Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor megindul a vajúdás...

Amikor megindul a vajúdás milyenek a kezdeti fájások?

Figyelt kérdés

Iszok málnalevél teát. Ma fáj a hasam, de nem tudom ezek már azok-e. Tegnap vizsgált meg az orvos a méhszájam zárt de azóta fájok. Hétfőn kell be feküdnöm a kórházba.

40+3 naposak vagyunk.

2009. márc. 21. 18:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem először kisebb, 10 perces fájások voltak, amik csak egy kis hasgörcshöz hasonlítottak, aztán mikor a szülőszobára kerültem és megrepesztették a burkot, azután erősödtek. A fájások úgy kezdődtek, hogy legelőször a derekam kezdett iszonyatosan fájni, aztán pár másodpercre rá már a egész hasam, mellkasom... Nem akarok szemét lenni, és megijeszteni, de szerintem nem embernek találták ki a szülést! Borzalmas élmény volt számomra!
2009. márc. 21. 18:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Még valami, 1. válaszoló vagyok: elfelejtettem sok szerencsét kívánni és szép egészséges kisbabát!!! :)
2009. márc. 21. 18:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy fájt a hasam,mint mestruációkor,lent a petefészkem környékén, csak kb. 10x jobban, majd fokozatosan erősödött, s nekem a gyomrom felé sugárzott. 10 percenként jött 40mp hosszú fájás, majd 4 óra múlva váltott 5 percesre, akkor már 20X jobban fájt mint menstruációkor. Kórházban burkot repesztettek, adtak fájás erősítőt, attól 3 percenként jött a fájás, de már 100x jobban fájt mint mensikor, s a végén már percenként jöttek a fájások, na az 1000x jobban fájt, kibírhatatlan volt, én már csak azt vártam mikor lesz vége, hajnal 4 kor kezdődött, s 9-re lett meg a baba. Piszkosul tud fájni, életemben nem fájt még úgy semmi. Nézd az órát, ha rendszereződnek a fájások, akkor már azok azok.
2009. márc. 21. 18:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyből belecsapott a közepébe. Nem volt semmilyen bevezető, vagy felkészítő szakasz, hogy legalább beköszönt volna a vajúdás, hogy "Helló kislány, készülj fel, mert ilyesmi leszek, csak durvábban."

Elfolyt a magzatvíz, nem fájt még semmi, három órán át nem volt fájásom, majd derült égből villámcsapásként megérkezett az első. Azt sem tudtam, hogy mi történik. Tartott 45 mp-ig, majd jött is a következő. Tehát egyből két percesek voltak és nagyon hosszúak, egy órával később már szinte mindig fájt, talán két levegővételnyi szünet volt két fájás között.

Szóval nekem úgy kezdődött, hogy először az alhasam fájt pár másodpercig, ez is erős volt, de amikor áthúzódott a derekamra, az erősebbnek tűnt, majd a fájás csúcspontján már tulajdonképpen térdtől nyakig mindenem fájt, úgy éreztem, mintha görcsölne a combom, a szívem, a tüdőm, a karom, a gyomrom.

De a jó oldalát mondom: igaz, hogy intenzívek voltak, de összesen három órát vajúdtam így és már jött is a babám. Első baba, szóval ez az idő nagyon jónak mondható.

2009. márc. 21. 19:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Mint egy iszonyat erős menstruációs görcs

Aztán még durvább.....

2009. márc. 24. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!