Meddig engedik manapság túlhordani a babákat?
Holnapra vagyok kiírva. Eddig úgy tudtam, hogyha a szülésre kiírt napot 1 nappal túllépjük, akkor befektetnek és a 42. hétig békén hagynak, ha mindent rendben találnak, pl. nem kakilt bele a baba a vízbe, a lepény nincs elöregedve stb. Ma viszont azt hallottam a nőgyógyászati szakrendelőben egy olyan kismamától akinek a múlt héten lett meg a babája és jött ki a kórházból, hogy egy új rendelet szerint a kiírt nap után még 2 napot várnak és utána meg kell indítani a szülést. Igaz lehet ez, vagy ez is csak pletyka szerintetek?
Előre is köszi a válaszokat.
Szió! Én még nem hallottam erről a rendeletről, de nem kizárt, hogy van. Nekem a dokim azt mondta, hogy a 41. hét után indít. Mondjuk ez az elején volt. Azóta kiderült, hogy császár lesz.:((Kérdezd meg az orvost, vagy a védőnőt.
Jó babázást!
Szia nekem 42. hét betöltésekor akartak indítani,de 41.hét + 6 naposan spontán megindult, 3 órával az indítás előtt elfolyt a magzatvizem :-)
Amúgy csak aznap fektettek be, és csak az indítás miatt. (Orosháza)
Nővéremnek megvárták a 43. hetet, mert addig minden rendben volt! (Szeged)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!