Mennyi időre utalják ki a szülési pénzt? És ha 3 gyermekem van, így a családit most hogy kapom? Beszámít a másik 2 gyermekem is ha nov.4-én szültem? Nem értem ezt az egészet.
Pontosabban az érdekelne,hogy mekkora összeget kapok,és mennyi időre utalják ki?
Ha nov.4-én szültem,és 3 gyermekem van,akkor mind a 3 után megkapom visszamenőleg a csp-ot,vagy csak a pici után?
Mindenki mond már mindent,ezért is kérdem itt,talán megkapom rá a pontos választ.
Köszönöm.
mi az a szülési pénz?!
eddig nem kaptad a 2 gyereked után a családi pótlékot???? ne mondd már...
a családi pótlék egy gyerek után 12 200 Ft.
nem olyan bonyolult dolgok ezek, ha valakinek van egy ici-pici intelligenciája:)
Akkor ha lenne inteligenciád,akkor adtál volna rendes választ is,például arra amit kérdeztem.
Talán mások értelmesebbek nálad,vagy akár nálam is,és adnak értelmes választ,amitől nem maradok ilyen (szerinted) hülye!
A családi pótlékot minden gyerekre születésétől kezdve kellett kapnod. Ha egy gyereked van, akkor 12200, ha kettő, akkor 13300 és a ha három, akkor 16000 havonta, gyerekenként. A 16000 csak akkor jár a gyerekek után, ha hárman vannak, így visszamenőleg a többi gyerekre is meg fogod kapni a magasabb összeget. Az igénylésbe azt is be kell írni, hogy a korábbi pótlék változását mi, és mikortól indokolja. Így november hónapra már 3*16 ezer forintot fogsz kapni, nem 26600+16000-et.
A szülési pénz alatt mit értesz? Anyasági támogatást? Ha azt, akkor az igényléstől számított 30 napon belül utalják, de általában legfeljebb két hét és a számlán van.
Kedves 2!
Köszi szépen!Erre voltam kíváncsi.
Igen,anyasági támogatást értek a szülési pénz alatt,csak felénk minden kismama így hívja.
A másik 2 gyermekem után 29600ft csp-ot kapok,mert én egyedül nevelem őket.
Ha együtt élsz a pároddal akitől született a harmadik gyerek, akkor nem neveled őket egyedül:)
De mindegy is, mert úgyis magasabb lesz az összeg. 48000 a három kicsire.
Ha meg a harmadik babád apukájával nem vagy együtt, akkor nem 16000Ft jár gyerekenként, hanem 17000.
Nem élek sem vele,sem a szülőkkel.
Totál egyedül nevelem őket!
Ügyes volt a második, hogy kibogozta ebből a zagyvaságból, hogy mire vagy kiváncsi, én 3-szor elolvastam, de nem értettem egy kukkot se.
És az a szép ebben, hogy még te hordasz le olyan embert, aki válaszolni szeretett volna neked, csak a zagyvaság miatt nem tudott és próbálta volna kibogozni....
Pl. hogy mi is SZERINTED az a szülési pénz, aminek ugyan tudod a pontos nevét, de mivel FELÉTEK mindenki igy hivja, hát ezt legyen szives az egész ország tudni...
Szóval felettébb érdekes vagy és akkor még finom voltam...
Most már áruld el, eddig nem kaptál családi pótlékot?
De kapott, csak félreérthető a kérdése:)
Arra volt kíváncsi, hogy ha háromgyerekes családban gyerekenként magasabb összeg jár, akkor a kicsi születése után a nagyokra visszamenőleg meg fogja-e kapni a különbséget, vagy csak onnantól jár a magasabb összeg, ahogy megigényli.
Kérdező, ha egyedül neveled mindhármukat, akkor 3*17 ezer lesz a havi csp.
Miért ne nevelhetné egyedül őket, csak néha néha beugrik apuka vagy egy pasi egy menetre, amiből aztán lesz egy újabb gyerek. De mindegy ez csak rád tartozik.
De egyébként rájöttem mit kérdezel, vagyis remélem. 3 gyerek után magasabb összeg jár gyermekenként. Természetesen mindhárom után megkapod, mivel 3 gyereked van. Mert így gyermekenként 17 ezer jár, míg eddig a kettőre gyermekenként 14800. Tehát megkapod a kettőre a plusz 5 ezret, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!