Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg ekkora dolog ma már,...

Tényleg ekkora dolog ma már, hogy valaki fájdalomcsillapító nélkül szül?

Figyelt kérdés
Azh orvosom mondta, amikor visszamentem kontrollra, hogy nagyon ritka ma már a "kalsszikus" értelemben vett szülés, pláne, hogy ha nem császárral végződik. Vajon miért lehet ez? A nők bírják kevésbé jobban a fájdalmat, vagy más lett a fájdalom maga? Esetleg a felkínálkozó lehetőséget nem bírjuk kihagyni (fájdalomcsillapítás)?
2009. dec. 11. 13:04
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Nagyon szerettem volna fájdalomcsillapító nélkül szülni. Ki is kerekedett a szülésznő szeme, mikor ezt elmondtam neki.Jól is bírtam, de sajnos sürgősségi császár lett a vége.

Szerintem sokan úgy vannak vele, hogy na, ha már lehet én kérek, nem szenvedek feleslegesen. Persze vannak kivételek. Mikor szültem volt egy kismami, aki 2 napja vajúdott, nem tágult szinte semmit. Nem volt fogadott dokija, a kutyát sem érdekelte, hogy van-e még ereje vagy nincs. Aztán kapott EDA-t és rá két órára meglett a babája.

Tudom, hogy kevesen vannak, akik úgy akarnak szülni, mint én akartam. Az, hogy sokszor felesleges császár a vége javarészt a dokiknak köszönhető. A mi szobánkban 4 császáros és egy sima szüléses volt...szerintem ez elég érdekes.

2009. dec. 11. 23:37
 22/23 anonim ***** válasza:

Én is fájdalomcsillapító nélkül szültem. Úgy emlékszem, hogy nospát ajánlott a szülésznő görcsoldónak, de én arra allergiás vagyok. Aztán úgy felgyorsultak az események, hogy már idő se lett volna semmire. Egyébként én sem paráztam nagyon a szüléstől, mert úgy ahogy írta valaki, nem tudtam mitől féljek. Amikor eljön az idő, akkor meg minden megy a maga útján.

Többen írták, hogy majd ha már nagyon nem bírják, akkor kérnek fájdalomcsillapítást. Én amikor mondtam, hogy na most én szétszakadok, akkor már a doki mondta, hogy azért mert már jön a baba, akkor meg már úgysem adnak semmit.

Ahol én szültem, ott a nospa szurit adják csillapítónak, edát nem.

A sógornőm Kisvárdán szült (nem rég szülte a harmadikat), ott nem adnak semmit, esetleg gázt.

2009. dec. 12. 23:34
 23/23 anonim ***** válasza:
27%

A kórházban, ahol szülte3m nincs fájdalomcsillapítás, úgyhogy éln is így szültem 4 kiló feletti babát, első baba.

Szerintem ki lehet bírni, ott mindenki kibírta. Én örülök, hogy átéltem!

2009. dec. 13. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!