Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Traumatikus szülése volt már...

Traumatikus szülése volt már valakinek dúlával?

Figyelt kérdés
Valaki szülés után érezte azt, hogy soha többet nem szül, akinek volt dúlája?

2014. máj. 15. 10:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
2014. máj. 15. 10:58
 2/23 anonim ***** válasza:
32%
Nem igazán érzem/értem az összefüggést a szülő nő genetikája és a segítője között.
2014. máj. 15. 11:14
 3/23 anonim ***** válasza:
20%

Még hányszor fogod kiírni???

Amúgy meg nem mindegy,ha rossz volt a szülésed,dolgozd fel,felnőtt ember vagy!Foglalkozz a gyermekeddel,és ne hülyeségeken agyalj.

2014. máj. 15. 11:27
 4/23 anonim ***** válasza:
de nyugodtan írd le, hogy mi az ami bánt, hátha jobb lesz neked. Úgy néz ki akárhány kiírás is van itt nincs olyan akinek traumatikus szülése lett volna dúlával, igazából a kérdést sem tudom értelmezni, mert a dúla max lelki társ így a trauma az lehet, hogy otthagyja a kismamit a picsben és nem támogatja lelkileg. De tényleg írd már le, hogy veled mi volt vagy te vagy a dúla?
2014. máj. 15. 11:30
 5/23 anonim ***** válasza:
én sem igazán értem a többszöri kérdéskiírást. Egyébként meg szerintem eleve a dúla valamilyen beállítottságú anyukákat vonz. Ezek között már szerintem csak statisztikai alapon sem ugyanaz lesz a szülésélmény, mint ha a nagy átlagot nézed.
2014. máj. 15. 11:59
 6/23 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy a kérdésnek köze lenne bármilyen személyeskedéshez. Nem vagyok dúla, és köszönöm szépen jól vagyok.

Engem két dolog érdekel. A két kérdést nem lehet összemosni. Az, hogy valaki megbánta, vagy feleslegesnek érezte utólag a dúlát, az egy dolog, az meg, hogy valakinek rossz élménnyé vált a szülés (dúlával), az egy másik dolog. Az egyik nem feltételezi a másikat, bármilyen variációban előfordulhat.

Szóval továbbra is várom azokat, akik érdemben hozzá tudnak szólni valamelyik kérdéshez.

2014. máj. 15. 12:11
 7/23 anonim ***** válasza:
kár, hogy ilyen a stílusod. Mindegy, meg tudod magyarázni, hogy mégis miért nem tudsz reagálni a dolgokra? Traumatikus szülésélményt ne várj dúlával szültektől.
2014. máj. 15. 12:22
 8/23 anonim ***** válasza:
mellesleg azt se várd, hogy ezt valaki is megbánja. Ha van is ilyen, nem számottevő ezeknek a száma.
2014. máj. 15. 12:23
 9/23 anonim ***** válasza:

Nézd, azt el tudom képzelni, ha valaki nagyon természetes szülés párti, mindenáron így akar szülni. Gátmetszésre készül, segíti a dúla stb. stb. stb.

Aztán, orvosi döntés alapján császár lesz. A dúla erősködik, hogy de, de, megy az természetesen is, a kismama pedig szenved. Végül császárra kerül a sor, vagy ugyan sikerül hüvelyi úton szülni, de sok lesz a komplikáció, babánál, mamánál.

Ezek után simán el tudom képzelni, hogy valaki nem akar sehogy se szülni.

2014. máj. 15. 12:28
 10/23 A kérdező kommentje:

Mire szeretnétek, hogy reagáljak?

A kérdés nem arra vonatkozik, hogy az, akinek fogalma sincs arról, hogy mi a dúla munkája, mit gondol, miért lehet rossz a dúla, vagy miért fölösleges, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy az, aki dúlával szült, lett-e rossz szülésélménye?

Ez azért fontos, mert pont az egyik feladata a dúlának, hogy ezt megelőzte. Nélkülük tudjuk, hogy rengeteg nőnek traumatikus szülésélménye lett/lesz. De ha a dúlás szüléseknél ez nincs, akkor azért csak jó valamire a munkájuk és nem igaz, hogy bérbarátnő, hogy felesleges plusz, hogy elég helyette a férj, anya, barátnő, mert ilyen kísérőkkel sok-sok szülés lesz mégis traumatikus az anya számára.

2014. máj. 15. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!