Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akar valaki otthon szülni?

Miért akar valaki otthon szülni?

Figyelt kérdés
2014. jún. 28. 18:42
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
82%
Soha az életben nem gondoltam volna, hogy valaha megfordul a fejemben az otthonszülés. Aztán szültem egy gyereket kórházban,és másodszorra már komolyan utánaolvastam, hogy mi lenne ha maradnánk itthon inkább... de persze nem fogjuk megtenni. De nem azért, mert olyan fasza az ellátás bent, hanem mert tényleg ne merünk kockáztatni. Még akkor sem, ha bent is ér elég támadás, amit ki kell majd védeni. A legjobb lenne tudatlannak lenni és hagyni, hogy a mindenható orvosok végezzék a dolgukat, és nem tudni, hogy a fele csak a saját kényelmüket szolgálja, és nem az én vagy a gyerekem érdekeit.
2014. jún. 28. 19:22
 12/48 anonim ***** válasza:
84%

En evi 240 szulest vezetek le.

ebbol kb 75 otthon sajat lakasban kadban szulomedenceben szuloszeken stb.

Az arany szabaly minnel kevesebb a beavatkozas annal kevesebb a problema.

ha kell korhazba viszem a kismamat tudom mikor kell bemenni.

A szules nem betegseg hanem egy termeszetes folyamat

Egy egeszseges kismamanak 95-97%v eselye van arra hogy minden gond nelkul megszulje gyeremeket.

A gond ott van ha az orvos indit oxytocinozik burkotrepeszt surget nyom vag haton fektet EDA nyom be Na ettol lesznek a surgossegi csaszarok tomegevel

De ez kultura kerdese majd egyszer 100 ev mulva eljut Magyarorszag oda hogy egy anya valaszthat hol es hogy szeretne szulni.

2014. jún. 28. 19:28
 13/48 anonim ***** válasza:
59%
12-es: magas egyenes állást tud orvos beavatkozás "előidézni"? Komolyan kérdezem, nem kötekedés. Tényleg érdekelne, hogy miért marad olyan pozícióban a baba.
2014. jún. 28. 19:31
 14/48 anonim ***** válasza:
38%
Én sem értem, után egy csecsemővel még a véres lakást is takaríthatja az ember. Minek kockáztatni ha nem kell?
2014. jún. 28. 19:36
 15/48 anonim ***** válasza:
62%
Ismerős rossz előzetes kórházi élmények miatt szült otthon.
2014. jún. 28. 19:49
 16/48 anonim ***** válasza:
62%

nincs veres lakas nem tudom ti mit is hisztek

es a szuleszno es segedje kitakarit mielott hazamegy

a baba eltero tartasat az anya hosszu ideju fektetese okozhatja pl CTg gep miatti agyban fekves

Turelemmel sok fekvesi tartasi rendelenesseg korrigalja magat

2014. jún. 28. 19:51
 17/48 anonim ***** válasza:
85%
#12- es, én írtam a nyolcas hozzászólást. Egy ilyen helyzettel mit kezdtek otthon?
2014. jún. 28. 19:53
 18/48 anonim ***** válasza:
92%

2.-3. gyerekemet otthon szültem

isteni volt :-)

nyugi, nem volt kapkodás

nem kellet lopva ennem innom

nem tágítottak kézzel

nem sürgettek

nem kaptam mindenféle szereket

ha akartam lezuhanyoztam ha akartam ledőltem vagy sétáltam

szal nekem jó volt h olyan természetesen nyugisan ment minden :-)

közben beugrott a húgom anyám levitte a gyereket játszóra főztek stb....

az elsőnél az összes gyorsítás bevetette a doki, kínszenvedés volt az egész, nem beszélve arról h állandóan a fejem felet döntöttek el mindent...

hát nem kíván ezt senkinek sem !

2014. jún. 28. 20:02
 19/48 anonim ***** válasza:
51%
12 es válaszoló nem akarok kötekedni,De megnéztem volna ,hogy veszed észre időben hogy rövid a köldökzsinór :-( és hogy hívsz időben mentőt a kórházban is perceken múlt!!!! Szerintem meg inkább legyen indokolatlan császár,vagy hasonló mint sérült baba. a modern kor hülyesége vagy sem régen amikor mindenki otthon szült sokkal több volt a halva születés, anyai halál ,magzati sérülés stb.(és ez nem a fertőtlenítés hiánya volt)
2014. jún. 28. 20:05
 20/48 anonim ***** válasza:
58%

1-es vagyok engem is le kellett pontozni.

Velem az történt h. el kezdtem vajúdni már a doki felrakta a lábam és mondta ha érzem nyomjak egyszer csak oda hívta a főorvost aki meg vizsgált és közölte azonnal császár mert baj van! Nesze otthon szülés mi?

Tessék ezért is le lehet pontozni!

2014. jún. 28. 20:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!