Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akar valaki otthon szülni?

Miért akar valaki otthon szülni?

Figyelt kérdés
2014. jún. 28. 18:42
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

Azért irtam ki, mert érdekel, hogy ki miért dönt az otthonszülés mellett. Nem láttam, hogy bárki is leszólta volna a másikat. Egyetlen dolog tűnt fel: azok, akik kórház pártiak, le lettek pontozva.

Én külföldön élek, itt az otthonszülés a normális, kórház csak komplikációnál jön szóba, normális terhességnél kizárt. Én pl ezért nem vállalok több gyereket. Akármilyen profi és tapasztalt a szülésznő, nekem az orvos ad biztonságot.

Gondolom ez nevelés/környezet kérdése is. Ha úgy nő fel az ember, hogy körülötte sorra születnek otthon a babák egészségesen, akkor az lesz a normális, az elfogadott a számára.

2014. jún. 29. 05:49
 32/48 anonim ***** válasza:
100%
Nemetorszagban szultem. Egy hatalmas elmeny volt. Nem surgettek, hagytak vajudni (1.5 napot vajudtam) a szuleszno pedig nagyon kedves volt amivel kozel kerult a szivemhez. Mindent megkerdeztek, akarok e fajdalom csillapitot, vagy elek e azzal a lehetoseggel hogy vegbelkupot kapok amitol a mehszaj jobban fog nyilni (na igen otthon mar csaszaroztak volna ennyi vajudas utan...) A szuleszno enni es inni hozott nekunk, apukanak nem kellett semmit steril ruhat felvenni, ahogy engem sem oltoztettek at, megengedtek, hogy abban legyek amiben jol erzem magam. Gatmetszest nem akartak csinalni de muszaj volt. Nekem ez fantasztikus szules volt valoszinuleg a szemelyzet es a korulmenyek (na meg a lanyom) tettek azza. A kovetkezo szules annyiban lesz mas, hogy ambulans lesz.
2014. jún. 29. 06:46
 33/48 anonim ***** válasza:
64%

Hollandaban van sajat praxisom specialitasom az itt elo magyarok es a holland traumatikus hatteru kismamak.

Aki azt irta kotelezo otthon szulni es szulesznovel az valamit nagyon fereertett.

Arrol hogy csak orvosban bizik szomoru lettem.

Mi is maaster kepzest kapunk a doktori cim nelkul.

Nem bizol egy szakemberben ez komoly elszomorito .

Hogy ezert nem szulsz ez pedig mar koros gondolkodas.

2014. jún. 29. 08:39
 34/48 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyógypedagógus ismerősöm szintén otthon szült, a következők miatt: rengeteg gyerekkel foglakozott munkája során, akik szülés közben fellépő oxigénhiányos állapot miatt lettek szellemileg sérültek. Amikor már neki is aktuálissá kezdett válni a baba téma, kérdezgette az ilyen gyerekek anyukáját a szülés körülményeiről. Nos, ezek az anyukák rengeteg beavatkozásról, "sietettésről" számoltak be és nagyon sok volt az indított szülés.

Erre ő úgy döntött, hogy inkább otthon szül...

2014. jún. 29. 22:41
 35/48 anonim ***** válasza:

Lepontoztak mert leirtam ki vagyok

Hat ez szomoru ...

2014. jún. 29. 23:37
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

30-as vagyok...első körben nem pontozok senkit.

Kérdező, akkor válaszolok én is...

Otthon szültem 2 hónapja a lányom. Nem így terveztem csak épp olyan gyorsan indult be hogy a mentő már el sem indult velünk.

Rettentően féltem akkor, de semmit nem tudtam tenni, csak megszülni. Semmi bajunk nem lett, sőt..! Annyira pici repedésem volt hogy nem éreztem, első szülésnél pedig hetekig fájt a gátvarrat.

lányom közel 4 kg volt.

Utólag visszagondolva, sokkal jobb volt otthon, mint kórházban és ha szülnék még harmadik babát, és lehetne választani akkor az otthonszülésnél maradnék, ha nem lenne ennyire kockázatos.

2014. jún. 30. 01:19
 37/48 A kérdező kommentje:
Hat 33, azert azt nem kellene vitatni, hogy egy szülésznő es egy orvos nem ugyanaz a szint. .....
2014. jún. 30. 05:14
 38/48 anonim ***** válasza:
100%
Hat nalunk a szuleszno csinalt mindent. Szemely szerint en jobban biztam benne.
2014. jún. 30. 06:02
 39/48 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi az a minden utolso, de eselyes, hogy pl csaszarmetszes nincs közte. Erre gondoltam, amikor azt irtam, hogy egy szülésznő es egy orvos nincs egy szinten szakmailag. A szülésznő komplikáció mentes szülésnél eleg, de ha gond van mit csinál?
2014. jún. 30. 06:58
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

Bakker ha gond van csakis akkor kell az orvos.!!a szulesek 95%komplikacio mentessen zajlik ha nem avatkoznak bele.

Mit csinal a szuleszno ha baj van ?

Egyszeru hivja az orvost vagy otthonszules eseten szepen bemegy a kismamaval a korhazba.

20 ev alatt meg soha senki nem ert be keson hiszen a szulesznok erre vannak kepezve hogy felismerjek a komplikaciot es idobe elinduljanak vele.

Tenyleg azt hiszitek a holland tobb evtizede mukodo rendszer nem oke ?

A perinatale halandosag Hollandiaban sokkal alacsonyabb mint magyarorszagon pedig itt min 90% szulesznovel szul otthon vagy korhazban.Orvos csak vakumhoz es csaszarhoz jon a szuloszobaba.

2014. jún. 30. 08:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!