Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Traumatikus szülése volt már...

Traumatikus szülése volt már valakinek dúlával?

Figyelt kérdés
Valaki szülés után érezte azt, hogy soha többet nem szül, akinek volt dúlája?

2014. máj. 15. 10:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
én többedszerre is értem a kérdésed, de hogy te még mindig nem érted a válaszomat, az biztos. Tudom, hogy mi a dúla munkája. Én végül nem azzal szültem, mert az én orvosom kijelentette, hogy ő bizony dúlával nem működik együtt, ha ilyen szülést szeretnék, keressek más orvost. A dúlát választó nők alapvetően hisznek a természetes szülésben, hogy nem kell siettetni a dolgokat. Ahol az orvos együttműködik a dúlával, ott már eleve ilyen az orvos hozzáállása is. Tehát megpróbálják elkerülni a mesterséges dolgokat, amíg nincs tényleges veszély. Aki ezt választja, másképp áll az egész szüléshez. És ebből kifolyólag két ugyanolyan szülést sem fog ugyanúgy leírni egy dúlával, meg anélkül szült nő, mert rég lehet, hogy dúla nélkül valaki azt írja le, hogy neki bizony rossz szülésélménye van, addig a dúlával ez még a nőnek belefér és nem is látja rossznak, csak természetesnek. Ha viszont csak kézzelfogható statisztikákra vagy kíváncsi, készült már ezer tanulmány erről, hogy a dúlával szült nőknél a gátvédelmes, hüvelyi szülés százaléka mennyivel jobb.
2014. máj. 15. 15:31
 12/23 A kérdező kommentje:

De akkor mi a baj a dúlákkal?

Azon túl, hogy anya és baba élve és egészségesen hagyja el a szülés helyszínét, nagyon fontos, hogy a nő hogyan éli meg a szülését. Ha jobb szülésélményhez juthat egy nő dúla segítségével, akkor azok, akik nem tapasztalták meg, vajon miért szidalmazzák magát a dúlaság intézményét?

2014. máj. 15. 15:59
 13/23 anonim ***** válasza:
ezt viszont nem tudom, mert őszintén szólva én még soha ilyen véleménnyel nem találkoztam. Én bárkinek meséltem, hogy dúlával akarok szülni, először magét a dúlát kellett neki elmagyarázni, hogy az mi, mert soha nem hallott róla. Lehet, hogy azt gondolják, a dúlával szült nők mind otthon szülnek, ezért veszélyeztetik a gyerek és a saját életüket is.Nem tudom,találgatok.A másik kérdésnél viszont már leírtam, hogy az orvosi ellenállást én eddig peres ügyekre hivatkozva hallottam.
2014. máj. 15. 16:06
 14/23 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtöbben azt se tudják, mi az a dúla. Másodsorban aki tudja és választaná, az azért tenné, hogy biztonságban érezze magát. Ő azonban már csak a harmadik a sorban az orvos és a szülésznő mögött, akit a biztonság kedvéért kérnének fel a kismamák.

Lássuk be egy orvos és szülésznő felkérése is megterhelő anyagilag, a dúla pedig nem éppen olcsó mulatság. Máris a szülések elenyésző százaléka jöhet szóba, ahol dúlát kérnek fel. Az is meggondolandó, hogy míg a szülésznő és az orvos együtt működnek, addig a dúla a rendszeren kívül van jelen. Nem tudom, hogy beleszól e az orvos munkájába, de biztos van egy kismama réteg, aki ettől tartva nem fogadja fel a dúlát.

Ebből következik, hogy itt nem találsz olyan válaszolót, aki dúlával szült volna egyáltalán, hogy a kérdés további részet már ne is említsük.

2014. máj. 15. 17:02
 15/23 A kérdező kommentje:

Honnan származik az a hiedelem, hogy a dúla drága dolog?

És ha az ember bemegy a kórházba, akkor tuti, hogy lesz orvos és szülésznő. Dúla nem. Tehát akár racionális döntés lehetne az, hogy dúlával megy szülni, hiszen az az, ami nem része az ellátásnak.

