Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha kórházban szeretném megszül...

Ha kórházban szeretném megszülni a kisbabámat, mindenképpen elválasztanak tőle a három nap alatt, vagy lehet kérni, hogy egy szobában legyünk?

Figyelt kérdés

Bocsánat, ha butaságot kérdezek... De úgy tudom, hogy a kórházi szokások azok elkülönítik a gyereket a szülőktől, megfigyelés, meg hogy a mama tudjon pihenni. De pszichológiai szempontból ez a legrosszabb dolog, amit tehetnek. Bár nyilván megvan rá az orvosi indoklásuk, de azért mégis, lehet olyat kérni, hogy egy szobában legyünk vagy valami?

Köszönöm szépen a válaszokat.

2014. jún. 26. 16:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én Kistarcsán szültem, ott csak baba-mama szobák vannak, mindig veled van a baba. Ha nem volt gond a szülésnél, akkor már a 2 órás szülőszobai megfigyelésre is visszahozzák és utána együtt mentek be a gyermekágyas szobába. Csak fürdetni kell bevinni a csecsemősökhöz, meg oltásra, vizsgálatra. Illetve beviheted rövid időre, ha tusolsz, büfébe mész, de az cak 5-10 perc kb.

Szerintem ez a legjobb megoldás, nekem nagyon tetszik így. Első gyereknél kétágyasban voltam, ott a szobatársam sokat segített abban, amiben bizonytalan voltam, de a csecsemösök is segítőkészek voltak.

Szóval kérdezz rá a kórháznál, ahol szeretnél szülni vagy válassz olyat, ahol babamama szobák vannak csak.

2014. jún. 28. 17:15
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha baba barát kórházban szülsz akkor nem viszik el egy percre sem, a fürdetés a szobában történik, a kötelező vizsgálatokra te viszed.

Az ilyen kórházakban CSAK a baba érdekeit nézik, nem azt hogy anyuka pihenjen. Úgy gondolják hogy a szoptatás, és a baba miatt mindenki kibírja azt a pár napot, majd otthon kipiheni magát. Maximálisan egyetértek velük. Én a debreceni klinikán szültem, ott így volt, más kórházban személyes tapasztalat nincsen :)

2014. jún. 29. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!