Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sok helyen olvasom, hogy...

Sok helyen olvasom, hogy kézzel is tágítják a méhszájat, el lehet ezt kerülni valahogy (homeós szerekkel)?

Figyelt kérdés
Ha tágulok rendesen,akkor valószínű,hogy nem kell kézzel tágítani?
2014. febr. 5. 12:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem keress olyan orvost, akinek eszébe sem jut ilyen. Nekem fiatal női orvosom volt, biztos voltam benne, hogy eszébe sem jutna ilyesmi.
2014. febr. 5. 12:11
 2/12 anonim válasza:
Én az összes ajánlott homeos-t szedtem becsülettel, és agyontágított a dokim, 2 tágítóinjekciót kellett kapnom! Én sajnos nagyot csalódtam a homeoban. Nem ijesztegetés, de szerintem ez lutri, vagy bejön vagy nem...
2014. febr. 5. 12:20
 3/12 anonim ***** válasza:
Nálam is muszáj volt kézzel rásegíteni, mert vészesen romlott a szívhangja a babának, fájás közben csinálták, nem is éreztem.
2014. febr. 5. 12:24
 4/12 anonim ***** válasza:
Én szedtem homeót és málnalevél teát ittam. 9 cm-re nyitva volt a méhszáj, amikor bementünk a kórházba. De szerintem inkább alkat kérdése, ki hogyan tágul.
2014. febr. 5. 12:29
 5/12 anonim ***** válasza:
65%
Nekem vizsgálatnál is csinalta szülés közben meg magzatvíz vizsgálatnál is. Nem épp kellemes dolog ha de kell e van. Ennek semmi köze ahhoz kinek milyen orvosa van. Mindenkinek a baba a legfontosabb . Homeos bogyó ezen nem segít ha tágítani kell.
2014. febr. 5. 12:38
 6/12 anonim ***** válasza:
* de ha kell ez van
2014. febr. 5. 12:39
 7/12 anonim ***** válasza:

Az első babámmal nem homeoztam, kézzel kellett tágítani, mert 12 óra vajúdás után még mindig csak 1 ujjnyira voltam nyitva. A doki elmondása alapján "órákat" spórolsz meg ezzel a módszerrel.

Nyilván nem tágítanak mindenkit, de ha magától nem megy akkor először próbálkoznak így, nem rögtön tolják az embert császárra.. Viszont mivel , nem egy kellemes élmény, a másik babánál kifelyezetten keresetem a tágulásra homeos bogyót. Szedtem mint a kisangyal, de szerintem nem ezért nem kellett kézzel tágítani, hanem azért mert második baba volt. Szerencse kérdése is.

2014. febr. 5. 13:48
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez alkat kérdése. Valaki könnyen tágul, valaki nem.

Homeós bogyó szerintem ezen nem sokat segít.

2014. febr. 5. 15:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Mi is homeosok vagyunk, szinte csak azt használunk, de mégis azt javaslom ne akard elkerülni a kézzel tágítást mert órákkal rövidíti meg a vajudást.
2014. febr. 5. 22:23
 10/12 anonim ***** válasza:
33%
Első vagyok, el vagyok képedve, hogy mennyire gyakori és elfogadott ez az eljárás a válaszolók körében, érdemes lenne utána olvasni, hogy a legtöbb esetben teljesen káros, sérüléseket is okozhat. Örülök, hogy a dokim inkább kivárta, míg a testem készen áll a szülésre. Hiába volt hosszú a vajúdásom (nagyon) abszolút jó emlék a szülés, mert nem avatkoztak be feleslegesen.
2014. febr. 6. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!