És miért lenne lehetetlen itt olyat találni, aki dúlával szült? Sokan szülnek dúlával, miért ne lehetne találni itt is?

2014. máj. 15. 17:21
 16/23 anonim ***** válasza:

Én értem a kérdező baját.

Az itteni válaszadók (nem csak ebben a témában) úgy szidnak valamit, ahogy a csövön kifér, pedig lövetük nincs róla, hogy miről is beszélnek. Én is rühellem, mikor TAPASZTALAT NÉLKÜL OKOSKODNAK.

Ugyan ez van a császár kérdésében is, akinek volt, az nem szidja, aki term. szült, az szerint ördögtől való és csak szar lehet...

2014. máj. 15. 19:22
 17/23 A kérdező kommentje:

Nekem igazából nincs bajom. Kíváncsi vagyok, hogy ki mit miért mond.

A császárt nagyon sok császáros tartja rossznak. De ez egy másik poszt lenne. Ott is sokan vannak aztán, akik mind a kettőt átélték, érdekes, ott többségben vannak azok, akik a természetest tartják jobbnak, de ott nem 100%-os ez a megítélés sem. Van egy arányaiban kevesebb, de jelentős tömeg, akinek a császár lett jobb élmény.

A dúlákkal tapasztalataim alapján az a helyzet, hogy aki nem ismeri, nem próbálta, az kárhoztatja, aki próbálta, az szereti. Nem teljesen akarom elhinni, hogy a dúlák 100%-ban garantálnák a pozitív szülésélményt, de azért érdekes tapasztalat, hogy sem véletlenül, szem szándékos kereséssel nem találok olyant, aki rontaná ezt a statisztikát. Bajom ezzel csak az, hogy a 100% olyan hihetetlen és mesebelinek tűnik. Persze ide most nem statisztika miatt jöttem, hanem csak azért, hogy valaki árnyalná-e a képet? De úgy tűnik, eddig senki. :)

2014. máj. 15. 20:53
 18/23 anonim ***** válasza:

kérdező, én itt pont az ellenkezőjét látom, a császárral kapcs.

így viszont nem értem a kérdésed, csak itaszítónak tartom, ha neked nem ez volt a háttérben

2014. máj. 15. 22:14
 19/23 A kérdező kommentje:

Miért? Itt csak arról lehet kérdezni, ami a kérdezővel megtörtént? Úgy tudtam, hogy bármit lehet kérdezni.

Egy kérdés alapján egyébként felesleges megpróbálni kitalálni, hogy ki a kérdező, mi az ő története. egy kérdés annyi, amennyi oda le van írva. Egy kérdés. Semmi több.

A császáros témához csak annyit, hogy sok száz anyuka van, aki mindent megtesz azért, hogy császár után szülhessen. A személyesen (kórházban, ismerősök körében) a mindkettőt átélt nők között 95% fölött van azoké, akik szerint a természetes volt a jobb, szebb, könnyebb, fájdalommentesebb.

A nem szült, vagy csak egyféle képen szültek között jóval alacsonyabb ez a százalék, de ott is ugye arról van szó, hogy szeretnek az emberek vélemény mondani olyasmiről, amiről nincs fogalmuk.

2014. máj. 15. 23:44
 20/23 anonim ***** válasza:

Itt szerintem nagyon nem szidta senki a dúlákat, én spec nem értem, hogy akkor a kérdező miért nem így tette fel a kérdést, hogy mit gondolsz a dúlával való szülésről vagy ilyesmi, ha valójában ahogy nézem erre kíváncsi.

Nekem egyébként sem a dúlával, se az otthon se a bálnahangra szülőkkel meg senkivel nincs semmi bajom mindenki tudja, hogy hogy érzi magát jól és biztonságba. Én kórházban szülök, de nem fogadok se dokit se szülésznőt, hanem az ügyeletesnél immáron harmadjára első kettőnél semmi negatív tapasztalatom nem volt és remélem most sem lesz. Pénzt meg nem adok :)

2014. máj. 16. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!