Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szeretnék természetesen...

Szeretnék természetesen szülni császár után! Nektek hogy sikerült? Előző terhességem során mindent megtettem, mégsem sikerült.

Figyelt kérdés
Elvégeztem egy kismama joga oktato képzést is. Kívülről fújtam az összes légzés és vajúdó technikát. Gátmasszázs olajjal kentem a gátam, ittam a méhszáj puhító teákat. Ezerszer elismételtem magamban, hogy "könnyen szulom meg egészséges babamat", és megingathatatlanul hittem ebben! Csomoszor azt álmodtam hogy simán, minden fájdalom nélkül megszulom. Nem stresszeltem mert biztos voltam benne, nekem ez könnyen megy majd. A szülesem megis császár lett. Ezután úgy éreztem elvesztettem a nőiségembe vetett bizalmam, kompetenciámba vetett hitem. Persze örülök nagyon, hogy egészséges kisbabam született, tudom, hogy ez a lényeg. De most 2. Babamat várom, és arra volnék kiváncsi, hogy akinek sikerült császár után hüvelyi úton szülni, hogyan érte ezt el? Én most mar nem izmozok, úgy mint múltkor. Elfogadom ahogy lesz. De azért melyen a szívemben szeretném hüvelyi úton megszülni. Kérlek írjatok tapasztalatokat! Köszönöm.

2014. ápr. 1. 20:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Nekem sajna nem sikerült. :( Beindult a szülés,szépen tágultam,csak a 3-4 perces fájásoknál mentünk be a kórházba,de az ügyeletes doki keveselte a 20 hónapot a két gyerek között az én dokim mrg a hegem miatt aggódott,így nem adtak esélyt a szülřsre,császár lett. Persze a műtét alatt mondta a doki,hogy semmi baja a hegemnek,mondom remek.. Csalódott voltam,nagyon akartam szülni. Az első felkelés rosszabb volt,mint az első császár után,viszont sokkal hamarabb regenerálódtam,egy héttel a császár után már főztem,mostam,tettem a dolgom. Akkor már alig éreztem a hasamat. Az volt rossz,hogy a 20 hós lányomat nem emelhettem fel 3 hétig,utána szépen lassan visszaszoktam rá. A műtét maga nem volt rosszabb,mint az elsőnél,csak az,hogy most kifogtam egy béna anesztest,aki 5-ször szúrta meg a hátamat,ami nagyon fájt,azt hittem lebénulok annyira rossz volt,utána napokig fájt a hátam tőle.A tejem most a 4. napon indult be,az elsőnél a 3. napon és nincs vele gondom,szépen szopizik a fiam. Ezt leszámítva azt mondom,ha mégis császárotok lesz,nem lesz rosszabb az elsőnél és gyorsabban helyre jöttök,mint az első után. A kisfiam,Levi 53 cm-rel és 3620 g-mal született. Szorítok azért a sima szülésért! Majd írd meg,hogy alakult.
2014. júl. 30. 10:10
 12/14 anonim ***** válasza:

Gratulálok. Szép nagy baba. Szerintem nekem a szoptatas is azért lett nehézkes mert lelkileg nagyon megviselt a császár. Meg a pici is aluszékony volt. Nem tudom ha majdlesz kistesó azt hogy élem meg ha megint ugy születik. Akkor 20 honalot tuti hagyunk a 2 közt. Jo egészséget jo babázást

10#

2014. júl. 30. 19:29
 13/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok ! Végül programozott császár lett. Rengeteg ok jött össze. Ferde fekvés, köldökzsinór a pici nyakán, füllel akart volna jönni, hegem 1 mm-re vékonyodott. 3710 gr 55 cm. Gyönyörű kisfiú. 1 hét az intenzíven, légzési adaptációs zavar miatt. Ez ráébresztett, nagy baromsag volt azon aggódni, hüvelyi vagy hasi úton születik!!! 1 hétig kuporogtam imadkozva az inkubator mellett!! Hat tényleg minden mindegy csak egészséges legyen!!!! Mostanra mar 100% Makk egészséges, 1 hónap alatt 1,5 kg-ot hízott, csak anyatejes! Lányok!! Akik most olvassatok, tényleg le kell tojni, hogy születik, csak egészséges legyen!!! Csak az a fontos!
2014. aug. 10. 11:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi megpróbáltuk,nagyon akartam,sokat köszönhetek az orvosomnak érte,volt aki nem vállalt.De tényleg nem kell minden áron!!!Gratulálok a bébikhez!
2014. nov. 9. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!