Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért baj az, ha valaki...

Miért baj az, ha valaki császárral akar szülni, mert annyira retteg a szüléstől?

Figyelt kérdés
2008. júl. 28. 13:06
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
97%
Megértem,hogy félsz a szüléstől. De ez még nem egészségügyi indok a császárra.
2008. júl. 28. 13:21
 2/29 Nikcsi ***** válasza:
97%

Szia!

Egyetertek az elottem szoloval. Nem tudom hanyadik hetben jarhatsz, de a vege fele mar varni fogod a szulest (annyira kenyelmetlen lesz nagy pocakkal) es nem hiszem hogy azon aggodsz majd, hogy fajni fog-e. Ha tovabbra is rettegsz, beszelj rola az orvosoddal, legfeljebb kerj epiduralist vagy kerd meg parodat, anyukadat legyen melletted. Csaszarmetszest altalaban akkor vegeznek ha tul nagy a baba, nagyon elhuzodik a vajudas, vagy egyeb egeszsegugyi okokbol.

Mindenesetre ez a te dontesed, de nem hiszem hogy az orvos csak ugy megcsaszaroz. Szoval fel a fejjel, ne aggodj, minden rendben lesz! :)

2008. júl. 28. 13:30
 3/29 anonim ***** válasza:
97%
szia!Gondolj bele lényegében egy műtét!Hidd el sokkal rosszabb és betegebb leszel a császár után.Én természetesen szültem,de vannak ismerőseim közt akiknél nem úgy alakult a dolog ahogy szerették volna és császárral szültek.Elmondták,hogy az a kínzó fejfájás a napi több inekcíó nem egy kellemes dolog.
2008. júl. 28. 13:32
 4/29 anonim ***** válasza:
96%
sokkal nehezebb regenerálódni császár után, és hosszabb ideig is tart, mire rendbe jössz. ne vállalj egy műtétet szülés helyett, sokkal nagyobb a kockázat. kérj inkább érzéstelenítőt a szüléshez.
2008. júl. 28. 13:46
 5/29 anonim ***** válasza:
58%

Aki ennyire retteg a szüléstől az ne vállaljon gyereket!!!!

Egyszerűen mindenki be van szarva,hogy így fáj meg úgy de szörnyű,közben 2 nap múlva már nem is emlékszik rá,van akinek 2 perc is elég,hogy elfelejtse a fájdalmat.Ha doki lennék,és egy leendő anyuka ezzel keresne meg,tuti kiraknám a szűrét a rendelőmből.Egyszerűen csak túl van lihegve ez az egész fájdalom dolog.Amíg nem szültél,addig úgysem tudod elképzelni,hogy mennyire fáj,vagy milyen is az.Barátnő,aki EDAval szült,mondta,hogy szinte semmit nem érzett az egészből.Ha ennyire félsz,kérj EDAt.Én anélkül szültem,és már a szülőszobán mondtam,h ebből még kettőt simán bevállalok.Sőt,a mai napig azt mondom,hogy a szülés részét szívesen végig csinálnám minden héten.

De egy császár???Felvágják a hasfaladat és a méhedet,és úgy veszik ki a gyereket.Egy hasi műtét,mintha a vakbeledet szednék ki.Arra miért nem akarsz önként vállalkozni???

A gyerekvállalásnak különben sem a szülés a legnehezebb része.

Lehet bántó a véleményem,de az ilyen hisztit nagyon nem szeretm.Persze egy megértő doki könnyen talál indokot a császárra.....(Megfelelő vastagságú boríték ellenében.)

2008. júl. 28. 13:48
 6/29 anonim ***** válasza:
93%

szia

képzeld ez olyan érdekes.én mindig azt gondoltam/mondtam, hogy ha egyszer lesz gyerekem császárral szeretnék szülni.

és amióta kiderült, hogy babát várok hát azt mondom megpróbálnám inkább rendesen megszülni.nemtudom megmagyarázni miért.

mindenesetre biztos nem fogok kétségbe esni, a császárral fejeződik be a terhességem.

40hetes kismama

2008. júl. 28. 13:56
 7/29 A kérdező kommentje:
Az 5. válaszolónak: Talán kicsit erős, hogy azt írod, hogy aki ennyre retteg a szüléstől, az ne vállaljon gyereket. Szerintem attól még lehet valaki jó, sőt kíváló anya, hogy nem kívánja átélni magát a szülés élményét. És igen, vállalnám, hogy felvágják a hasam, sokkal inkább, mint a természetes szülést. Nem gondolom, hogy hiszti a részemről, egyébként sem vagyok az a fajta. Neked szerencséd volt biztos, örülhetsz neki!
2008. júl. 28. 14:29
 8/29 anonim ***** válasza:
44%

szerintem is túlzás, hogy aki fél a szüléstől ne vállaljon gyereket.

tudjátok mit mondott a szülésznő szülőszobalátogatáson?

hogy nem lesz egy leány álom valóban, és ha császárra kerül a sor, az nem elítélendő.aki elítéli/lenézi az ilyeneket, vagy nem szült vagy tényleg a szerencsések között van akiknek nem fájt.mert ilyenek is vannak.

és nem tudhatod.lehet te is szerencsés leszel:D

sok sikert

2008. júl. 28. 14:39
 9/29 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2008. júl. 28. 14:43
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy rettegsz a szüléstől egy természetes dolog, de ez még nem indok arra, hogy császárral szüljél. A császározást nem "kívánságműsor" indokolja, hanem a szülés menete, a baba és a mama pillanatnyi állapota. Engem is császározni akartak téraránytalanság miatt, de a babám másképp döntött. Szülés után három hónappal is még csak gyógyuló félben vagyok mert annyira szétszakadtam és mégsem szülnék császárral ha még egyszer tehetném mindent ugyan így csinálnék, pedig hidd el elég durva és nem szokványos szülésen vagyok túl. Egyébként a császározásnak több a kockázata és a szövődmény lehetősége, és az orvosok csak nagyon indokolt esetben alkalmazzák, hiszen ha esélyt látnak a hüvelyi szülésre akkor nyilván nem fognak császározni. Amúgy elsősorban a baba érdekeit kell figyelembe venni és persze a mamáét is, tehát ne félj a szülést pedig át kell élni. A császárnak is sok hátránya van, hiszen nem kapod meg azonnal a babádat, és amíg nem tudsz felkelni nem is viszik be hozzád stb... A vágásod is fájdalmas lesz nem is biztos, hogy el tudod látni úgy a babát mint ahogyan kellene. Szülj természetes úton ha egy mód van rá és bízzál az orvosodban. Fájdalommentes szülést és csodálatos kisbabát kívánok neked. Három hónapos kislány anyukája
2008. júl. 28. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!