Mindenképpen kell vinni a szülőszobára dolgokat?
Mindenhol azt olvasom hogy ki mit visz/vitt be a szülőszobára. Kell oda egyáltalán bármi is?
Lehet hogy buta kérdés, ne haragudjatok, első babám és hát tapasztalat híján vannak/voltak és szerintem lesznek is még hülye kérdéseim. :)
A kórházi csomagot összepakolni is nehezen kezdtem neki, azt sem tudtam mit hova. De aztán jött hogy külön kell pakolni a szülőszobára? Mit?
Előre is köszönöm a válaszokat!
35+6 hkm
Nincs szabályzat ilyesmire. Mármint csak arra van, hogy mit nem lehet bevinni, de arra nincs, hogy mit kötelező :) Azt viszel be amire szerinted szükség lehet. Víz, szőlőcukor (én csak azt ehettem), könyv ha elhúzódna a vajúdás, és lenne kedved olvasni, kamera és fényképezőgép, valamint papucs, zsepi.
A többi cuccot nem vittük be a szülőszobára, csak a kórházi csomagban volt, amik utána kellettek, váltóruha, hálóing, tisztálkodócuccok, meg amit a babának kértek: pelenka, textilpelus. Más nem kellett.
Az orvosi papírok, apasági nyilatkozat vagy házassági anyakönyvi kivonat.
Szénsavmentes víz, nekem kellett a szülés után bugyi, köntös, papucs, betét,törölköző mert zuhanyoztam és meleg vízben ültem mert nem tágultam.
Fényképező (ha akarod).
Nagyjából ennyi kell a szülőszobára.
Ahol én szültem, ott nem is lehetett bevinni semmit sem a szülőszobába, így én nem pakoltam két külön táskát. Egyben volt minden.
Érdeklődd meg a saját kórházadban, hogy egyáltalán lehet-e bevinni oda valamit, szükséges-e egyáltalán.
Párom a fényképezőgépet behozhatta a szülőszobába, de ennyi.
Kórház válogatja!
nekünk a törölköző, betét, hálóing, víz, papucs stb kell!
Az pikának is kellett vinni papucsot!
A fiammal szülés utánra kellett egy törcsi+fürdető/tusfürdő+hálóing+bugyi+betét, szülés alatt kh hálóing volt, na meg egy papucs.
A lányommal: saját hálóing, papucs, törölköző, tusfürdő/fürdető, bugyi, betét, szülés utánra egy tiszta hálóing.
Van ahol lehet vinni szőlőcukrot, van ahol nem, ezt ott kérdezd meg, ahol szülni fogsz, mit vigyél a szülésre, mit az osztályra.
jah és a papírok: kis könyv leletekkel, apasági/házassági, igazolványok.
És a fiammal apának papucs, és adtak khzi ruhát, a lányomnál utcaiban lehetett volna, csak papucs kell neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!