Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rosszul látó kismamák! "Miben"...

Rosszul látó kismamák! "Miben" szültetek?

Figyelt kérdés

Kontaktlencse? Szemüveg? Semmi?

10 éves korom óta szemüveges vagyok, régóta kontaktlencsét hordok. Anélkül elég vaksi vagyok, amikor legutóbb kórházban voltam (mandulaműtét) kivettem, de nagyon rossz, bizonytalan érzés volt. Szülés során maradhat bent a kontaktlencse vagy nem javasolják? Esetleg tök mindegy?

2014. márc. 14. 08:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg ki kell venni:

[link]

2014. márc. 14. 08:16
 2/9 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
én 17 hónapos korom òta hordok 6 dioptriàt a fejemen, hàt mit mondjak, eléggé hozzàm nőtt...mindenképpen szemüveges akciót tervezek, nekem biztonsàgérzetet ad. Viszont szerintem a kontaktlencse nem hasznàlhatò szüléskor.
2014. márc. 14. 08:19
 3/9 Babeli Zurzavar ***** válasza:
100%
en a szemuvegben szultem, nem banom, mert kozben neha ugy dorzsoltem a szemem mint egy baba mikor almos, de a 19 ora alatt volt ugy, hogy sirdogaltam is, a lencsem tuti kiesett volna...:-) na meg a zuhanyzas kontra lencse esettel is volt mar gondom, osszessegeben szerintem kenyelmesebb a szemuveg ilyenkor!
2014. márc. 14. 08:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szemeszem a lelkemre kototte, hogy mindenkeppen vegyem ki a kontaktlencsemet. Aztan olyan gyorsan tortentek az esemenyek, hogy mire beertunk a korhazba, egybol a szuloszobara mentunk. Szoltam, hogy nekem ki kell venni a kontaktlencsemet, de lehurrogtak, hogy nincs ido ilyenekkel foglalkozni. (Tenyleg nem volt). Szoval en lencseben szultem. A lenyeg, hogy kitolasnal csukva legyen a szemed.
2014. márc. 14. 09:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Rajtam a kitolásig rajtam volt a szemüveg, akkor kértem meg a férjem, hogy vegye le. Akkor már nem zavart, hogy nincs rajtam, addig engem is idegesített volna, ha nélküle kellett volna lennem, én is bizonytalannak éreztem volna magamat, meg annyira vaksi vagyok, hogy amikor például beszélt volna hozzám a doki, akkor sem láttam volna a mimikáját, ami engem nagyon zavart volna. Aztán mikor megszületett a fiam, és takarítgatták a lábam mellett egy asztalkán, a férjem sírva mondta, hogy nézd már, milyen édes, erre én annyit mondtam csak neki, hogy azt sem tudom melyik oldalon kellene néznem, szemüveg nélkül.
2014. márc. 14. 09:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én szemüveget vittem de nem vettem fel. Nem néztem messzire, kényelmes volt így, a külvilágot meg kizártam :) Nekem amúgy azt mondta a szülésznő, hogy maradhat a lencse is, de nem mertem betenni.
2014. márc. 14. 09:59
 7/9 Julie S ***** válasza:
100%

Szemüveges vagyok, lencsét nem hordhatok, -2,5 körül van a dioptriám. A vajúdás elején még rajtam volt a szemüveg, aztán időközben megszabadultam tőle, mert nagyon zavart. A lényeget láttam magam körül, nem mentem neki semminek, nem tévedtem el semerre. :D Az meg hogy élesen lássak, abszolút nem érdekelt akkor. :)

Mondjuk ha hordhatnék is lencsét, én nem azzal mentem volna szülni. De lencsetípustól is függhet, hogy mennyire okozhat problémát. Mondjuk, ha sokáig tartod csukva a szemed, stb.

2014. márc. 14. 10:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! En is rosszul latok es a kontaklencset szeretem. De szemuvegben szultem. Meglepo modon nem zavart, nem is figyeltem ra. Amikor a kezembe adtak a kislanyomat, gyorsan lekaptam es ugy fotozkodtunk. :)
2014. márc. 14. 12:51
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segítettetek.

Nekem -5-ös az egyik szemem, szóval egy bizonyos távolság után tényleg csak foltokat :(

valószínűleg egyeztetek a dokival is, de viszek szemüveget, kontaktlencsét egyaránt. A lényeg akkor úgysem a fejemen lesz :D

2014. márc. 14. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!