Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szabad ordítani, sikogatni...

Szabad ordítani, sikogatni szülés közben?

Figyelt kérdés
Ciki ez? Ilyenkor a szülésznő vagy a doki szól, vagy lecsesz?
2014. febr. 7. 14:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
73%
Van akitől azt hallottam, hogy ez kifejezetten könnyíti a szülést. De általában nem örülnek neki az orvosok, sokkal jobban szeretik, aki csendes. Hallottam olyat is, hogy sok orvos csak hisztinek tartja az egészet. De hogy is érthetik a férfi szülész orvosok, hogy min megy keresztül ilyenkor egy nő? Lehet az anatómiáját tudják, de sose fogják átélni, és nem mindenki együttérző!
2014. febr. 7. 14:45
 2/23 anonim ***** válasza:
86%

Nekem 14 óra volt a szülésem, ebből 8 órán keresztül nagy adag oxit kaptam, m nem tágultam rendesen. Kaptam edá-t, de 1-1 órákra hatott.

Azt hittem kemény csaj vagyok, de nem. Egyszerűen nem bírtam, éjjel folyt el a magzatvíz, úh több, m 24 órája nem aludtam. Szörnyen fájt. Egy ideig bírtam, haraptam a zsebkendőt, de aztán nem ment. Minden fájásnál ordítottam.

Tudom, le leszek pontozva, m pf bírni kell, meg de gáz vagyok. De lesz.rom. Nem bírtam. Akkor nem volt ciki és nem szégyelltem, nem érdekelt a dolog, ki mit gondol. Senki nem cseszett le. A szülésznő símogatott, vígasztalt, h nem sokára meglesz a baba. A doki sem szólt semmit, csak szólt egy másik anesztesnek, h adja be normálisan az edát, ne szenvedjek ennyire feleslegesen.

Szóval teljesen normálisan álltak hozzá a dologhoz. Utólag picit ciki a dolog, de akkor egyszerűen nem bírtam...

(A kórházban töltött 3 nap alatt hallottam még vajúdó nőket ordítani, úh ezzel senki nincs egyedül.)

2014. febr. 7. 14:48
 3/23 anonim ***** válasza:
28%

Kifejezetten HÁTRÁLTATJA a szülést. :) (szülésznőnek készülök) Le nem szidnak érte, de megkérnek, hogy lehetőleg ne erre pazarold az energiádat.

Én egyébként meglehetősen kevés nőt láttam visítva szülni.

2014. febr. 7. 14:49
 4/23 anonim ***** válasza:
67%
Nem nagyon szeretik, de nem is ez a fő oka, ami miatt nem ajánlatos. Ha ordítozol, sikoltozol, akkor magadtól veszed el az energiát, nem tudsz megfelelően lélegezni, sokkal nehezebbé teszed nagy valószínűséggel a szülést.
2014. febr. 7. 14:50
 5/23 anonim ***** válasza:
80%
3. vagyok: semmi esetre sem "ciki" egyébként, nagy a fájdalom, hosszú időn át viszonylag, fárasztó, nehéz. De ha lehet, akkor jobb nem ordítani - viszont nem azért, mert gáz.
2014. febr. 7. 14:50
 6/23 anonim ***** válasza:
68%
Én nem ordítottam egész vajúdás alatt, viszont amikor a kitolás jött akkor vmi khhmm hangot adtam ki mert nagyon erőlködtem. Nem volt amúgy hangos, olyasmi mint amikor valami nagyon nehezet próbál az ember megemelni és jön egy kis hang ki a torkán. Nekem beszólt a doki h HANG NÉLKÜL!!! Csak lestem h mi a fene?! De nem nagyon érdekelt igazából mert totál csöndbe nem ment volna, mondjuk eléggé meglepődtem h beszóltak mert mellettem meg végig üvöltött egy nő vajúdás közben is. Neki semmi nem mondtak.
2014. febr. 7. 14:58
 7/23 anonim ***** válasza:
75%
40 órát kibírtam üvöltés nélkül, de az utolsó 6-ot végigordítottam. Hát sajnálom, ha valakit ez zavart, ott és akkor nem mert nekem szólni senki. Nem azért üvöltöttem mert jólesett, hanem mert kellett, nem tudtam már visszafogni.
2014. febr. 7. 14:58
 8/23 anonim ***** válasza:
68%

Tolófájásnál szoktak szólni érte...mert akkor nem a sikítozásba kell önteni az erőd

Egyébként a rendes fájásoknál nem szoktak

De ha szóltak is volna nekem érte....ott helyben elküldtem vna az illetőt a búsba....főleg ha egy férfi mondaná hogy fogjam vissza magam

2014. febr. 7. 14:59
 9/23 anonim ***** válasza:
66%
én üvöltöttem. És ha bárki beszólt volna, hogy ez nem illik, őt küldtem volna el a francba. Csesztek szólni, hogy meddig lehet eda-t kérni, az oxitocint viszont nyomatták...
2014. febr. 7. 15:00
 10/23 anonim ***** válasza:
56%
Én nem ordítottam, már arra sem volt erőm. Remegtem, szédültem, kb. halálfélelmem volt a 30. óra végére. Ha rámparancsolnak, hogy kiabáljak, akkor sem ment volna.Mindenki másképp reagál, én kimerültem.
2014. febr. 7. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!