Ha valaki sokat pihen szülés után, akkor a vérzés mennyisége hamarabb csökkenhet? Vagy ez nem befolyásolja?
A fiam anno koraszülöttként született, két hétig háromóránként szaladgáltam oda-vissza pár emeletet, éjszakánként is.
Nem sokat aludtam vagy pihentem, mert olyan lassan evett szegénykém, hogy mihelyt felértem a szobámba, szinte már mehettem is vissza :)
A szülés utáni vérzés baromi hamar csökkent, majd két hét múlva már alig-alig volt.
Igaz, amit 3-as ír, szoptatáskor többek között oxitocin szabdul fel, és ennek méhösszehúzó hatása van. Ezért lehet, hogy szopi alatt az első pár napban fájhat az ember hasa, de ez inkább jó, mert így a méh hamarabb visszanyeri eredeti méretét, és rövidebb ideig vérzik.
Amúgy pedig jó, ha minél többet tudsz pihenni szülés után, jó, ha van segítséged, de a teljes fekvés sem jó, mert a keringés lassúbb, és lassúbb a regeneráció, tehát ha van annyi segítséged, hogy megcsinálnak minden házimunkát, és ellátják a gyereket éjszaka is, és neked csak szoptatni kell, akkor se csak feküdj, mert az már hátráltatja a gyógyulást. Próbálj minél többet aludni, de azért járkálj, menj ki levegőre is.
Ha pedig nem lesz segítséged, vagy csak korlátozottan, akkor a pihenés bizony alig-alig jön szóba.
1-es,
Azt hiszem a példád itt nem releváns, mert ha nem azért fekszel, mert pihenni szeretnél, hanem mert nem tudsz megmozdulni, akkor azért valami nincs rendben a szervezetben. Nem tudhatjuk, de elképzelhető, hogy ha az első terhességed után is már úgy (próbálsz) szaladgálni, mint a második után, akkor a vérzés tovább tart.
A saját tapasztalatom az, hogy, sem a túlpihenés, sem a túlerőltetés nem tesz jót.
A szervezet szépen regenerálja önmagát, ha se pro se kontra nem esel túlzásokba.
Nálam normális terheléses üzemmód mellett 2-3 nap múlva teljesen elállt a vérzés.
Nyugi, vigyázz Magadra, szeresd a babádat, hallgass a szervezeted természetes jelzéseire, és főleg légy nagyon boldog :-) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!