Aki epidurális érzéstelenítés nélkül szült, milyen fájdalomcsillapító technikákat tud ajánlani?
En sem kaptam eda-t, mert nem volt ra ido, amikor eloszor megvizsgaltak meg zart voltam teljesen, csak a viz folyt el, hazakuldtek, ott egybol beindultak a fajasok 3 percenkent es mire ket oraval kesobb visszajutottunk mar nem adtak, mert teljesen ki voltam szinte tagulva. Gazt sem kertem, mert teljesen a tudatomnal szerettem volna lenni.
Profi legzestechnikat nem ismertem, en probaltam hosszan es egyenletesen venni a levegot akkor is, amikor jott a fajas. Volt, hogy nagyon ragorcsoltem es nem jott ossze az egyenletes legzes, bent tartottam a levegot, de az ugy rossz volt, mert meg a tudom is fajt akkor.
Egyekent en folyamatosan jarkaltam, volt, hogy probaltam lefekudni, de ugy meg rosszabb volt, mint allva. Volt, hogy az agy melle leterdeltem es a fejemet, karomat rafektettem az agyra, mintha negykezlab allnek, az nekem jo volt egy darabig. Aztan beszabadultam a zuhanyzoba es nem tul meleg, nem tul hideg vizzel zuhanyoztattam a derekamat, kozben guggolasokat csinaltam, illetvekapaszkodtam es nyomtam le a fenekemet terpeszben, kb mintha baleteznek (folyamatosan jott ram a viz). Ez egyreszt segitett, masreszt azt mondtak, hogy profi voltam, valszeg ezek miatt tagultam ilyen gyorsan, mert igy a fiam teljesen lekerult es az o feje is nyomta a mehszajamat, o is tagitott, raadsul szepen beilleszkedett. Allitolag emiatt voltak olyan erosek a fajasaim, mert jobban tagultam, de jobb volt ez igy, mert inkabb harom ora vajudas gyors suru es oigen eros fajassal, mint hat ora 5 perces kozepesen erosokkel, szerintem...
Nekem a tiszta oxigén mindig bejön. Nem kifejezetten fájdalom csillapító, de én jobban érzem magam tőle. És arra szoktam gondolni közben, hogy így a babám is többet kap. Mert hát ő is keményen dolgozik és legalább ennyit tehetek érte.
Talán ezért, de az én babáim szép rózsaszínen jöttek világra.
Nekem a szülésznő masszírozta a derekamat, az nagyon jó volt. Pedig először azt gondoltam, mit akar itt ilyen hülyeséggel, amikor nekem ilyen óriási fájdalmaim vannak, aztán meglepődtem, mennyire jó volt.
A másik, ami nekem bevált, amikor éreztem hogy jön a fájás, akkor megmarkoltam az ágy szélén egy csövet (az ágy mellett ültem, labdán), és azt ütemesen markolásztam. Kicsit úgy éreztem, hogy ezzel le tudom vezetni a fájdalmat. Az ösztöneim azt súgták, hogy járkálva vajúdjak, a séta is jó levezető lett volna, (nem beszélve a gravitáció jótékony hatásáról), de nem lehetett, mert rám kötötték az NST-t.
Sziasztok!
Sokat segítettetek! Köszönöm szépen!
amúgy hol van a sérved??és mekkora?
még nem kérdeztem a dokit,hogy kaphatok-e epit,de gondolom akkor én sem.
nekem alsón van egy 7mm-es.
Szia!
Nekem a L4-5 csigolya és az L5-S1 között van sérv.
Nem műtötték, az idegsebész azt mondta, amíg lehet nem nyúlna hozzá.
akkor felejtős az epi is:(
császárra készültem sérv miatt,de idegsebész szerint be van tokozódva(úgy legyen),most meg lassan szülök,mint egy nomád,fájdalomcsillapító nélkül!gyors szülést Neked is!
Azt nem tudom, hogy a gerincsérv minden esetben kizáró ok-e, de nekem nem javasolták az epidurálist. Lehet, hogy ez is orvostól függ!
Mindenesetre könnyű szülést kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!