Túlparázom az egészet? Császár?
az elozo kérdésem ez volt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Holnapig döntenem kell. Egyik percben ugy gondolom hogy császár legyen, mert a baba a fontos, de aztán rámtor a félelem, félek az érzéstelenitéstol, a csovezéstol, utána a trombozisveszélytol,idegesit hogy nem kelhetek fel utána 2orával mint a rendes szulésnél, hogy nem én vihetem ki a családtagoknak a babát , nem tudom elso napokban ellátni rendesen. Ha a doki csak egy olyan okot mondana ami végett orvosilag indokolt a császár akkor simán belemennék. De minden rendben van,a baba egy hete 2600g-ra volt becsulv és allandoan ezen kattog az agyam.a vajudási fájdalomtol nem félek, egyik percben az jár a fejemben hogy tobb millio no szul természetes uton gond nélkul, máskor meg rágondolok hogy ismerosok kozul tobbnek volt gond szulésnél és a baba károsodott. szerintem holnapig megorulok :(
mindenképpen ugy gondolom hogy a természetes szulés a legjobb mint az anya mint a baba szempontjábol(persze ha komplikácio mentes, de ezt sajna elore senki nem tudja), és mivel nincs olyan tényezo uh-n rendben minden ctg is ok, egyszeruen nem tudom elfogadni a tényt hogy a doki császározni akar.

Természetesen tied a döntés, mert bárhogy döntesz, a következményeket (te és a babád egészsége vagy károsodása), de ez gyakorlatilag egy problémamentes terhesség, nem túl nagy babával.
Én a természetest választanám, és ha gond van, még lehet császár.

Senkit nem pontozok le, nagyon orulok ha minél tobben irnak. természetesen tudom hogy a dontés az enyém.
amugy a kaparás után szerintetek lehet gond esetleg szulésnél, vagy az már akkor a terhesség alatt is megmutatkozott volna?

Nem biztos, hogy igazam van, csak egy benyomást írok le, azok alapján, amit az előző kérdésednél és itt olvastam. Szerintem kicsit lelki okokból javasolja ezt a császárt, mégpedig azért, mert annyira sok mindenen mentél keresztül, hogy ha ne adj Isten bármi baja lenne a gyereknek, (akár csak eltörik a kulccsontja, vagy ami rosszabb, oxigénhiány, köldökzsinór nyakra csavarodás, bármi) azt neked már lehet, hogy sok lenne feldolgozni, (míg aki nem ment át ezeken, amiken te, annak ez az első megmérettetés..persze neki is rossz, de érted???)
Illetve, ez nem természetes, hanem kicsit természet feletti magyarázatom, de kötődik az előző "ötletemhez", azt látom magamon is, és más barátnőimet is figyelve, hogy nekem pl. nehezen ment a teherbeesés, volt kis bibi a terhesség alatt, a szülésem is marha szar volt, tejem sem nagyon lett: ergo hajlamos vagyok ezen az egész női területen a problémákra.
Más barátnőmnél is látok hasonlót, és olyat is, aki amikor akart azonnal teherbe esett, szülésnél még oxy sem kellett, jól ment neki, teje, mint a tenger, ergo ez az egész női terület tök probléma mentes.
A szülés komplikációi nem feltétlenül prognosztizálhatóak a terhességből, amiket írtam ,azok a problémák: (köldökzsinór, vagy pl. szülés közben a baba felfelé kezd menekülni) nagyon hirtelen alakulnak ki.
Lehet, hogy a dokidban is fel merül, hogy ha te ilyen "problémásabb" eset vagy, akkor esetleg nem e jársz akkor is szerencsétlenebbül, mint a szerencsésebbek.
Remélem érted, mire gondolok, tudom, hogy furi, de én hiszek az áldás és átok létében, és hogy ezek bizonyos területeken az életünknek beazonosíthatók. (persze lehet ezen változtani) na mindegy, azt hiszem érted.
Amúgy én mindettől függetlenül a dokira hallgatnék, mert ő ismer ezer és egy esetet, sokat látott már, szerintem tudja mit beszél.

Kedves Kérdező, megválaszoltad magadnak, úgy érzem:
"mindenképpen ugy gondolom hogy a természetes szulés a legjobb mint az anya mint a baba szempontjábol(persze ha komplikácio mentes, de ezt sajna elore senki nem tudja)"
Senki se tudja előre... és ha baj lesz? Akkor magadat fogod okolni, míg élsz. Ha az orvos felveti a császárt, az nem véletlen. Én nem rábeszélni akarlak, csak lefordítottam, amit írtál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!