Gátmetszés vagy gátvédelem? Kinek mik a tapasztalatai?
Azt nem tudom melyik igaz, csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani. Nekem nem volt gátmetszésem, a legenyhébb elsőfokú repedésem volt, ami végülis felületi sérülés. A kisfiam 20 hónapos nincs semmilyen vizeletproblémám vagy szexuális ebből a szempontból.
A Szent Imrében szültem, itt akkor végzik el, ha szükséges. A kitolásnál a szülésznő mondta mikor "sóhajtsam" el a fájdalmat és ne nyomjak erősen, ő kente olajjal a gátamat közben, hogy legyen ideje tágulni a szöveteknek.
Valóban van olyan kórház ahol ezt automatikusan végzik. Ha szeretnél gátvédelmet, akkor érdemes olyan kórházat, orvost, szülésznőt keresned, aki ezt támogatja.
én gátvédelemmel szültem, örülök, hogy nem vágtak. bár nem tudom, az milyen, csak logikusan arra gondolok: csak rossz lehet, mert a szülés egy természetes dolog, így ami a szülés közben történik, a szervezet számára elfogadható.
azt olvastam, ha magától reped meg a gát, jobban gyógyul, mintha bevágnák.
aztán meg ha nem is kellene vágni, mert nem indokolt, akkor meg mire jó?
nekem gátvédelmem volt, de mondjuk pici 48 centi, 2800 gramm volt a baba, és könnyen szültem. mivel túl erősen nyomtam - nem hallottam, hogy a szülésznő szól, hogy ne nyomjak, mert a baba vállai voltak soron, azt meg igazítani szokták szüléskor, vagy mi, ezért "kilőttem" magamból a babát, így repedt egy picit a hüvelyem, ami 3 öltésecske volt... de akik gátvédelemmel szülnek, általában a varrást megússzák.
metszésnél meg még varnak is.
nem természetes dolog ez a metszés, szerintem nincs rá szükség.
Azt úgysem te döntöd el, úgy értem, ha szükséges, akkor inkább vágnak.
Én Miskolcon szültem a Semmelweisben, kitolás előtt szóltam a szülésznőnek, hogy ha lehet, akkor gátvédelemmel szeretnék szülni, ő erre azt felelte, hogy majd meglátjuk, hogy alakul. Itt nem metszenek automatikusan szerencsére.
Nekem is "el kellett sóhajtani" 1-2 fájást, így megúsztam vágás nélkül.
Lett egy picike repedésem, de ezt alig éreztem, már másnak fájdalom nélkül ültem az ágyon, a szexuális életem ugyanolyan, mint előtte.
Nekem vágtak. Kicsi vágás volt, 3 öltés kb és utána meg sem éreztem, nem is látszik , h volt ott vmi.
Én tuti h a vágást választanám.
Olvastam, h volt akinek problémája lett a gátvédelemhez ragaszkodásból. Durva repedés, vizelet / puki visszatartási gondok (ez konkrétan egy ismerősömmel fordult elő).
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld pacsi. :-) Látom, mindenkinek más tapasztalatai vannak. Viszont úgy látom, túlélhető a dolog, bár nekem elég rémisztőnek tűnik. Úgy kompletten. :-D De nem baj, régóta vágytunk már a babára.
Fehérváron fogok szülni, nem tudom, ott hogy állnak ehhez a dologhoz. Szerintem első babánál metszenek. De majd utánajárok, mert szeretnék menni szülőszoba látogatásra.
Mindkét szülésemnél volt gátmetszés. Elsőnél az eredeti vágást még kétszer újra vágták, mert a kisfiam úgy döntött, hogy először integet a külvilágnak, majd a karját a feje mellet hagyva jött világra. A kórházi időszakban végig törökülésben szoptattam, mert így szeretek ülni hosszabb ideig, és simán ment a dolog.
Második gyerkőcnél gátvádelemnek indult, de volt egy pont, mikor a szülésznő és a doki is egyetértett abban, hogy nem úszható meg a dolog repedés nélkül. Akkor mondtam, hogy vágjanak nyugodtan, nincs ezzel probléma. Ez is gyorsan , könnyen gyógyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!