Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egyáltalán mi jó van a szülésben?

Egyáltalán mi jó van a szülésben?

Figyelt kérdés

2 hete szültem viszonylag rövid ideig tartott, nem kaptam semmi fájdalomcsillapítót..

Bár csodaszép egészséges babám lett, de azt tudom hogy ilyet többet soha nem vállalok és párom is azt mondta ekkora fájdalmakért nem engedi hogy több legyen.

Nem értem azokat az anyákat akik azt mondják csodálatos dolog szülni.. egy nagy sz@rt csodálatos.

2014. jún. 2. 14:29
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

Figyi! Két hét után még teljesen természetes hogy idegen a helyzet. A gyereknevelés nem az a rózsaszín köd aminek a terhesség alatt elképzeli az ember. Főleg az eleje nem. Még össze kell szoknotok. Nekem ez az első babámnál kemény hat hónap volt. Akkor éreztem úgy először hogy imádom, és meghalnék érte. Addig kötelességből elláttam, de szívesen lettem volna máshol. De szép lassan kialakult. Most már ölni tudnék értük és meghalni. Mert azóta van második is :)

Az első 2-3 hétben meg konkrétan ha valaki azt mondja visszacsinálhatom, lehet visszadugom, hogy kösz még nem kell gyerek :))

2014. jún. 2. 14:40
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Pont így éreztem mint Te szülés után kb 1 évig.

Nem értettem mi ebben a szép,és bár úgy indultunk neki,hogy több gyereket akarunk én egyáltalán nem akartam!Frusztrált az első időszak,én sem tudtam mit hogy kéne jól csinálni.Fáradt voltam és talán kicsit depis is...

aztán telt az idő, és mégis rászántuk magunkat,újra terhes lettem,2 év van a gyerekek között.

A 2. terhességemet végig paráztam,féltem megint a szüléstől,ami egyébként tök jól sikerült,fájt megint,piszok szar volt,de már nem volt ismeretlen,a picivel is rutinosabban bántam,így őszintén mondom,hogy szeretnénk még 3. babát is:))

Igazad van amúgy, nem csodálatos a szülés...illetve igen,az de csak elméleti síkon, hiszen egy új élet költözik a családba.De megélni...pfff...elég gáz:))

Ennek ellenére én azt mondom adj időt magadnak,magatoknak,sok örömöd lesz a piciben(persze nagyon sok bosszúság,fáradtság is)lehet változni fog a hozzáállásod.Mármint nem a szüléshez,hanem a tesóhoz:)

De ezen nem kell még agyalnod:)

2014. jún. 2. 14:40
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
2 hete szültél, nem kell ilyeneken gondolkodnod. Még az egész friss, meg kell ismerned a babát, magadat mint anyuka, összeállni családdá stb. Ez nem egy egyszerű menet. Lehet, hogy így fogod gondolni 1-2 év múlva is, de az is lehet, hogy megváltozik a véleményed.
2014. jún. 2. 14:42
 14/40 A kérdező kommentje:

Szívesen visszacsinálnám ha lehetne.

Jobb volt szabadon élni, bár így is az vagyok mert 2 házra laknak a szüleim, ha nagyon nem bírom csak átadom.

De azért köszi remélem változok majd.

2014. jún. 2. 14:45
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Osztom azok véleményét, akik azt írták, hogy nem a szülés jó, hanem a "végeredmény". Brutális szülésem volt, férjem azóta hallani sem akar második gyerekről. Eleinte én is azt mondtam, hogy köszi, részemről ennyi, soha többé ilyen fájdalmat, de mire kijöttem a kórházból, azt mondtam, hogy még így, ennyi kín árán is bőven megérte, bármikor újra vállalnám. Férjem szerint elhagytam az agyam szülés közben. :)))
2014. jún. 2. 14:45
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
A fájdalom nagyon rossz. De a születés egy csoda. Ha császár, ha természetes, mindegy. Egy új ember érkezik és ez a nagyon jó. A fájdalmat egy idő múlva majd elfelejted. (nekem több év volt, de elfelejtettem)
2014. jún. 2. 14:52
 17/40 anonim ***** válasza:
74%
Kedves kérdező, hát remélhetőleg még változol. Mert most úgy beszélsz a gyerekedről, mint valami zavaró kis csomagról, amit szerencsédre bármikor le tudsz passzolni. Nyugodtan lehet erre is írni, hogy csak belepofáztam. Különben szerintem is inkább szülés, mint fogfájás. Fájt, a végén nagyon, de abszolút nem volt kibírhatatlan azért, és nem ez volt életem legnagyobb traumája. Azt meg végképp nem értem mi olyan csodás a programozott császárban, amikor csak a kényelem kedvéért szül így valaki. Engem sokkal jobban elborzaszt már a gondolat is, hogy lyukat vagdossanak rajtam oda, ahol amúgy nincs.
2014. jún. 2. 15:02
 18/40 A kérdező kommentje:

A császár ha nem muszáj akkor minek?

még csak az kéne hogy egy heg legyen a hasamon. Örülök hogy nem híztam csak 5 kg-ot, és megmaradt az alakom.

2014. jún. 2. 15:04
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te most direkt akarsz polgárpukkasztani, vagy 16 éves vagy? Mert kb úgy nyilatkozol.
2014. jún. 2. 15:07
 20/40 A kérdező kommentje:

Nem értem mi a problémád?

mert nem vagyok anyatípus, mert nem a legcsodásabb dolog az életemben a szülés? Vagy mi?

Bocs hogy fel mertem tenni egy kérdést.

2014. jún. 2. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!