Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meddig engedik manapság...

Meddig engedik manapság túlhordani a babákat?

Figyelt kérdés

Holnapra vagyok kiírva. Eddig úgy tudtam, hogyha a szülésre kiírt napot 1 nappal túllépjük, akkor befektetnek és a 42. hétig békén hagynak, ha mindent rendben találnak, pl. nem kakilt bele a baba a vízbe, a lepény nincs elöregedve stb. Ma viszont azt hallottam a nőgyógyászati szakrendelőben egy olyan kismamától akinek a múlt héten lett meg a babája és jött ki a kórházból, hogy egy új rendelet szerint a kiírt nap után még 2 napot várnak és utána meg kell indítani a szülést. Igaz lehet ez, vagy ez is csak pletyka szerintetek?

Előre is köszi a válaszokat.

2008. júl. 22. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Engem csütörtökön fektettek be. Ha nem indult volna meg a szülés , hétfön lett volna a próba. Ha nem indult volna meg, akkor csütörtökön inditottak volna. Szerencsére pénteken szültem. Ugyhogy csak 1 hetet várnak max
2008. júl. 22. 17:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Szió! Én még nem hallottam erről a rendeletről, de nem kizárt, hogy van. Nekem a dokim azt mondta, hogy a 41. hét után indít. Mondjuk ez az elején volt. Azóta kiderült, hogy császár lesz.:((Kérdezd meg az orvost, vagy a védőnőt.

Jó babázást!

2008. júl. 22. 17:36
 3/5 anonim ***** válasza:
48%
Kórháza, dokija is válogatja, meddig hagy békén. Én ma töltöttem a 41. hetet, már a múlt hét pénteken be akartak fektetni és legkésőbb most indítani. Mivel a baba teljesen jól van, nem engedtem beavatkozni, ehhez alá kellett írnom egy papírt, hogy saját felelősségre, orvosi tanács ellenére teszem. De amíg minden rendben van odabent, semmi esetre sem hagyok beavatkozást. Ehhez törvény adta jogom van, ráadásul a babák legtöbbször jobban tudják, mikor kell jönniük.
2008. júl. 22. 17:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia nekem 42. hét betöltésekor akartak indítani,de 41.hét + 6 naposan spontán megindult, 3 órával az indítás előtt elfolyt a magzatvizem :-)

Amúgy csak aznap fektettek be, és csak az indítás miatt. (Orosháza)

Nővéremnek megvárták a 43. hetet, mert addig minden rendben volt! (Szeged)

2008. júl. 22. 17:54
 5/5 anonim ***** válasza:
42 hétig nincs túlhordás. Addig mindenhol várnak többnyire. Utána a magzat, ill. az anyuka állapotát nézve döntik el, hogy mikor indítják meg a szülést.
2008. júl. 22. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!