedtem is, varrni is kellett a hüvelyfalat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!