A természetes szülés mennyire természetes?
Gondolok itt az állami kórházak szokásaira. Ha kell , ha nem:
-oxitocin
-gátmetszés (jó ha a harmadik gyereknél nincs)
-kikötözve, vízszintbe fekve...
Szerintem több mint egy ambuláns kisműtét.
Számomra a természetes szülés azt jelenti, hogy mindenféle beavatkozástól mentes (akár még beöntéstől is).
Ilyen mindenmentes szülést, kórházban csak akkor kaphatsz, ha 1.: valami nemzeti ünnepen, tolófájásokkal érkezel és arra van idő, hogy a tolószékben kipottyantsd a babát.
2.: választasz orvost, szülésznőt, csecsemőst, mindegyiket busásan megfizeted és imádkozol, hogy ne csak szemfényvesztés legyen amit ígértek, és ne a lábad között éppen vágva mondja, hogy ja, bocsi, ez mégis kellett. Vagy a látencia szakban beszéljen rá az oxira mert teniszmeccse van és gyorsítani akar.
Na, bocs, ha szarkasztikus voltam, de eléggé tele van már a tököm a rendszerrel. Nagyon rengeteg pénzt fizettem az első szülésmért, és csúnyán cserben hagytak, meg amit a babámmal műveltek... elég nagy trauma.
Most ismét babát várok, egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak, semmi se jó. Nem tudok Pesten szülni milliókért, mert messze van, itt vidéken pedig... vagy szerencséd van, vagy nem (vagy nem általában)
A Honvédkórház sem ez a kategória.
Kényelmes, tágas szülőszobák, lehet vízben, labdán, bordásfalnál vajúdni. Lehet félhomály, zene is a szobában.
Mindent megtesznek a gátvédelemért, de nem haboznak, ha vágni kell a mama és a baba érdekében. Én egyszer sem kaptam oxitocint, beöntést is csak a másodiknál, de én kértem. Borotválni is csak azért borotváltak, mert esélyes volt a másodiknál is a császár.
A barátnőm is kétszer szült a Szent Imrében, első baba minden beavatkozástól mentesen 12 óra alatt gátvédelemmel, második baba kis oxitocin rásegítés a fájások rendszertelensége miatt, 4 óra, gátvédelem.
Két olyan anyukát is ismerek, 5-5 gyerekkel, mind mindenféle beavatkozás nélkül szült.
Kikötözve? Jézusom.... Valahol ennyire barbárok?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!