Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért baj az, ha valaki...

Miért baj az, ha valaki császárral akar szülni, mert annyira retteg a szüléstől?

Figyelt kérdés
2008. júl. 28. 13:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
szerintem meg mindenkinek joga van eldönteni hogyan szeretne szülni.egyáltalán nem bűn ha vki félelem miatt császárt szeretne.nem vagyunk egyformák,és butaság elítélni vkit csak mert ő máshogyan dönt.amúgy a császár az egy nagyon jó és korszerű lehetőség.tökre igaza van,egy óra alatt megvan a baba,és igen ettől még a világ legjobb anyukája is válhat belőle.
2008. júl. 31. 13:08
 22/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó hozzászólónak, én is így gondolom.
2008. júl. 31. 13:51
 23/29 anonim ***** válasza:
De egyformák vagytok akkor szüljetek császárral!
2008. júl. 31. 18:05
 24/29 anonim ***** válasza:

Ne felj, szerintem teljesen természetes, hogy félsz a szulestol! Én az elso par honapban jarok, nekem még nem aktualis, de en is gondolkoztam rajta. A parom nagyon édes ilyenkor, megölel, és mondja, hogy de ne fájjon :)) hat az nem ugy megy. ha komolyan és nagyon félsz, és ugy erzed, hogy nem birod elviselni még a gondolatot se, akkor menj el egy pszihologushoz, és ha o is ugy erzi, javasolni fogja (egyik kedves ismerosom is ezert szult csaszarral). bizonyos tekintetben konnyebb, persze, elsőre is, meg masodikra is, és igazából nem tudok érveket, meg ellenérveket felsorolni, mert annyira szubjektiv.

mindenki, mindenki fél a szulestol, szerintem ez termeszetes velejaro, aki azt mondta, hogy aki fel a szulestol az ne vallaljon gyereket, annak azt uzenem, hogy nem az a bator, aki nem fel, hanem aki legyozi a felelmet.

szoval nem tudom mennyire félsz, de ha nagyon, szerintem mindenkeppen beszeld meg valaki "kompetensebbel".

és bizz magadban :)

2008. aug. 1. 10:31
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok!Kismamák hol van bennetek a kitartás?Nem igaz sajnos ennyire féltek a szülési fájdalomtól?Gondoljatok bele egy állat is világra tudja hozni a kölykét és mi ennyit nem merünk felvállalni.Hol lesz bennetek az a büszkeség mikor az ismerőseitek rátok néz és megkérdezi,hogy milyen volt a szülés ti mit fogtok válaszolni "nem éreztem semmit mert császárt rendeltem"!Azt én is megértem mikor a kismamának az élete veszélyben van vagy a babájé és nincs más megoldás.Gondoljátok meg és sok sikert!
2008. aug. 2. 09:51
 26/29 bendzso ***** válasza:
100%

szia! persze, h félsz, hisz ismeretlen dolog előtt állsz. hidd el nekem, életed legnagyobb csodája történik éppen veled, akár így akár úgy szülsz!

én rettegtem az injekcióstűtől és annak gondolatától, h egy asztalon bénán felvágják a hasamat és úgy lifegek, mint egy élettelen kitömött csirke. rettegtem az operáció utáni fájdalmaktól, a sebbel felmerülő problémáktól, szóval mindentől, ami egy ilyen komoly hasi műtét velejárója. egyszer beszéltünk is az orvosommal és azt mondta, nagyon helyes :) nem is szültem császárral. a testem, a lelkelm minden porcikájával tiltakozott a császár ellen (csak úgy ,mint most te tiltakozol a természets szülés ellen).szóval ezzel azt akarom mondani, h pszichésen az ember úgyis hergeli magát, hol ezért hol azért. ha te már most hergeled magad a természetes szülés ellen (és most ezt nem lecseszerintésből vagy lenézésből írom, csak mint tényt), akkor úgyis császár lesz a vége, ha akarod, ha nem.

