Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől függ h mekkora lesz a...

Mitől függ h mekkora lesz a gyermekem?

Figyelt kérdés

Én vékony testalkatú vagyok (168cm/48kg) bármennyit ehetek nem látszik rajtam. A párom magas, erős csontozatú.

Mitől függ h mekkora lesz a babánk? (Remélem a természet figyelembe veszi majd az adottságaimat pl.: keskeny csipő)

2011. máj. 24. 14:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Elvileg minden nőnek akkora a babája, amekkorát meg tud szülni. Így vagyunk összerakva. Aztán, persze van kivétel.
2011. máj. 24. 14:44
 2/8 anonim ***** válasza:

A baba születési méretére vagy kiváncsi vagy a felnöttkori alkatra?

A születési méret csak a placentától függ, és a te álltalad elfogyasztott ételek mennyisége és minöségétöl. vagy is ha a placenta jól müködik de te sok édeset és sok zsírosat eszel akkor a baba lehet nagy. ha a placenta túl áteresztö akkor lehet óriás bébi, és ha a placenta rosszul müködik akkor pici sulyú lesz.

viszont pl veszélyes lehet a cukor a babára, mert míg a te általad elfogyasztott cukort a baba is megkapja, ö nem kap a te hasad termelte inzulinból, így ha inzulin nem termelödik rendesen neki akkor cukorbetegen szüelthet. ez kivédhetö pl kevesebb cukros fogyasztással.

a felnöttkori súlya, mérete leginkább genetika, lehet csak rád hasonlít, lehet csak a férjedre de lehet köztes. széltében meg a táplálkozástól és mozgástól függ milyen lesz.

2011. máj. 24. 14:46
 3/8 Alinaaa ***** válasza:

Az én példám: 163cm és 47 kg-50kg vagyok.

A férjem 185cm és 70 valahány kg(izmos-fizikai munka).

A kisfiunk 3180g és 53 cm volt a születésnél. Az átlagnál mindig magasabb. Most lesz 4 éves és már 110cm.

De én pl 4,5 kg-mal születtem és 54cm-vel(de állítólag összehúztam magam és nem tudtak rendesen megmérni) voltam 56 is:)

2011. máj. 24. 15:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Sztem inkább az apa génjei a dominánsak.Én(nő létemre nem vagyok kicsi) 172 cm és 62 kg vagyok,elég izmos.Az ex férjem zömök,kicsit testes(168/80)a kisfiunk 49 cm és 3350 gramm volt(a súlyához képest nem volt "nagy" növésű),amikor született...azóta már felnőtt-19 éves-170 cm,és 62 kg.A 2. babám a mostani férjemtől született(a férj 185 cm,85-89 kg),én semmit nem változtam(nem "terebélyesedtem",62 kg vagyok).A közös kisfiunk 53 centivel és 3090 grammal született.3 éves,most 17 kg,és 102 centi.Tömör,husi gyerek,ám "magas".Szóval nálunk bejött,de a genetika-és a természet-útjai kifürkészhetetlenek.
2011. máj. 24. 15:54
 5/8 anonim ***** válasza:

én is nagy babát szültem, bár egy picit "teltebb" (170 cm 58 kg) vagyok nálad. hidd el, a legtöbbet a baba fejmérete számít. én könnyebben szültem a közel 4 kilós babámat, mint a jól megtermett szobatársnőm az alig 3 kilós babáját, mert neki nagyobb volt a feje. állítólag végigszántotta belül és sok öltéssel kellett varrni. igaz engem is varrtak, de pár öltés elég volt és szerencsére csak kívül volt sérülés (a gátmetszés helye)

ezzel megnyugtatni szerettelek volna, remélem nem az ellenkezőjét értem el vele. ha túl nagy lenne a baba, észre fogják venni és akkor úgysem engedik majd a természetes szülést. de erre most ne is gondolj.

2011. máj. 24. 18:30
 6/8 anonim ***** válasza:

sya. én anno 41.héten 2540grammal születtem, szóval pici baba voltam, még mindig nem vagyok nagydarab. párom se magas, nem kövér.

számítottunk egy 2500-2700grammas babára, úgy 50cmel.

erre született egy 3100grammos, 55cmes fiunk, aki 4hósan 7,5kg:)

ezt tuti nem tőlünk örökölte:)

2011. máj. 24. 18:33
 7/8 anonim ***** válasza:
15: 54 es válaszoló feltevésére a mi példánk rácáfol. a párom nem mondható magas, izmos férfinek, a babánk mégis 58 cm-el (ez szerintem hosszúnak számít) született. bár még sok minden változhat, de azért a születési súly alapján is lehet kicsit kalkulálni. meglepődnék, ha alacsony lenne felnőttnek, de ki tudja...
2011. máj. 24. 18:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem genetika. Hogy az anyáé vagy apáé, az jó kérdés. Mint ahogy azt sem lehet tudni, hogy kire fog hasonlítani.

A férjem családjában nem voltak nagy babák, nálunk igen, nekem 4,12 és 4,3 kg voltak a gyerekeim.

Olvastam, hogy attól is függ, hogy mozog-e terhesség alatt anyuka. Hát, nem tudom, én minden nap csináltam a terhestornát, és nem is híztam sokat, de mégis nagyok lettek a babák. Azt is cáfolnám, hogy azon múlik, mit eszel, mert arra is figyeltem.

Szerintem ne agyalj ezen, az a lényeg, hogy egészséges legyen. A nagy babák előbb át is alusszák az éjszakát, többet tudnak enni, ennek is van előnye.

2011. máj. 25. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!