Szombathelyi Markusovszky kórház szülészetéről tapasztalatok?
Szia! 3x szültem ott, nincs okom panaszra. Van pár csecsemős, aki nagyon mogorva, de többségben nagyon aranyosak. Amikor utoljára szültem, a szülőszobán kb. 10 tanuló ott volt velem, persze megkérdezték, hogy ott lehetnek e a szülésnél. Egyébként pár tanuló sokat segített nekem :)
Ha valami konkrét dologra kíváncsi vagy, írj nyugodtan. :)
Az első kisbabámat várom, igazából minden érdekel. 3 rokon kisgyerek mellett segédkeztem a kezdeti időszakban, így attól nem tartok, hogy majd nem merem megfogni, pelenkázni, de hallottam olyanról, hogy a kismamák egymásnak segítettek pelenkázni, mert vagy nem mutatták meg, vagy oda sem mentek az ápolók. És nem tudom mennyire segítenek megmutatni például a szoptatás technikáját. Mennyire hagynak magamra a vajúdás időszakában, apuka folyamatosan ott lehet? A szülés után mennyire leszek magamra utalva? 27 hetes vagyok, nagyon-nagyon élvezem a pocakosságot, de ahogy közeleg a szülés, annál jobban szeretnék rajta túl lenni. Hazudnék, ha azt mondanám nem félek... :S
Ügyeletes orvosnál ügyeletes szülésznőnél szültél?
Megfogják mutatni, sőt az első pelusozás előtt kötelező lesz szólnos, hogy megmutassák. A köldökápolást szintúgy megmutatják. Apuka onnantól lehet veled a szülőszobán, amikor már erős fájások vannak és biztosak abban, hogy hamarosan baba lesz. Addig apuka kint vár. Ruhát meg kell majd venni, 9 hónapja 1500ft volt. Szülés után rádteszik a babát, ha minden rendben vele, majd elviszik megvizsgálják, felöltöztetik, addig téged vizsgálnak, varrnak :) Apukát kiküldik a varrásnál :)
Ha kész vagy, visszahozzák a babát és ott 2 órán át lesztek, apuka is bent lehet. Utána párszor megnyomkodják a hasad, de ez nem fáj. Figyelni fognak rátok, nem kell félned, nagyon rendes a személyzet. Ha letelt a 2 óra, téged levisznek a gyermekágyas részre, a bab még marad a szülőszobán, hogy pihizhess kicsit.
Igen én ügyeletes dokinál és szülésznőnél szültem :)
Első és harmadik gyerek a Leventénél született, a középső a Barabásnál. (bár ő sajnos már nem ott dolgozik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!