Aki szépnek élte meg a szülést, hol szült?
Szfváron szültem. De egyébként teljesen mindegy, hogy hol szülsz, azt mondják fejben dől el minden.
Az első szülésnél működött, egy nyikkanás nélkül sikerült a vajúdást végigküzdenem. Mindig arra gondoltam, hogy ha jött egy fájás, hogy lesz még ennél erősebb is, és hogy én ezt úgyis kibírom. Nem akartam megkérdezni, mekkora a baba becsült súlya, nehogy megijedjek.
Szülés előtt jártam kismama jógára, és az ott tanult relaxációt alkalmaztam. Gondolatban nem a szülőszobában voltam, hanem épp a Tátrában a hegyek között....stb.
Nálam ezek a dolgok bejöttek, most is megpróbálom ugyanígy csinálni.
SOTE II-n szültem, és nem a helyszínnek, hanem az orvosomnak, és a szülésznőnek köszönhetem, hogy nem éltem meg horrornak.
Bár a fájdalom az durva volt, de mindenki jól állt hozzám, és kedvesen, amikor egy pici komplikáció volt, azonnal reagáltak, szakszerűen, és minden rendben lett.
Apuka is végig bent volt, és ahogy írják, a babát is rámtették. Utána vitték mérni, bebugyolálták, és az apukájánál volt, amíg engem varrtak.
Az enyém is borzalmas volt. Hülyeség. hogy fejben dől el. Nekem olyan fájásaim voltak, hogy egy fájással egy ujjnyit tágultam, még a hajamat is téptem kínomba.
Most a Péterfyben fogok szülni, jó orvossal és szülésznővel és EDA-val. A gerincérzéstelenítésről sok jót lehet hallani, és ebben a kórházban alapból adják. Én nem értem, miért kellene szenvedni egy szülésnél, mikor a fogorvosnál is kapunk fajdalom csillapítót. Pedig a két fájdalmat össze sem lehet hasonlítani.
Akik itt szültek, még csak jókat hallottam. Nem egy luxus kórház, de az orvosok nagyon jók.
Az enyém horror volt (az első) :( Budapest, Péterfy, EDA-val. Rutin hüvelyi szülés. Az EDA okozta a legtöbb bajt, leálltak tőle a fájásaim.
Ajánlom figyelmetekbe a "Szülés, ahol én irányítok" című könyvet és a hipnobirthing tanfolyamot!
A kicsit az Istvánban fogom szülni. Remélem ez nem csak hüvelyi, de valóban szép, természetes szülés lesz, az egyik barátnőm kettőt szült ott, annál az orvosnál és úgy, ahogy én is szeretném! :)
Bp-en az ÁEK-ban - régen MÁV Kórház - szültem, ügyeletes orvosnál. Toxémiás voltam, végig Nst-n voltam, nem állhattam fel, de így is szép emlék maradt annak ellenére, hogy az Edát 2x adták be, mert az elsőt nem jó helyre szúrták :-(. Viszonylag gyors, 8 órás szülésem volt, ebből az első 2 óra fájások nélkül telt el, mert a magzatvizem folyt el. Odafigyeltek rám, az orvos szülés után is többször is megnézett, a 6 hetes kontrollra is hozzá mentem vissza.
Te hol szültél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!