Mennyire fájnak a kezdeti fájások?
Hallottam arról, hogy valami eltévesztette a valódi fájásokat és majdnem túl későn került kórházba.
Milyen érzés, amikor elindulnak a fájások és már érdemes indulni?
Első terhességem és tartok tőle, hogy vagy feleslegesen fogok mindenkit riasztani éjjel (ugye, Murphy...) vagy olyankor nem indulok el, amikor kellene.
Honnan lehet tudni, hogy mikor van szó tényleges fájásokról?
Szerintem fogod tudni, ha igazi lesz.
Nekem először csak enyhe menstruációs fájdalomhoz hasonlított, a hasam fájt csak, derekam, meg a hátam nem. Aztán szépen lassacskán erősödtek a fájások, és persze egyre sűrűsödtek is (ez a második gyermekemnél volt). Kb. 9-től délig vártam és figyeltem a fájásokat, addigra kb. 2-4 percenként jöttek és elkezdtek erősödni (de utólag tudom, hogy az még semmi nem volt... egészen másnap hajnali 5-ig nem bújt ki még az én drága fiam... mire odáig jutottam, hogy kérnék valami fájdalomcsillapítót, mert nem bírom, addigra viszont a doki azt mondta, hogy most már csak hátráltatná a folyamatot, mert nemsokára úgyis kinn van a baba. Így is lett, kb. 1 órán belül meglett végre)
Az elsőnél "mázlim" volt, mert kimentem hajnalban pisilni, és a wc-n egyszercsak egy csobbanás-félét hallottam és elég gyanús volt, hogy az a magzatvíz volt. Majd lassanként ott is elkezdődött ez az enyhe és aztán persze erősödő és sűrűsödő fájdalom.
A dokim meg az elsőnél mondta, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor azonnal induljak a kórházba.
A fájdalom mértéke ezek szerint esetenként/egyénenként változó lehet?
Azt hiszem tegnap éjjel volt az első jóslófájás, én percekig markoltam a telefont, hogy tárcsázzak, ne tárcsázzak mit érzek most... végül nem telefonáltam, de közel álltam hozzá, hogy a szülésznőt hót feleslegesen kiugrasszam az ágyból hajnali kettőkor.
Eléggé fájt, de nem erősödött, nem enyhült, egy órán át stabilan fájt, ugyanúgy.
Magzatvíz: mi van, ha felül reped el a burok és nem fél liter ömlik ki (azt nem téveszteném el), hanem csak lassan szivárog? Honnan fogom tudni, hogy az magzatvíz, nem hüvelyváladék, izzadtság, stb?
Vagy ha peches vagyok és épp zuhanyzás közben folyik el? Azt tuti nem veszem észre...
Magzatvízhez szólnék: nekem nem ömlött ki hirtelen fél liter. :) Hanem először csak csöpögött, aztán meg hú nem tudom hogyan fogalmazzak, kisebb időközönként kibuggyant egy kis adag víz.
Fájás: nekem az elsők egy eléggé gyenge mensis görcshöz hasonlítottak. A 2-3 percesek viszont már eléggé brutálisak voltak.
Olvastam sok olyan szülés történetet is, h vki nem hitte vna, h igazi fájásokról van szó, m gyengék voltak; pedig azok már az igaziak voltak. Úh ez ember - fájdalomtűrő - szerencse kérdése...
Ha rendszeresek a fájásaid, akkor azok már igaziak.
Engem viszont szó szerint elöntött éjszaka a magzatvíz. Az ágy,lepedő,pizsamám,mindenem elázott,több volt,mintha bepisiltem volna. Fájásról nem tudok nyilatkozni,nekem oxival indították,és nem néztem már akkor időt egyeltalán!
Kitartást,és könnyű szülést neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!