Mondott valakinek olyat a dokija, hogy az EDA árt a babának, baba-mama kapcsolatnak?
Nekem már az előző szülésemkor is mondta, (én végül akkor kaptam, de csak mert nagyon-nagyon vékony voltam). De azt hittem, ez csak valami duma, egyszerűen nem hittem el.
Aztán most majd újra szülök, és próbáltam keresni erről a neten szakszerű információt, és láss csodát találtam is egy cikket, miszerint az EDA beavatkozik a természtes oxitocin termelésbe, (még jobban bekavar, mint a mesterséges oxi, ami ugye szintén azért nem az igazi) és ezért lehet szoptatási gond, sírós baba, kisebb biztonságérzetű gyermek, aki a stresszre inkább hajlamos. Merthogy az alapoknál ugye az elején nem úgy kapta a baba az oxit az anyából, ahogy kellett volna.
Hallott erről valaki már? Ez egy tök új cikk, 2014-es.
Vélemények?
Nekem nem mondott ilyet a dokim,és semmi negatívumot sem tapasztaltam az EDA-val kapcsolatban.
Első baba,spontán szültem,6 óra alatt.
Azóta is szopizik (16 hós),nem egy sírós baba,sőt inkább nagyon közvetlen és mosolygós.
És a cikkről sem hallottam még,érdekes ez!
Elso gyerekemet spontan szultem, EDA-val. Voltak gondok a szoptatassal, de a sargasag miatti aluszekonysag miatt. Vegul 20 honapig szoptattam. A kapcsolat jo volt elejetol fogva, egyutt aludtunk, ez is kozrejatszhatott.
Masodik babamat csaszarral EDA-val szultem, meg a mutoasztalon szoptattam meg, 3 nap utan engedtek haza, semmit nem vesztett a sulyabol, allandoan velem volt, velem aludt, vegig szoptattam. Tejem is eloszor elotej, majd par nap mulva rendes tej, sok es sokat szopott a babam, szinte azonnal beallt a kereslet-kinalat es nem is kellett fejnem, csak az elso ejszaka itthon egyetlen egy alkalommal.
Nem EDA fuggo dolgok ezek, nem csaszarmetszestol fugg, befolyasolhatjak, lehet, nem is vitatom, ez a szakemberek dolga, hogy kutassan a temaban. De a tapasztalatom az, hogy leginkabb gyerek es anya fuggo, milyen a gyerek allapota es termeszete es hogy az anya felkeszult legyen, olvasson utana es hogyha akar ehy jo kapcsolatot, illetve, ha akar szoptatni, akkor megtesz-e mindent ennek erdekeben, problemas esetekben kell sok tudas es eltokeltseg. Az esetek tobbsegeben minden alakulhat jol, edatol vagy csaszarmetszestol fuggetlenul. Itt tenyleg sok minden kozrejatszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!