Gátmetszés vagy gátvédelem? Kinek mik a tapasztalatai?
Figyelt kérdés
Első babámat várom és nagy dilemmában vagyok a gátmetszéssel kapcsolatban. Van olyan kórház, ahol automatikusan elvégzik. Sok helyen olvasom, hogy ez milyen jó, mert így megakadályozható az összevissza szakadás, ami később nehezebben gyógyul, mint a metszés. Máshol meg azt olvasom, hogy a metszett seb gyógyul nehezebben és fájdalmasabban és a későbbiekben is problémát okoz. Most akkor melyik az igaz?2014. máj. 30. 12:00
21/23 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszolók! Mindenki véleményét 100%-ban hasznosnak találtam. A lepontozás nem tőlem volt.
A kórházban, ahol szülni fogok, sajnos nincs szülőszék (a védőnő információi szerint). Szülőágyon, hanyatt fekve szülnek a nők. Az érzéstelenítést nem preferálják. Előfordul, hogy sürgetik a szülést és első babánál gyakori a gátmetszés.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, hogy elmeséltétek a tapasztalataitokat. Nekem nagyon sokat jelentett. Most már egyiktől verziótól sem félek.
2014. máj. 31. 13:29
22/23 anonim válasza:
A védőnőd rosszul tudja. A fehérvári kórházban van szülőszék. Csak szólni kell, hogy ki akarod próbálni. Én is azon szeretnék szülni pont a gátvédelem miatt. De a szülőágyak is állíthatóak gyakorlatilag 90 fokig.Nekem a szülésznőm azt mondta, a gátvédelem alkatfüggő dolog, de sokat számít ha valaki pl. nem vizesedik, szorgalmasan intimtornázik a terhesség alatt és az utolsó pár hétben extraszűz olivaolajjal vagy mandulaolajjal masszírozza a gátat.37hkm
23/23 A kérdező kommentje:
Kedves 22-es válaszoló! Köszönöm a hasznos infót Neked is!
2014. jún. 1. 10:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!