Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szabad ordítani, sikogatni...

Szabad ordítani, sikogatni szülés közben?

Figyelt kérdés
Ciki ez? Ilyenkor a szülésznő vagy a doki szól, vagy lecsesz?
2014. febr. 7. 14:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
49%

Én egy másik szülésznő tanonc vagyok.

Szabadni szabad, nem ciki, ha türelmetlen a szülésznő vagy orvos, akkor van, hogy odaszól.

A felesleges kiabálás, ordítás pazarolja az energiát, oxigén hiányt eredményezhet, és ami a legfontosabb, a megfelelő hasprés kialakításához szükség van a a mély levegő vételre, és annak bent tartására, hiszen kilélegzés közben nem lehet nyomni, legalábbis annak szinte a nullával egyenlő a hatásfoka (meg lehet próbálni, egy kiadós székrekedésnél kilégzésnél nyomni). Ez a legfőbb oka annak, hogy azt mondjuk, "hang nélkül"! Nem pedig az, hogy zavarja a fülünket a szülő nő szopránja.

2014. febr. 8. 01:02
 22/23 anonim ***** válasza:
41%

Néztem pár szülést és volt egy-kettő nő, aki kiabált, de őket sem cseszték le, csak mondta a szülésznő, hogy ez energiát vesz el és inkább próbáljon jobban nyomni.

Akiket láttam, a legtöbben nem tudtak hang nélkül nyomni (legalábbis akik nem kaptak eda-t és mondjuk még oxitocint is toltak beléjük rendesen), nyögtek közben.

De ez normális, hiszen nagy izommunka.

2014. febr. 8. 13:12
 23/23 anonim ***** válasza:
67%

Én voltam az egyik ordítós. Köszi, h lepontozatok. Na mindegy. Nem írom le, mit kívánok a lepontozónak, m kitiltanak innen.

Én egyébként a vajúdás alatt, dupl adag oxival ordítottam. A kitolást egy hang nélkül csináltam végig. Akkor nem is tudtam vna ordítani, vhogy eszembe sem jutott.

2014. febr. 9. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!