Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg ekkora dolog ma már,...

Tényleg ekkora dolog ma már, hogy valaki fájdalomcsillapító nélkül szül?

Figyelt kérdés
Azh orvosom mondta, amikor visszamentem kontrollra, hogy nagyon ritka ma már a "kalsszikus" értelemben vett szülés, pláne, hogy ha nem császárral végződik. Vajon miért lehet ez? A nők bírják kevésbé jobban a fájdalmat, vagy más lett a fájdalom maga? Esetleg a felkínálkozó lehetőséget nem bírjuk kihagyni (fájdalomcsillapítás)?
2009. dec. 11. 13:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem aki kap oxitocint is és vajúdik 10-16 órát, annak eda nélkül nem is sikerülne megszülnie a babát természetesen, hiszen annyi idő alatt teljesen kifárad az anyuka, mert nem ehet, nem ihat-szerintem minden szülés más és más és nem kel ítélkezni senki felett.
2009. dec. 11. 17:15
 12/23 anonim ***** válasza:
69%
A gyökérkezelést nem csinálná végig egyikünk sem fájdalomcsillapító nélkül, ugye?! Én személy szerint a szülést akartam átélni és nem a fájdalomtól agonizálni, hála az eda-nak így is lett! Régen csak azért nem kértek, mert nem nagyon volt elterjedve, most már népszerű, felesleges mártírkodni, aztán meg hősként tetszelegni hogy majd belehalt a fájdalomba. Aki bírja, csinálja, aki nem az kérjen eda-t:)
2009. dec. 11. 17:40
 13/23 anonim ***** válasza:
64%

Ha valakinek nem tetszik,hogy kimondom amit gondolok az ne olvassa el.

Nézzétek,én most fogok szülni és nem szégyellem,hogy ha isten is úgy akarja és még befordul ,akkor megszülöm természetes úton,hiszen egy csomó olyan bacit meg tudom is én mit kap amit császáros társai nem,de EDA-t fogok kérni amikor már nagyon nem fogom bírni.Felőlem verheti a mellét az aki fennszóval hirdeti,hogy ő nem kért semmit,hát tegye,engem nem érdekel,ha egyszer nekem alacsony a fájdalom küszöböm de annyira,hogy ha nem vettem be fájdalom csillapítót a mensi alkalmával egy napon keresztül,akkor már nem kaptam levegőt,akkor ezt sem fogom rendesen kibírni.Felőlem mondhatjátok,hogy jajj de hát nemes a cél,felőlem papolhat erről az orvos, a szülésznő( ő is csak akkor ha fájdalom csillapító nélkül természetes úton szülte legalább 2 gyereket),de nekem az orvos aki pasiból van ne szóljon be,mikor ehhez hasonló fájdalom nincs,és azok se akiknek nem tetszik,hogy én meg a fájdalmat nem bírom.Mindenki más,a lényeg,hogy a baba kibújjon lehetőleg természetes úton,nem? Hát de.Nem az álmaim vágya,hogy úgy emlékezzek a születésünkre,mint egy terror támadásra és ne akarjak több gyereket.

Ada és Abigél

2009. dec. 11. 18:03
 14/23 A kérdező kommentje:

Jó sok választ kaptam, és sok félét.

Én még csak egyet szültem, szerencsés körülmények között: 6 óra volt cakk-pakk, 3100 g és 57 cm. Nem kértem semmit, de a menzeszem nekem is olyan volt, hogy csillagokat láttam, majd' elájultam, még teherbeesés előtt. Én is rettegtem, minden este úgy feküdtem le aludni, hogy bárcsak valamiért császár lenne. Aztán mégis így alakult. Elolvastam mindenfélét a fájdalomcsillapítási lehetőségekről, az orvosommal is beszéltem ezekről. Valahogy mégis másképp alakult, amit nem bánok. De tény, hogy szerencsém volt, remélem a következőnél is az lesz :)

Természetesen nem ítélek el senkit azért, mert csillapítja a fájdalmát. Egyszerűen csak a miért érdekel, nem a "mártírok" kikiáltása, vagy az elvek, álláspontok megvédése. Azért még jöhetnek a válaszok. :)

