Hnikolett03 kérdése:
Jogosult leszek/vagyok valamire?
Figyelt kérdés
2013.November 14.óta dolgozom,2014.április 30.ig és november 5.óta várok babát.Első baba lesz és eddig még nem dolgoztam,ezért nem tudom,hogy jogosult leszek valamire táppénz stb ha csak áprilisig tart a munkaviszonyom és augusztusban szülök?2014. ápr. 2. 10:32
1/5 anonim válasza:
Abban a pillanatban, ahogy a munkaviszonyod megszűnik, egy nap táppénzre sem vagy jogosult :( Megszűnt a passzív ellátás.
2/5 anonim válasza:
Tgyásra és gyedre csak akkor leszel jogosult, ha az igényléskor is van bejelentett munkaviszonyod vagy álláskeresési segélyen vagy és megvan a szülést megelőző 2 évben a 365 biztosított napod. Sajnos nem lesz meg szülésig az 1 év ledolgozott napod, ha ez a munka előtt nem dolgoztál.
Így gyesre leszel jogosult, nettó 25 ezer ft/hó, illetve családi pótlékra, ami 1 gyerekre 12 ezer ft/hó. Egyszeri anyasági támogatás jár még, ha megvan a terhes könyvedben a 4 orvosi pecsét legalább, ami 64.125 Ft, de ezt csak egyszer adják.
3/5 anonim válasza:
Sajnos táppénzen is csak addig lehetsz, amíg van munkaviszonyod. Esetleg nem hosszabbítanak? Ha hosszabbítanak és a szüléskor is lesz munkaviszonyod, kérhetsz az OEP-től méltányossági tgyást és gyedet.
4/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem hosszabbítanak,de a családi adókedvezményt igénybe vettem,amire még nem kaptam meg a választ,még csak most küldtem el az 5.hónapban,de azt nem tudjátok,hogy visszamenőleg is adják-e a 3.hónaptól ha mégcsak most küldtem el?
2014. ápr. 3. 11:10
5/5 anonim válasza:
Nem, visszamenőleg nem fizetik ki, csak az adott hónapra. Majd jövőre az adóbevallásban tudod visszaigényelni azt az összeget, amit eddig nem vettél igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!