Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szabad ordítani, sikogatni...

Szabad ordítani, sikogatni szülés közben?

Figyelt kérdés
Ciki ez? Ilyenkor a szülésznő vagy a doki szól, vagy lecsesz?
2014. febr. 7. 14:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Én szitkozódtam a vajúdás végén, a szülésznő csak röhögött, hogy ennyire cifrán hogyan megy. A kitolás alatt pedig egyszer annyit ordítottam, hogy, kuss legyen, egy beszéljen, mert már zsongott a fejem, és már azt sem tudtam, hogy mikor van fájásom vagy mikor nincs, vagy mikor nyomjak, mikor pihenhetek, mert mindenki csak mondta a magáét. A kitolás többi részében a férjem szerint valami furcsa hörgő hangot adtam, ami a legrosszabb horrorfilmeket idézte fel benne és szerinte nagyon vicces volt, kár, hogy nem vette fel. Mikor ezt közölte a szülőszobán a gátmetszés összevarrása közben, én kértem az orvost, hogy adja oda az ollót, amivel a gátmetszést csinálta, had vágjam le a férjem tudja mijét. Egyébként nekem nem szóltak még azért sem, hogy csendre intettem őket.
2014. febr. 7. 15:13
 12/23 anonim ***** válasza:
45%
Engem barátnőm készített fel, hogy lehetőleg ne kiabáljak tolás közben, mert magammal fogok kitolni, sokkal jobban kifulladok és hamarabb elfáradok... Koncentráljam azt az erőt inkább a tolásba. Így tettem.. Persze nyilván 1-1 hangosabb nyögés volt, de kifejeztten odafigyeltem, h lefelé irányítsam ezt az erőt.
2014. febr. 7. 15:35
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki, de nem ajánlatos az erőt erre pazarolni. Nekem is szóltak kitolás közben, mert nyögtem fájás közben 1x, és akkor mondta a doki, hogy ha bírom, akkor csendben, mert a nyögésre megy el az erő. A következő nyomáskor már kint is volt a lányom. Nem hinném, hogy lecsesznek, max szólnak, hogy mit hogyan csinálj, hogy könnyebb legyen a szülés.
2014. febr. 7. 15:40
 14/23 anonim ***** válasza:
69%
az a nyomorult, aki ezt is képes 0-ra pontozni, ossza már meg a véleményét, ne sunyi módon csak pontozzon
2014. febr. 7. 15:40
 15/23 A kérdező kommentje:

Én mindenkinek zöld kezet nyomtam. Úgy utálom ezt a pontozást....

Köszönöm az eddigi válaszokat, várom még a többieket is :)

2014. febr. 7. 15:49
 16/23 anonim ***** válasza:
65%

Természetesen szabad!

Mindent szabad, amitől úgy érzed, hogy Neked könnyebb!

Engem csitítgatott az ügyeletes szülésznő, hogy elfogy az energiám, hát pont, hogy ebből nyertem egy kicsit (fekve szülesztettek, lábam kengyelben, se kapaszkodni valahová, se se a lábammal ellent tartani, semmit nem tudtam, szörnyű volt :(). A szülészorvosok általában férfiak, nekik fingjuk sincs se arról, hogy mennyire fáj a kitolás, se arról, hogy milyen ilyen iszonyatos erőt kifejteni. Biztos láttál már súlyemelőt, aki üvölt, miközben kinyomja a súlyt. Ha igen, akkor érted a hasonlatot :)

2014. febr. 7. 16:39
 17/23 anonim ***** válasza:
82%
Szakmabeli családtagok, ismerősök közül többen azt vallják, hogy sokszor a kiabálás erőt ad és levezeti a feszültséget, nyilván nem az ész nélküli oxigénzabáló óbégatásról beszélek, ami legyengít.
2014. febr. 7. 19:23
 18/23 anonim ***** válasza:
86%
Miért vannak lepontozva akik orditottak?? Nem mindenkinek egyforma a fájdalom küszöbe és már megint itt van a sok ösanya hogy jaj te nem jol csinaltad mert orditottal hülye hisztis pics... hát az ilyet ki nem állhatom mindenki ugy szül ahogy neki jól esik itt csak véleményt ír az ember nem pedig valami szakdolgozatot amit pontozni kellenne! En meg csak 17 hetes vagyok és ha ordítani, karomkodni barmit fogok tenni leszar... ki mitfog gondolni!!!!
2014. febr. 7. 19:24
 19/23 anonim ***** válasza:
80%

Szia! 3 honapja szultem. 13 orat vajudtam,iszonyatos fajdalmaim voltak,bar en meg nem talalkoztam olyannal,aki azt mondta volna,hogy neki nem fajt.

Nem orditottam,de nem azert,hogy nehogy zavarjam az orvost es a szulesznot,hanem MAGAM miatt,nekem igy volt jo.

A szomszedos szuloszobaban viszont megallas nelkul orditozott es sikitozott egy kismama,egy rossz szot sem szoltak neki.

Szulesnel nincs olyan,hogy ciki,meg nem illik stb. Normal esetben nem illik magunk ala pisilni es kakilni sem,a szuloszoban megis termeszetes es senki nem akad fent rajta.

Olyan ne menjen szuleszetre dolgozni,akit zavar peldaul az uvoltes.Ez kb. olyan, mintha egy fodrasz kiakadna a hajszarito zugasatol.

Az a lenyeg,hogy Neked es a babadnak a legjobb legyen,ez rolatok szol,nem arrol,hogy mi tetszik a jelenlevoknek.

2014. febr. 7. 20:27
 20/23 anonim ***** válasza:
79%
lattam van itt egy szulesznonek tanulo is,lehet o jobban le tudja irni: a helyes lelegzes nagyon fontos, ha tenyleg jol csinalod akkor sokkal kevesbe faj. Ez tapasztalat. Ha kiabalsz, csak te faradsz ki, a baba meg kevesebb oxigenhez jut, mert csak kifulladsz, o meg rajtad keresztul kapja. A kitolasnak is van egy technikaja. Ha nagy levegot veszel es benntartod, akkor a rekeszizom is segit kitolni a babat, viszont ha kiabalsz, ez az izomsegitseg elveszik. Ezzel nem azt mondom, hogy egy nyoges se hagyta el a szam, de ha osszpontositasz talan valamivel jobb.
2014. febr. 7. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!