PCOS (IR-es) nők, milyen volt a szüléstörténetetek?
Most a másodikat várom, és olvasgatok a szülésről. Miszerint a szülés, az a baba és mama hormonális összjátékának az eredménye, röviden szólva.
Mivel egy PCOS-nak ugye hormon gondjai vannak,lehet, hogy ez bekavar a szülés menetébe? - merült fel bennem.
Én és két PCOS barátnőm pl. nagyon-nagyon nehezen tágultunk, bár csak egyikünknek lett emiatt császár, mert neki nagyobb volt a babája, és másik intézményben is szült, mint én és a barátnőm, - nekünk sok egyéb módon próbáltak segíteni.
Szóval érdekel, hogy könnyen tágultatok-e? Esetleg kellett-e császár? Hosszú szülés volt-e?
Nagyon nagyon jó kérdés engem is foglalkoztatott, csak egy másik része, amit a végén írok - remélem az a vola is elindulhat! :)
Szóval tökéletes a gondolatmeneted szerintem. Én alapból 1 ujjnyira nyitva voltam, 39+1-en indult be a szülés, és napközben fájogatott rendszertelenül. Estére 2 zuhany után hellyel közzel rendszeres lett, de még midnig rövid, fél percig tartók, és szerintem gyengék. éjfélkor kórház. Itt kezdett fájni. Burokrepesztés után erősödtek a fájások. Labda, séta, egyebek, a tágulás szépen ment, 3utánra ki voltam tágulva, de a méhszáj csak jó 3/4 óra után tűnt el, addig vissza kellett tartani a tolókat. Eztán a fájások teljesen elgyengültek! Nem tudtam mikor nyomjak, hogy, oxit kaptam, akkor felerősödtek, és 3 nyomásra kint is volt a baba.
Én itt kezdtem sejteni, hogy a hormongondok miatt lehetett ez a fájáselgyengülés. De nekem ami jobban kérdéses, kérlek hadd tegyem elsősorban itt fel:
Szoptatás... Kinek hogy ment?
Nekem az 5. napon lett tejem, és végig (3 hónapig csak, egyszer el is ment) kevés, vagy éppen elég, de tényleg mindent bevetettem, kipróbáltam vértizzadtam...
Vélemény???
25 hkm :)
Elso vagyok
Nekem a 3. napon lett tejem, azota is tejcsarda vagyok:-) Most mult 5 hos a lanyom es kizarolag anyatejes, remelem meg sokaig tudok szoptatni.
Elso meg mindig
Az az igazsag, h en egyatalan nem filoztam rajta, h hogy lesz e tejem meg meddig meg hogy....azt gondoltam, h ha szulok akkor majd szoptatok es kesz. Ennyit foglalkoztam az egesszel. Biztos van akinel szervi oka van annak, h nincs tej se sztem itt a dolgok jo resze fejben dol el. Eszembe se jutott, h ne tudnek majd szoptatni. Sokan stresszelnek emiatt es emiatt nincs tejuk sem:-(
Nekem is volt a folyamat közben is leállás, azaz másodlagos fájásgyengeség, hasonlóan, mint neked.
A tejem is pontosan ugyan úgy volt, ahogy neked.
No, nem három, hanem közel négy hónapig próbálkoztam a szoptatással, de nevetségesen kevés volt a tejem.
Annak, aki azt írta: fejben dől el. Hát én nekem egyszerűen eszembe nem jutott, hogy ne tudnék majd szoptatni, én azt hittem, hogy 1-2 kivételtől eltekintve mindenki tud szoptatni. Nagyon csodálkoztam, hogy ez nem így van, sőt, a női felmenőim is hallgattak erről a témáról, miután szültem, és nem ment, csak akkor mondta anyu, hogy mind kettőnket nehezen, és rövid ideig tudott csak szoptatni, és felsorolta a többi családtagot is, hogy ők is mennyire bénán tudtak csak szoptatni.
Persze én is mindent megtettem, de egy idő után beláttam, hogy ezt hagyni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!