Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, akik átélték a...

Anyukák, akik átélték a császármetszést?

Figyelt kérdés
Érdekelne minden. A menete, az előkészületek, a befejezés, minden. A méhlepényt hogyan távolítják el? Mit éreztetek műtét közben?

2014. jan. 28. 16:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
kedves 8-as, én 92-ről indultam 118-al mentem szülni, de én ,kop-kopp makk egészségesen.Életem legcikibb kérdése volt mikor a műtőben megkérdezték, hány kg vagyok :-(((((((((((( Ennyi jött fel... ez sztem genetika is hiába mondják. Akkora hasam volt, hogy csak lestek. Anyukám 34 éve 50 kg-ról hízott 80 fölé.... mondjuk vizes is voltam mert szülés után 14 jött le, és 3690 volt a fiam... utána 2 évig szoptattam sajna rólam egy megveszekedett gr.-ot se szedett le, pedig nagyon reménykedtem, aztán most 98-al estem teherbe. 25 hetes vagyok és már 9 kg-nál tartok... 3hete bementem a szülőszobára, és azt hitték szülni megyek akkora a hasam most is...
2014. jan. 30. 08:11
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia! :) hasonlo nalam is :)

En 98 kg kezdtem es 124 volt a mutoasztalon... Hat ciki volt :)))

A Fiam 4310 volt es 58 centi...

En is szules utan egy hettel 112 voltam es ugy orultem, mint mas a 90-60-90-nek :)

En most 11 hetes vagyok, egyenlore onszorgalombol tartom a szenhidratdietat es 2 kilot fogytam eddig...

En most 108al kezdtem de nem all szandekomban a mutoasztalon megint 120 kilo koruli erteket mondani...

En is elovettem a Fiammal hordott terhesgatyat (egy sima 48as tescoban vett gatyaba varrattam baratnommel egy pocakbetetet ami patenttal engedheto volt... Jesszus uristen mekkora hasam volt :) egy nagyparna elfer a gatyaban, mar tudom, hogy.miert kerdezgettek, hogy ikrek?

Azt mondtak a Fiam 1 honapos baba mereteivel szuletett! Remeljuk a kovetkezo is ekkora lesz :) Nektek is ugyanazt kivanom! Gyonyoruek az oriasbebik :)

Legalabbis nekem tetszenek a 4 kilos ujszulottek :)

2014. jan. 30. 09:54
 13/17 anonim ***** válasza:
Én se kaptam csövet, pedig tuti voltam 115-118kg, nem tudom pontosan, mert előtte már befektettek, de a toxémia miatt nagyon vizesedtem. 108kg-val estem teherbe, 106 voltam, amikor hazajöttünk a kórházból, 3 hónapos a fiam, most vagyok 100.
2014. jan. 30. 21:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia! En 2 honapja szultem surgossegi csaszarral.13 ora vajudas utan rossz ctg miatt lett csaszar.Kicsit kaba voltam mar a faradtsagtol es a fajdalomtol,de azert leirom amire emlekszem.

,,Leteptek" rolam a haloinget,fel kellett fekudnom egy gurulos agyra,amin betoltak a mutobe.Ott at kellett fekudni a mutoasztalra.Kaptam sapkat es vmi labzsakot.Erzestelenitest eszre sem vettem.Azonnal hatott.Utana lefertotlenitettek,betettek a katetert (ez sem tunt fel amugy),aztan kerdezgettek,hogy amit hozzam erint muszer az hideg vagy meleg...A mutetet nyilvan nem lattam a fuggonytol,viszont ereztem,amit csinalnak,csak ilyen tompan,fajdalom nelkul.Az aneszteziologus a fejemnel ult es beszelt hozzam.A babat megmutattak,aztan elvittek vizsgalni es furdetni,majd kivittek a paromnak (utana az orzoben egyutt voltunk harman).

Nekem borzalmas volt az egesz,de nem fizikalisan,hanem lelkileg,mert aggodtam a pici miatt.

Nekem utana izomlazhoz hasonlo erzesem volt,de nem volt veszes igazabol.

2014. febr. 4. 21:45
 15/17 anonim ***** válasza:

9-es vagyok, és szombaton túlestem rajta.

Sokan megírtátok, a műtét hogy zajlik, hát tényleg nem vészes. Nekem ám fájt az érzéstelenítés sem. A műtét elején egy kicsit rosszul lettem, szóltam az anesztesnek. Mondta, hogy leesett a vérnyomásom, de gyorsan elmúlt, törölgetett, beszélt hozzám....mondta, h épp mit csinál az orvos.

A műtét után valóban ég a has, közben infuzioban az oxitocin...folyamatos görcsök a méhösszehúzodások miatt. 6-7 óra után fel kell állni, kicsit mosakodni, aztán visszafekvés. Természetesen segítséggel. A katétert másnap reggel veszik ki, és szinten másnap nálunk átkerül a kismama a baba-mamás szobában. Este senna

2014. febr. 5. 02:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Folyt:

Este senna tea, ami hashajtó, ha sikerült, akkor másnap kiveszik a drén csövet a sebből. Utána már jobb egy kicsit, illetve napról napra könnyebb. 3.-4. nap belőlel a tej, lehet a szoptatásra koncentrálni. Még a kórházban vagyok, és most a mellem jobban faj mint a hasam...

Azért csodálatos az emberi test, milyen gyorsan regenerálòdik.

Egy hét múlva már csak egy szép emlék...

2014. febr. 5. 02:45
 17/17 A kérdező kommentje:
Gratulálok:)
2014. febr. 5. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!