én két gyereket szültem, természetes úton és olyan csodán mentem keresztül, amit el sem tudtam, még a legmerészebb álmaimban sem képzelni.

nem árulok zsákbamacskát: pokolian fáj. egy ismerősöm szerint olyan, mintha görögdinnyét, szerintem, mintha sárgadinnyét és egy másik ismerősöm szerint (aki 30 órát vajúdott), mintha kólásüveget kakilnál. DE erre a fájdalomra már másnap nem emlékszel, míg a gyökérkezelés fájdalmaira évek múlva is!

szóval szerintem hagyd ez a parát a fenébe! élvezd a terhességed minden pillanatát, a növekvő pocakod. ez a titkokkal és misztikummal teli időszak soha az életben nem fog visszatérni, még egy második babával sem! miután megszülsz, hiányozni fog a pocakod is és lelkiismeretfurdallásod lesz, h nem a babával, hanem saját félelmeiddel foglalkoztál. szóval bízd magad az orvosodra, ha nem bízol benne, menj máshoz. hidd el, ők sokkal több szülést vezettek le, mint összesen az itt hozzászólók, az orvosod fogja tudni, h mi a dolga!

csodálatos babavárást kívánok neked - őszintén!!!!

2008. aug. 3. 19:28
 27/29 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Mindenkinek a válaszokat, segítenek tényleg!
2008. aug. 4. 11:05
 28/29 anonim ***** válasza:
Szia!Én bent feküdtem 4napot egy humán kórházban ahol nincs semmi érzéstelenítő.Infúziót(gyorsítót)kapsz ha már nem jön a pici csak akkor.Sajnos végig kellett hallanom ahogy egy anyuka 2napig szenvedett természetes úton kezdte,vágták alul utána altatták és császár.Sírtunk a szobán a többiekkel.Csak akkor van császár ha indokolt,mert a TBnek ez bonyolult.Nagyon féltem.Másnap a lány boldog volt és dícsérte az orvosokat,hogy megtettek érte mindent,pedig 2sebe volt és komplikált szülése.Sokat szenvedett(így még senki)de boldog volt.Csodás volt hallgatni utólag.Ő aztán megszenvedett és valahol erőt adott.Az orvosok is sajnálták,de ez egy ilyen kórház.Most,hogy 4hetem van,de a pici lent van nagyon és menni sem bírok,gyógyszereznek minden nap azért imátkozom,hogy bárcsak beindulna.A szülés nem fáj(az már megkönnyebbülés)csak a vajúdás,azt meg te sem úszod meg.A barátnőmnek elment a víz és sokkot kapott,hogy végre szülhet.Annyira örült,hogy mindjárt babája lesz,hogy felpörgött.Féltek,hogy kimeríti magát.Mindenki más.Csak a babára figyelj és magadra.Hidd el megváltás lesz ha már kint lesz.Én sem akartam elhinni,de bár túl lennék rajta.Nem számít,hogy nem kapok semmit,de akarom már a picikémet a karomban tartani és nem a lábamközt,hogy nyomjam.Ilyenkor már félted őt nagyon.Kérhetsz nyugtatót a dokitól ami nem árt neki én úgy tudom.Kicsit lenyugszol.Nézz utána.36hetes kismami
2008. aug. 7. 21:14
 29/29 anonim ***** válasza:
Megint a 36hetes kismami vagyok.Gondolj arra milyen csoda történt veled amikor teherbe estél,utána megmaradt és most a világra hozhatod.Hány asszony nem tapasztalhatja meg az anyai szerepet és milyen fájdalmakat képes elviselni azért,hogy hátha kisbabája lesz.Ha erre gondolsz lehet,hogy erőt ad.Bármilyen fájdalmat elviselnék csak a kisbabám egészséges legyen és a karomban legyen.Azt a fájdalmat nem élném át amit akkor éreztem amikor az mondták,hogy talán down-kóros és el kell vetetnem.Vettek magzatvizet(Szlovákiában élek a párom miatt)a párom fordított.Ahogy látta a monitoron a kicsi fiát olyan boldog volt.Ha baj lett volna az ő fájdama mivel látta nagyobb lett volna.3hét pokol volt mire lejött az eredmény.Hála egészséges és csak ez számít.Mi nők erre vagyunk programozva,nem hiába nekünk nagyobb a fájdalomküszöbünk.Legyél magadra büszke és fel a fejjel!!!
2008. aug. 7. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!