Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért baj az, ha valaki...

Miért baj az, ha valaki császárral akar szülni, mert annyira retteg a szüléstől?

Figyelt kérdés
2008. júl. 28. 13:06
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

szia!

én is féltem a szüléstől,sőt előtte napokban már rémálmaim voltak..de természetesen szültem, és nem irom azt hogy nem fáj,mert én közben kínomban a falat tudtam kaparni,és nem egy káromkodás elhagyta a számat,10 órát vajudtam...párom végig velem volt, alternativ szülöszobában voltam,ha van rá lehetőség te is probálj meg ott szülni, és rengeteg technika van,ami segít a fájásoknál...és tényleg menjen be valaki veled ha lehetséges,mert lelkiekben sokat segít....nálunk a párommal még nagyobb kötödést alakitott ki,mint előtte ami volt...

2008. júl. 28. 18:59
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
előző válaszoló vagyok még, 10 napja szültem,szülés utáni percekben azt mondtam én többet sose..de már azt mondom, bármikor ujra....hatalmas élmény mikor kijön a babócád,és hallod felsírni,és utána a pocidra rakják...megér minden fájdalmat
2008. júl. 28. 19:01
 13/29 anonim ***** válasza:

szia.abszolut egyutterzek veled,hogy felsz a termeszetes uton szulestol,sajnos en is ugyanigy vagyok.egyelore csak csaszarral tudom elkepzelni.

anyukam engem rendesen szult es majdnem belehalt.leszakadt a mehe,meg kellett muteni(kivettek a mehet),akkor meg a holyagjat sertettek fel...

persze ez kicsit talan szelsoseges pelda,szerencsere a legtobben komplikaciok nelkul szulnek.de hidd el,emiatt az eset miatt en sem vagyok nyugodt,raadasul a sajat anyamrol leven szo...tartok tole,nehogy nalam is hasonlo tortenjen.

de ugyanakkor probalok bizni benne,hogy minden rendben lesz,akar csaszarral akar huvelyi uton szulok majd!szoritok Neked is!

2008. júl. 28. 21:35
 14/29 anonim ***** válasza:
Engem a szülészeten császározni akartak, mert nem ékelődött be a baba. Iszonyat fájdalmaim voltak, azt mondták, várnak egy fél órát, és ha akkor is így lesz, akkor vágnak. Én már könyörögtem, hogy vágjanak már, mert ezt nem lehet kibírni. Akkor megint fél óra várakozás, mert úgy látták, megmozdul. Iszonyat haragudtam akkor a dokira, de amikor végülis a kezembe adta a fiam, és azt mondta, hogy ha császár lett volna, akkor most nem tudnék így mosolyogni, sőt, még azt se tudnám, hol vagyok, na akkor már örültem neki, hogy megszültem rendesen.
2008. júl. 28. 21:38
 15/29 anonim ***** válasza:
Szia!Ne akarj császárt!!!Engem azért császároztak, mert nem ékelődött be a baba feje, plusz rosszabbodott a baba szívhangja. Akkor nem rázott meg annyira, viszont utána lelkileg nagyon nehéz volt feldolgozni(tökéletesen talán még most sem sikerült, 3 hónap után).Őszintén szólva egy nagy trauma volt. Soha nem gondoltam előtte, hogy nekem császárom legyen, SOHA. Első baba volt, szeretnék még egy babát de csak természetes úton (azt hiszem ez össze is jöhet, mert ezek azokok amiért most engem császároztak, nem zárja, ki, hogy a második rendes szülés legyen). Szóval, ne akarj egy ekkora műtétet, a természet nem így találta ki ezt az egészet.
2008. júl. 28. 21:49
 16/29 anonim ***** válasza:

Én az első válaszoló vagyok. Amit írtam tartom. Nem tudom hány hetes vagy most. S természetes,hogy félsz. képzeld én kettőt szültem szerencsésen gyorsan. De az elsővel én is nagyon féltem. S mikor már megindult rendesen a szülés és ott nyomtam a szülő ágyon volt amikor azt kívántam legyen vége és császározzanak meg. Nem bánom,hogy nem úgy történt és kívánom neked bárhogy is lesz legyél nagyon boldog anyuka. A második babám szinte kipottyant. Akkor 6 hónapja annyira gyors volt a szülésem,hogy fájdalomcsillapító nélkül szültem. első babánál gázzal.

Szóval csak azt tudom mondani ne félj ennyire. Aztán majd meglátod.:))))

2008. júl. 28. 23:03
 17/29 anonim ***** válasza:
20%
szerintem jobb rendesen szulni.. mert ha csaszaral szeretnél akkor ugyis ugyanugy fogol szenvedni elotte mint rendesen... na es az az élvezet es megnyugvas mikor latod kibujni, es sir.....!!! az fantasztikus... e császárnál visoznt elaltatnak....
2008. júl. 29. 11:26
 18/29 anonim ***** válasza:
4,5 hónapja szültem sajna császárral, pedig nem úgy akartam, féltem, de valahogy az munkált bennem, hogy ez a természet rendje. Viszont a szülés napján 10órán át vajúdtam, nem voltak még hatalmas fájások, és mint a klinikán kiderült, alig 1 ujjnyira vagyok tág ennyi idő eltelte után, plussz lassult a szívhangja a picinek. az orvos egy percet sem várt, pedig ő aztán nagyon nem szeret műteni. és lám, életet mentett, mert a kisfiam a nyakára és a csuklójára tekerte a köldökzsinórt, esélye sem lett volna kibújni természetes úton. Amúgy semmi komplikáció nem volt, nem fájt a fejem, másnap már ültem, és soha nem fájt a sebem, alig látszik! Ha jó az orvos (márpedig nekem nagyon jó szakember volt), akkor nem kell tartani tőle. Spinálist kaptam, magamnál voltam. És nincsen lelkiismeretfurdalásom, mert csak ez mentette meg a picinyem!!!! Nem szabad rögtön leugatni a császárosokat, mert nem tudni, mi áll a háttérben! Plussz amit a Biblia mond: Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
2008. júl. 29. 12:07
 19/29 Nikcsi ***** válasza:
100%

Senki sem ugatta le a csaszarosokat. Irtuk egy jo paran hogy indokolt esetben persze hogy az az egyetlen megoldas. Szerintem itt senki sem veszelyeztetne a babaja eletet azert mert nem akar csaszarral szulni.

Itt egyebkent arrol volt szo, pusztan felelmeink miatt meg nem biztos hogy jo otlet csaszarral szulni. Ennyi.

2008. júl. 29. 12:46
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Senki se ugatta le a császárosokat!A 16 válaszadónak te elolvastad,hogy a kérdező saját akaratából akar császáros műtétet?!Ha a babával valami gond adódik akkor persze,hogy császározni kell a kismamát szerintem mindenki így van vele.A kérdezőnek adj magadnak esélyt a természetes szüléshez.Sok sikert!
2008. júl. 29. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!