2009. dec. 11. 18:19
 15/23 anonim ***** válasza:
89%
Én az első fiamat majd 18 évvel ezelőtt szültem,EDA-val.Sok helyen elérhetetlen volt,de a Péterffy kórház úttörő volt ebben...igaz,h 4 óra alatt megvolt a baba,de csak pozitívan tudok nyilatkozni.Tavaly ismét született egy kisfiam,már előre lebeszéltem a dokival,h akkor én bizony kérném az EDA-t.Na,ebből semmi nem lett.Bő 2 óra alatt meglett a babám,és azt kell,h mondja simán kibírtam.Sztem az elsőnél még nem gondoltam,h én ezt meg tudom csinálni.Szeretnék még 3.babát,és úgy készülök,h kérek EDA-t...biztos,ami tuti.
2009. dec. 11. 18:26
 16/23 anonim ***** válasza:

Az első terhességemnél még nagyon fiatal voltam.Szülés előtt semmiről nem tudtam.Nálunk nem volt soha ilyenről szó.Ennyire elérhető információk sem voltak.Szóval mentem szülni,vagyis elfolyott a magzatvizem.Teljesen zárt méhszáj,száraz szülés,oxitocin 7 órán keresztül.Tágítás injekcióval,kézzel.Nyomások,tolások.Gyerek keze a fején.Fültől-fülig vágás.Segítség nélkül kitolás.Fájdalomcsillapítás nélkül.Borzalmas volt!

DE!Szültem még 2 gyerkőcöt,simán,fájdalomcsillapítok nélkül.Nagyon rettegtem a szülésektől,de a másik kettő gyönyörű volt.

Ha felvilágosítottak volna az első esetben,tuti,hogy kértem volna bármit a fájdalomra.

2009. dec. 11. 19:23
 17/23 anonim ***** válasza:

En 25 ora vajudas utan ugy dontottem h kerek.Nem bantam meg.Es 4 kg 60 centi volt a fiam.

En ugy indultam neki h nem kell de 25 ora utan...hat nem volt kerdes.

2009. dec. 11. 19:34
 18/23 anonim ***** válasza:

Mondjuk ebbol 16 ora volt nagyon kemeny.

elozo voltam

2009. dec. 11. 19:35
 19/23 anonim ***** válasza:
40%

Mindenki úgy be van parázva, hogy sokan már maguk kérik a császárt, nehogy fájjon-nem mintha szerintem az nem fájna még jobban utána- és sokan annyira félnek, hogy már előre eldöntik hogy milyen fájdalomcsillapítót kérnek.

Nem tartom helyesnek.

Szeritnem mindnekinek neki kéne futni "normál"úton , fájdalomcsillapító nélkül, és ha úgy alakul, hogy mégsem bírja, még kérhet valamit.

(a császár maradjon végszükség és igen indokolt eset!!)

Én első babámat, 3330 gral 51cmel 23 óra alatt szültem meg, fájdalomcsillapító nélkül, egy pillanatra sem jutott eszembe, hogy kérjek valamit, abszolut nem hiányzott...

2009. dec. 11. 22:07
 20/23 anonim ***** válasza:
58%
Sziasztok!Én 42 hetesen megindított szüléssel,természetes úton szültem fájdalomcsillapító nélkül..Egész terhességem alatt laza voltam a szüléssel kapcsolatban,egyszerűen nem tudtam mitől kell félnem,mert a fájdalmat előtte nem ismertem..két héten keresztül,minden másnap amnioscopia,felváltva nst-vel,ultrahanggal,szívhang,stb..majd a szülés napján reggel 6 után megvolt az utolsó 8.amnioscopiám,aztán figyeltek,majd burkot repesztettek,kaptam oxitocint,és akkor jött a kegyetlen 6 óra vajúdás..aztán tolófájások,5 nyomás és világrahoztam a 4000gr-os 52 cm-es lánykámat..Nagyon büszke voltam magamra..Nem is ajánlottak fel semmilyen fájdalomcsillapítót..így utólag azt mondom,elfogadtam volna..A gátsebemet a doki elég sokáig stoppolta,szülés után 12 héttel jöttem rendbe..Mégvalami 26 órán keresztül nem ettem,nem ittam..Mai napig nem tudom,honnan volt annyi energiám.. 5 hós kislány anyucija
2009. dec. 11. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!