Traumatikus szülése volt már valakinek dúlával?
Még hányszor fogod kiírni???
Amúgy meg nem mindegy,ha rossz volt a szülésed,dolgozd fel,felnőtt ember vagy!Foglalkozz a gyermekeddel,és ne hülyeségeken agyalj.
Nem hiszem, hogy a kérdésnek köze lenne bármilyen személyeskedéshez. Nem vagyok dúla, és köszönöm szépen jól vagyok.
Engem két dolog érdekel. A két kérdést nem lehet összemosni. Az, hogy valaki megbánta, vagy feleslegesnek érezte utólag a dúlát, az egy dolog, az meg, hogy valakinek rossz élménnyé vált a szülés (dúlával), az egy másik dolog. Az egyik nem feltételezi a másikat, bármilyen variációban előfordulhat.
Szóval továbbra is várom azokat, akik érdemben hozzá tudnak szólni valamelyik kérdéshez.
Nézd, azt el tudom képzelni, ha valaki nagyon természetes szülés párti, mindenáron így akar szülni. Gátmetszésre készül, segíti a dúla stb. stb. stb.
Aztán, orvosi döntés alapján császár lesz. A dúla erősködik, hogy de, de, megy az természetesen is, a kismama pedig szenved. Végül császárra kerül a sor, vagy ugyan sikerül hüvelyi úton szülni, de sok lesz a komplikáció, babánál, mamánál.
Ezek után simán el tudom képzelni, hogy valaki nem akar sehogy se szülni.
Mire szeretnétek, hogy reagáljak?
A kérdés nem arra vonatkozik, hogy az, akinek fogalma sincs arról, hogy mi a dúla munkája, mit gondol, miért lehet rossz a dúla, vagy miért fölösleges, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy az, aki dúlával szült, lett-e rossz szülésélménye?
Ez azért fontos, mert pont az egyik feladata a dúlának, hogy ezt megelőzte. Nélkülük tudjuk, hogy rengeteg nőnek traumatikus szülésélménye lett/lesz. De ha a dúlás szüléseknél ez nincs, akkor azért csak jó valamire a munkájuk és nem igaz, hogy bérbarátnő, hogy felesleges plusz, hogy elég helyette a férj, anya, barátnő, mert ilyen kísérőkkel sok-sok szülés lesz mégis traumatikus az anya számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!