Szombathelyi Markusovszky kórház szülészetéről tapasztalatok?
06.04-én megszületett a kisfiam a 42. hétre. 11 napot voltam bent összesen, mert a túlhordás miatt minden nap volt valamilyen vizsgálat. 3szor próbáltak oxitocin-nal indítani, sikertelenül. Nem tágultam. Aztán 4-én reggel volt nèmi tágulás, fél12-től 2ig nst volt, aztán 2kor kaptam megint oxit. Hát az hatott. 3/4 6-kor született meg a babám spontán. Szinte a műtőajtóból fordultunk vissza, úgy gondolta a kislegény ki tud ő jönni magától is, nem kell "kiszedni". :)
Hálás vagyok a dokinak a bíztatásért, hogy spontán születhetett a babám. 3990gr és 54cm lett. A lehetséges császár miatt katétereztek, nem is volt vele semmi baj, nem fájt. Viszont mielőtt levittek volna az osztályra, mégegyszer megkatéterezett egy " kedves" szülésznő, mert nem bírt várni 2 percet, míg produkálok valamit. Ez azóta is fáj. Lent az osztályon alapvetően nem volt gondom. Mindent megkérdeztem ami érdekelt, segítettek is. Bár bevallom volt olyan csecsemős, akit inkább kikerültem. 1-2 ilyen volt, a többiek jófejek. A kedves és aranyos szót is kb 3-4-re tudnám mondani, de nem is az a dolguk hogy jópofizzanak. Én inkább úgy vettem észre az anyukák hozzáállásán múlik sok minden. Volt olyan anyuka a szobámban, aki inkább átsírta a gyerekkel az éjszakát, minthogy segítséget kért volna a csecsemőstől, mondván nem akarja hogy tápszerrel meg cukros vizzel tömjék a gyereket. Taps. Nekem 2szer volt rá szükségem, míg nem lövellt be a tejem. Azóta meg tejci áradat van. :) Szóval összességében nincs rossz tapasztalatom. A kaja necces volt picit. Borsó, káposzta, zöldbab orrba szájba. Nem biztos hogy a legideálisabb a szoptatós anyukáknak, de ez is megoldható, ha a rokonság hoz finomságokat. Nagyjából ennyi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!