Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg ekkora dolog ma már,...

Tényleg ekkora dolog ma már, hogy valaki fájdalomcsillapító nélkül szül?

Figyelt kérdés
Azh orvosom mondta, amikor visszamentem kontrollra, hogy nagyon ritka ma már a "kalsszikus" értelemben vett szülés, pláne, hogy ha nem császárral végződik. Vajon miért lehet ez? A nők bírják kevésbé jobban a fájdalmat, vagy más lett a fájdalom maga? Esetleg a felkínálkozó lehetőséget nem bírjuk kihagyni (fájdalomcsillapítás)?
2009. dec. 11. 13:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nálunk nem akkora dolog, itt nem is lehet kérni sem fájdalomcsillapítást. Max vizes ruha a homlokodra.

A kérdésedre válaszolva, valószínű igazad van, elkényelmesedtünk. Ha van rá mód, miért szenvedjünk. Én simán szültem, simán kibírtam, nem volt vészes, de előtte azért féltem nagyon, és ha lehetett volna, biztos kértem volna fájdalomcsillapítást.

2009. dec. 11. 13:18
 2/23 anonim ***** válasza:
89%
Na, én pont fordítva voltam. Előtte úgy gondoltam, hogy menni fog ez simán a maga útján. Aztán nagyon megbántam, hoyg nem kértem fájdalomcsillapítást, a következő babámnál biztosan kérek majd. Így az egész szülésből csak a fájdalomra emlékszem...
2009. dec. 11. 13:20
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkét babámat fájdalomcsillapítás nélkül szültem, bár az első szülésnél kipróbáltam a gázt, de nem jött be, a fájdalmat éreztem, viszont kótyagos volt a fejem és nagyon száradt a szám, így a vége felé, pont mikor már nagyon fájt nem is kértem és kibírtam. Sőt, szerintem ez így volt jó mindkét alkalommal, a fájdalom hozzátartozik a szüléshez és ne felejtsük el, hogy a babának ugyanúgy fáj megszületni, mint nekünk megszülni őt. Bár ha valakinek alacsony nagyon a fájdalomküszöbe kérjen fájdalomcsillapítást nyugodtan, nemhiába találták ki.
2009. dec. 11. 13:21
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sincs fájdalom csillapitás,de túl lehet élni.
2009. dec. 11. 13:34
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk már javában zajlott a szülés mikor mondtam a dokinak, hogy most már adjon valamit mert nem bírom, erre ő : minek? mindjárt túl vagyunk az egészen, mire hatna már végzünk is. Végül is igaza volt. Ki lehetett bírni, bár nem volt egyszerű :)
2009. dec. 11. 14:02
 6/23 anonim ***** válasza:
40%

Eda-val szültem mindkét gyerkőcöt, viszont simán.

4,4 ill 4 kilósak voltak.

2009. dec. 11. 14:10
 7/23 anonim ***** válasza:
61%

Fájdalomcsillapítás nélkül szültem mindkét gyereket, 4,5 kilósak voltak.

Szerintem az EDA is divat lett, elérhetőbb, mint pár éve, kényelmesebbnek tartják a kismamák, mint szenvedni. legalábbis sokan.

2009. dec. 11. 14:21
 8/23 anonim ***** válasza:
40%

14:10-as

Szerintem isten volt, aki kitalálta az EDA-t.

2009. dec. 11. 14:36
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem lehetett kérni fájdalomcsillapítást, mondjuk nem is akartam. Amúgy meg 2 óra alatt megszültem, azt meg fél lábon kibírja az ember lánya...
2009. dec. 11. 14:54
 10/23 anonim ***** válasza:
88%
Én úgy gondolom, hogy már nem a mártírok korát éljük. Nevezhetjük ahogy akarjuk, kénylemesnek, egyszerűbbnek, teljesen mindegy! Ha már van rá mód, hogy ne fájjon, akkor használjuk. Igaz, én is úgy kezdtem meg a szülést, hogy nem kérek fájdalomcsillapítást, de 18 óra nagyon kemény vajúdás után feladtam az elveimet és kértem EDA-t. Jó döntés volt!
2009. dec. 11. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!