Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan tudom majd hogy indúlni...

Honnan tudom majd hogy indúlni kell a kórházba?

Figyelt kérdés

Ti egyből kórházba mentetek ahogy éreztétek hogy szülni fogtok ? Vagy vártatok mig a fájások x időn belül jöttek? Ha elfolyik a magzat viz egyből menni kell igaz?És egyből tudtátok mikor a fájások jöttek hogy lassan indúlni kell és ez nem téves riasztás?

Elnézést ha bután hangzanak ezek a kérdések de szülés terén nem nagyon vagyok otthol!

2009. dec. 18. 10:36
 1/9 anonim ***** válasza:
A magzatvíz elfolyása után feküdj le pár percre, nehogy a köldökzsinór a medencecsont és a baba feje közé essen (kizáródjon). utána lezuhanyozhatsz és irány a kórház. Amikor csak fájásokkal indul a szülés, nem kell azonnal menni, elég akkor, amikor már egyenletes időközönként érzed a fájásokat. Az, hogy hány perces fájásokkal érdemes indulni, attól függ, hogy milyen messze van a kórház.
2009. dec. 18. 10:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Emiatt ne aggódj fogod tudni.Én is emiatt paráztam.Először fel sem tünt hogy fájásaim vannak mivel egésznap görcsöltem mert aznap reggel voltam ASK vizsgálaton.De amikor már 5 perces fájásokat mérsz akkor elindulhatsz a kórházba.Könnyű szülést kívánok! 3 hónapos kislány anyukája
2009. dec. 18. 10:57
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha rendszeres 5 perces fájások vannak, akkor menni kell :)

A téves riasztás az, ha még nem rendszeres vagy túl ritka.

Én egyből tudtam, az első fájásnál, hogy hamarosan indulunk :)

2009. dec. 18. 11:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Két eset lehetséges: vagy biztosan érzed, hogy most kezdődik, és menni kell (ilyen vagy olyan módon), vagy bizonytalan vagy, hogy ez most már az-e vagy sem. Első esetben sima ügy, a másodikban szerintem célszerű segítséget kérned szülésznőtől, vagy orvosodtól, ha van, ha meg nincs, szerintem a kórházat is fel lehet hívni.

Az is egyénenként változó, hogy kinek mi a jobb. Én személy szerint azt szeretem, ha otthon vajúdok, ameddig csak lehet, és a lehető legkésőbb megyek be, de vannak, akiknek a kórházi környezet ad biztonságot.

Az meg, hogy nincs tapasztalatod, cseppet se aggasszon ebben a kérdésben, mert én a második gyerekemnél sokkal bizonytalanabb voltam, két nappal a valós szülés előtt "tévedésből" be is mentünk (másfél órán át voltak 5 perces fájásaim, amik aztán szépen leálltak... :o)

Szóval ez a dolog mindenképpen izgalmas, de meg lesz a baba, ha eljön az ideje...

Szép szülést!

2 év és 3 hós anyuka

2009. dec. 18. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:
A dokidtól kérdezd meg, hogy rendesen beékelődött e a baba feje már és a köldökzsinor nincs e utban. Így nem kell hanyatvágnod magad, ha elfolyik a magzatvíz, de akkor nyomás a korház. Csak a nők 5 %-nál kezdődik magzatvízelfolyással a szülés. Hidd el fel fogod ismerni a fájásokat, én 3 percesekkel indultam kórházba, mégis 12 órát vajudtam bent... hidd el jobb volt még itthon tenni-venni... (18 napos baba anyukája)
2009. dec. 18. 16:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat ! Boldog babavárást és babázást kívánok Nektek ! :)
2009. dec. 18. 20:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Én két nappal túlhordtam. A szülés napjának délutánján vérezni kezdtem, amit derékfájdalom kísért rá egy óra mulva. Bementünk a kórházba, kaptam egy 10-es ctg eredményt és az ügyeletes szülésznő szó szerint hazazavart, hogy mit akarok én ott első baba, nem fog kipottyanni (ez volt délután 5-kor) Pedig akkor már rendszereződtek a keményedések. Szépen hazajöttünk, majd este 9-kor hívtuk a mentőt, akkor már nagyon fájt, már összefüggően, megrepesztették a burkot, közölték, hogy fájdalomcsillapítót nem kapok, mert már késő lenne, fél 11-re megszületett a babám. Ennyiből szerencsém volt, hogy nem kellett órákat a szülőszobán lenni.
2009. dec. 19. 01:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Még annyi,hogy elég könnyű volt felismernem a fájásokat, mert addig soha egy jóslóm nem volt, és már az elején határozott keményedéseket éreztem.

előző válaszoló

2009. dec. 19. 01:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem első baba...éjfélkor elfolyt a magzatvíz...mentőt hívtunk 1-re kórházban voltunk(jól leis szóltak minket,hogy miért nem maradtam még otthon...ebből csak másnap délután lesz valami...alig voltam akkor még kitágulva egy ujjnyira)

és reggel fél 7-re már a kezemben tartottam a kislányomat...a nulláról indultunk magzatvízelfolyással és elég gyorsan lezajlott!Ha hallgattam volna a dokira és a szülésznőre akkor lehet a mentőben megszültem volna!

Inkább legyen téves riasztás mint otthon szülés egymagatokban!Látod...itt vagyok példának!

2009. dec. 21. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!