Tényleg ekkora dolog ma már, hogy valaki fájdalomcsillapító nélkül szül?
Nagyon szerettem volna fájdalomcsillapító nélkül szülni. Ki is kerekedett a szülésznő szeme, mikor ezt elmondtam neki.Jól is bírtam, de sajnos sürgősségi császár lett a vége.
Szerintem sokan úgy vannak vele, hogy na, ha már lehet én kérek, nem szenvedek feleslegesen. Persze vannak kivételek. Mikor szültem volt egy kismami, aki 2 napja vajúdott, nem tágult szinte semmit. Nem volt fogadott dokija, a kutyát sem érdekelte, hogy van-e még ereje vagy nincs. Aztán kapott EDA-t és rá két órára meglett a babája.
Tudom, hogy kevesen vannak, akik úgy akarnak szülni, mint én akartam. Az, hogy sokszor felesleges császár a vége javarészt a dokiknak köszönhető. A mi szobánkban 4 császáros és egy sima szüléses volt...szerintem ez elég érdekes.
Én is fájdalomcsillapító nélkül szültem. Úgy emlékszem, hogy nospát ajánlott a szülésznő görcsoldónak, de én arra allergiás vagyok. Aztán úgy felgyorsultak az események, hogy már idő se lett volna semmire. Egyébként én sem paráztam nagyon a szüléstől, mert úgy ahogy írta valaki, nem tudtam mitől féljek. Amikor eljön az idő, akkor meg minden megy a maga útján.
Többen írták, hogy majd ha már nagyon nem bírják, akkor kérnek fájdalomcsillapítást. Én amikor mondtam, hogy na most én szétszakadok, akkor már a doki mondta, hogy azért mert már jön a baba, akkor meg már úgysem adnak semmit.
Ahol én szültem, ott a nospa szurit adják csillapítónak, edát nem.
A sógornőm Kisvárdán szült (nem rég szülte a harmadikat), ott nem adnak semmit, esetleg gázt.
A kórházban, ahol szülte3m nincs fájdalomcsillapítás, úgyhogy éln is így szültem 4 kiló feletti babát, első baba.
Szerintem ki lehet bírni, ott mindenki kibírta. Én örülök, hogy átéltem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!