Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egyáltalán mi jó van a szülésben?

Egyáltalán mi jó van a szülésben?

Figyelt kérdés

2 hete szültem viszonylag rövid ideig tartott, nem kaptam semmi fájdalomcsillapítót..

Bár csodaszép egészséges babám lett, de azt tudom hogy ilyet többet soha nem vállalok és párom is azt mondta ekkora fájdalmakért nem engedi hogy több legyen.

Nem értem azokat az anyákat akik azt mondják csodálatos dolog szülni.. egy nagy sz@rt csodálatos.

2014. jún. 2. 14:29
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
81%

Uristen!!! Hogy lehet igy gondolkozni egy 25 eves elvileg nonek!!! A vilag legszebb erzese hogy kepes vagy egy uj eletet a vilagra hozni barmilyen modon is. Azt meg vegkepp nem ertem hogy a szules utan mar azon gondolkozol mikor passzolod le, hat ne haragudj de az ilyen embereknek kene meddonek lenni! A sok okos aki meg itt biztat megfoghatja a kezed!! Ha meg szules utani depiben szenvedsz menj orvoshoz es ha az sem segit akkor inkabb add orokbe, lehet jobb elete lesz es a megfelelo torodest kapja majd erzelmileg, mert nehogy azt hidd hogs a gyerek ebbol nen erez semmit!!! Ha meg nem annyi vagy amennyinek irod magad akkor

ertheto a kerdes! Kicsit nezz magadba!!

2014. jún. 2. 15:41
 32/40 anonim ***** válasza:
29%
Ne törődj a sok "ősanyával"! Egyáltalán nem vagyunk egyformák. Mindenki másképpen éli meg az anyává válást, DE minden anya szereti a gyerekét! A kötődés nem mindig jön varázsütésre, de mindig kialakul vagy előbb vagy utóbb.
2014. jún. 2. 16:13
 33/40 anonim ***** válasza:
97%

A gyökérkezelés azért jó, mert utána egészséges fogaid lesznek. A szülés azért jó, mert belekezdhetsz gy baromi nehéz, kimerítő kalandba. :)

Az eleje iszonyat nehéz. Mi akartuk, vártuk, úgy volt, hogy meddő vagyok, aztán mégis sikerült, szülésznő vagyok, a szülés minden napomat meg is határozza, a gyerekeket pedig imádtam. Az első hetekben azonban néha a végkimerülés határán voltam, és IGEN, volt olyan, hogy az jutott eszembe, hogy bár visszacsinálnám. Átsuhant a fejemen, igen. Aztán eltelt két hónap, megismerkedtünk a kiscsajjal, hárman szépen összerázódtunk, és onnantól IMÁDOM, hogy van egy lányunk, és alig várom, hogy lehessen egy második gyermekünk is...

Amikor megölel, amikor édeseket mond, vagy kacag a nagy semmin, vagy drukkol nekem egy vizsgámhoz, úgy, hogy próbálja egymásba fonni a kis ujjait, amikor hozzámbújik, amikor simit kér - na akkor térül meg az a sok-sok szívás, ami az első két hónap volt. Bőven-bőven, kamatostól... Egy kincs a gyerek, még ha most nem is érzed így, próbáld megismerni - a nehéz része elmúlik, és csodákká alakulnak, őszintén mondom.

Jó egészséget nektek!

2014. jún. 2. 16:29
 34/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :)
2014. jún. 2. 16:33
 35/40 anonim ***** válasza:
67%
Én imádtam terhesnek lenni, és egy könnyű szülést tudhatok magam mögött. Nem kaptam fájdalomcsillapítót, nem ezért volt könnyű, inkább mert rosszabbra számítottam. Ennek ellenére az első hetekben (ahol még te is vagy) nem tudtam mit kezdeni a babával. Hiányzott a régi életem, a munkám, kialvatlan voltam, sokszor álltam sírva a kiságy fölött, hogy nem bírom tovább. Ez amúgy normális jelenség. Most 7 hetes a lányom, és már más színben látom a világot.:-) Szóval kitartás!
2014. jún. 2. 17:39
 36/40 anonim ***** válasza:

Én nem itélem el a kérdezőt,de szivnől remélem és hiszem,hogy megváltozik. Teljesen normális,h ki van merülve,és talán depis is.

Én bár relativ fiatal vagyok (22),nagyon szeretnék gyereket. Állandóan itt lógok ebben a témakörben ha netezek,vigyázok mások gyerekeire stb. De ma amikor azt hittem pozi tesztet produkáltam,megijedtem. És bizony,megértettem,h nem állok még készen az anyaságra. Majd ha minden nehézség ellenére szeretném,és nem gondolkodok ilyeneken,akkor szeretnék szülni.

2014. jún. 2. 18:17
 37/40 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem minden anya átesik ezen! Én már a kórházba is vele együtt sírtam! Nem tudtam hogy miért sír! Cicit adtam neki sírt, teát akkor is.. Szóval igen nehéz! De bele jössz egykettő ne aggódj! :) utána is nehéz lesz de imádni fogod a kicsit! :)
2014. jún. 2. 19:57
 38/40 anonim ***** válasza:
91%

Nekem csodás volt, szó szerint, könnyű volt, nem is fájt nagyon, rövid ideig is tartott, 3x szültem. És nem csak a babáért érte meg. Maga az érzés is olyan jó volt, én sosem éreztem még máskor azt az örömmámort és boldogságot, amit az ember szülés után élhet át. Mintha az ember be lenne lőve- vagy nem tudom- de hihetetlenül boldog voltam mindhárom szülésem alatt és után. :))

kérdező- légyszi ne legyél ilyen kegyetlen azzal a pici babával. Ne passzold le anyukádékhoz- Ő téged választott anyukájának. Értsd meg, hogy szüksége van Rád, az ölelő karodra, szíved minden szeretetére. Én úgy sajnláom az ilyen kisbabákat, akiket ugyan ellát az anyukájuk, de azt a bizonyos anyai szeretetet nem kapják meg úgy igazán. :(

családban is van egy hasonló anyuka- nem itélem el, egyszerűen sajnálom a kisfiát. Neki annyi a "büne", hogy nem lány lett. Van ruhája-játéka, de már 9hós kora óta bölcsiben van.... Mindegy- ez van.

2014. jún. 2. 21:43
 39/40 anonim ***** válasza:

Nagyon nagy szerencsém van, amiért a szülés is gyorsan ment, és viszonylag könnyen, és a gyerkőccel sem volt semmi gond. Voltak pillanatok a szülés közben, amikor azt mondtam magamban, hogy inkább egy tarkónlövés, mint ez mégegyszer, de ez azóta igencsak megváltozott. És nem vagyok mazochista én sem. A fejfájást rosszabbul viselem sokszor, mint ott akkor a szülést,, ott volt értelme, hogy fájt. És utána azért nem kis sikerélmény, hogy igen, megcsináltuk.

Fájdalomcsillapítót nem kaptam, és szerencsére mást sem nagyon, ment minden magától a saját útján. Az orvosom úgy búcsúzott el tőlem a kórházban, hogy legyen tesója a babánknak. Persze nem azonnal. Szóval bennem egy pillanatig nem merült fel, hogy mégegyszer nem csináljuk végig.

2014. jún. 3. 13:18
 40/40 anonim válasza:
Akkor miért nem védekeztetek a pároddal? látszik nem akarod ezt a gyereket Más évekig próbálkozik, hogy összejöjjön neki a gyerek Te meg így beszélsz róla -,-"
2014. jún. 7. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!