Van itt olyan anyuka, akinél normál szülésnek indult a dolog, és aztán mégis császár lett belőle? Mennyi idő után császározták meg, és miért?
Hajnali fél 2-kor kezdett szivárogni a magzatvíz, reggel 7-kor mentünk be a kórházba, ctg, uh, 10 körül bekötötték az oxitocint, 18 óra körül toltak a műtőbe.
Miért? Burokrepesztés, folyamatosan emelt oxitocin, tágító tabletta után sem tágultam semmit, és már a szívhang is lecsökkent.
Délután háromkor folyt el itthon a magzatvíz, húsz perc alatt a kórházban voltunk, addigra már voltak fájások is. Ötig vajúdtam, addigra megvolt minden előkészítés, akkorra ért be a dokim is. Addigra szinte el is tűnt a méhszáj, lassan szülhettünk is volna. Csakhogy a baba meg sem mozdult. Folyamatosan ctg-n figyelték, de egy centivel sem ment lejjebb órák alatt. Kezdett vacakolni a szívhangja is a kisfiamnak, a doki úgy döntött, biztonsági okokból császár. Jól is tette, mert a kicsi annyira bele volt gabalyodva a zsinórba, hogy nem tudott lemenni a kismedencébe, sosem tudtam volna megszülni.
Sajnos, ha műtőbe kell menni, akkor annak oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!