Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sok helyen olvasom, hogy...

Sok helyen olvasom, hogy kézzel is tágítják a méhszájat, el lehet ezt kerülni valahogy (homeós szerekkel)?

Figyelt kérdés
Ha tágulok rendesen,akkor valószínű,hogy nem kell kézzel tágítani?
2014. febr. 5. 12:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Előtted levő vagyok...a babának sem mindegy, meddig tart a vajúdás

kétszer szültem, mindkétszer így és semmi bajom nem lett...fájás közben csinálják, csak rásegítenek

2014. febr. 6. 12:14
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én málnalevelet ittam, egész gyors szülésem volt majdnem 5 óra a kórházban, előtte itthon még pár óra, amit nem sorolok hozzá, mert még a kórházban sem voltam biztos, hogy szülni akarok - nem fájt annyira.

Úgy indultam, és terhesen is úgy voltam, hogy természetesen, senki ne csináljon semmit stb... Tény, hogy nem kértem fájdalomcsillapítót, tény, hogy tágultam is, de a tágulás végén azért nekem is rásegített az orvos. És akkor semmire nem mondtam nemet - meg sem fordult a fejemben. Szakember, tudja mikor mit miért csinál. Igen, vannak nagyon szép természetes szülés történetek, rengeteget olvastam, de véleményem szerint van az a pont, ahol vége a természetes folyamatnak és az orvos (ami több szülést csinált mint én) igenis avatkozzon bele, ahogy jónak látja. Ha valami történik "inkább az ő felelőssége legyen, mint az enyém", sosem bocsátanám meg magamnak ha a saját elveim miatt lenne baja a babának. Tudom eltértem a kérdéstől, de szerintem gondold ezt majd végig!

A gátmetszést sem akartam volna, de végül nem mondtam, és jól jártam úgy érzem! (Ja! ügyeletesnél szültem, nem siettetett senki sem)

Könnyű szülést kívánok!

2014. febr. 6. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!